Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do czego służy dżungler ?

JohnyWielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzungler jest po to aby:

1. Zbierać bufy ze swojej strony jungli.

2. Tank na Top line mial taki sam lvl jak mid a przy tym samym dzungler.

3. Szybka możliwość Gankowania przeciwników i zapewnienie wiekszych dochodow.

2w5kqdx.png
Opublikowano

Dżungler jest po to, by zaskakiwać przeciwników, by robić tzw ganki. Tank poradzi sobie sam na topie i zbierze więcej expa i golda niż jego 2 przeciwnicy na linii, bo z turretem może lepiej lasthitować

Opublikowano

Jungler nie jest tylko po to aby robić nim ganki...

Jest też po to aby móc się wyfarmić na jungli i aby ten kto jest na solo topie się wyfarmił. Zabierać buffy PRZECIWNEJ drużynie z jungli. Stawiać wardy w takich miejscach jak: smok, baron, blue/red buff co jest ważne bo można zawsze zgankować : )

I jedno z najważniejszych rzeczy jest to że zadaniem junglera jest zabicie smoka dzięki któremu cała drużyna na tym zyska (tj. 190 golda na głowę). Dodam że jungler przydaje się także do "przepychania" linii czyli szybkie spushowanie wieży gdy przeciwnik wrócił na bazę lub go na linii nie ma.

I jeszcze napiszę że jak dla mnie to junglowanie ma też taką zaletę jak "wygoda". Nie trzeba się trudzić z last hitowaniem minionów na linii i obawą że ciebie zabiją (chociaż czasami niektórzy gankują junglera).

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

Opublikowano

Wg. mnie junglery to najgrosze osoby w grze !!

To moje zdanie wiec nie krytykowac teraz napisze moje ciemne strony junglowania

1) Jezeli ktos jungluje to ktos sam stoi na lini i to jest minus bo go pizgaja .... jak psa xD jak da rc... to mu wieze rozwala ...

2)jak widze jak ktos jungluje katarina to mnie krew zalewa.... albo np....WW uwazam ze ta postac nie jest dobra do junglowania..... bo niby moze lifestela ale hitow to za grosz z poczatku nie ma....

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

@Rataj

Widać że mało wiesz o League of Legends. Z katariną się zgodzę, tym się nie jungluje ale warwick jest jedną z lepszych postaci do jungli.

1325709277-U24240.png

Sygna i avatar by *ZiomQ*

Opublikowano

Wg. mnie junglery to najgrosze osoby w grze !!

To moje zdanie wiec nie krytykowac teraz napisze moje ciemne strony junglowania

1) Jezeli ktos jungluje to ktos sam stoi na lini i to jest minus bo go pizgaja .... jak psa xD jak da rc... to mu wieze rozwala ...

2)jak widze jak ktos jungluje katarina to mnie krew zalewa.... albo np....WW uwazam ze ta postac nie jest dobra do junglowania..... bo niby moze lifestela ale hitow to za grosz z poczatku nie ma....

1. Jeżeli ktoś jest ogarnięty, to poradzi sobie na lane 1vs2, choćby tuląc turreta, a dzięki gankom junglera będzie mógł szybko uzyskać przewagę lvl-ową i bez problemu trzymać lane.

2. WW wciąż jest jednym z lepszych junglerów dzięki : najprostszej w grze jungli i świetnym gankom po 6.

Opublikowano

A ja się zgadzam, że WW ssie w junglii .. Jest strasznie powolny i nie może zapewnić sojusznikom przewagi w early

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@up

Te takie butki +2 i z biernym +5 jak sie jest poza walką i nadal jest wolny? W takim razie na 2 lvlu punkcik w E i po sprawie, zapierdalasz jak na sankach

Reszte Lord Wyder wymienił, możecie uważać mnie za nooba, pro nie jestem, gram 2 tygodnie ^^

167161466687770313241.png

Opublikowano

@up

Te takie butki +2 i z biernym +5 jak sie jest poza walką i nadal jest wolny? W takim razie na 2 lvlu punkcik w E i po sprawie, zapierdalasz jak na sankach

Reszte Lord Wyder wymienił, możecie uważać mnie za nooba, pro nie jestem, gram 2 tygodnie ^^

Wydaje mi się, że raczej chodziło o powolne dżunglowanie, a nie poruszanie się. Jednak mogłem coś źle zrozumieć :>

@Topic

Nie zawsze trzeba trzymać linię 1v2. Jeśli w pierwszym teamie jest dżungler, to w drugim być może też jest. A więc jest już to linia 1v1, co jest o wiele korzystniejsze.

Opublikowano

Zgadzma sie z tym że ww jest powolny. Są lepsze postacie np udyr który wedlug mnie jest najszybszym junglerem. Nocturn ma fejne ganki ale w jungli radzi sobie troche gorzej.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

Opublikowano

Panowie up

Nie ze malo wiem o LoLu .. xD Bo troche gram w niego

moze nie trafilem na ogarnietego Junglera jeszcze

Bo zawsze bylo tak :

WW szedl do Junlgi ktos byl solo na topie

Zniszczyli mu wieze , WW zamiast jej bronic do 9 lvl w jungli siedzial

inni w tym czasie zabijali etc... a on jungla jego staty 0/0/0

Czyli to bylo tak jungla = 0 cash= feeder xD ;]

Mowilem ze to moje zdanie o tych WW junglerach xD

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

1. Jeżeli ktoś jest ogarnięty, to poradzi sobie na lane 1vs2, choćby tuląc turreta, a dzięki gankom junglera będzie mógł szybko uzyskać przewagę lvl-ową i bez problemu trzymać lane.

Zależy przeciw komu. :P

Jeżeli to będą dalekosiężne postacie to niewiadomo jakbyś grał i tak nie masz szans. Caitlyn + morgana, ew lux.

Najlepiej ap postacie, czemu? Ponieważ jungler zbroi się w armor, a to na postacie bijące magicznymi obrażeniami nic nie da, a przecież MUSI kupić coś do jungli, więc po prostu marnuję gold. Nic nie da także gank, gdyż jak podejść takim WW jeżeli po sekundzie dostanie stun/snare? Darmowy frag.

Bajka o junglowaniu upada, gdy wybierze się 2 ap z snare, ryze/lux/morgana czy nawet ania z stunami. Solotopwiec jest do tyłu, bo nie wyfarmi, więc przeciwny team jest do tyłu, jungler nie ma w jungli tak dobrej farmy jak na mid solo, a duo na top nabija sobie raz za razem fragi na słabym solowcu. :P

Pare gier już tak rozegrałam, wszystko zależy od dobraniu odpowiednich postaci. :P

Opublikowano

@up

Solotopowiec, i tak by dał radę, bo by musieli turret divować, wtedy wpada jungler, nawet ww ze swoim ulti na tego co go bije wieża i ten koleś już pada... A jungler może pomagać każdej linii, a kiedy linia pusta sam może pofarmić. Bycie junglerem daje większe możliwości pomocy w teamie.

-Możliwość ganku i pomocy na KAŻDEJ linii

-Dwie osoby w teamie mają przewagę lvlową (jeśli przeciwnicy nie mają junglera, to także nad nimi)

I to są 2 główne powody...

Opublikowano

Dobry jungler (amumu , ww , udyr itd ) i gra jest o wiele prostsza nie raz wygrywa się dzięki junglerom

oficjalnelogo.png

Opublikowano

@up

Solotopowiec, i tak by dał radę, bo by musieli turret divować, wtedy wpada jungler, nawet ww ze swoim ulti na tego co go bije wieża i ten koleś już pada...

Nie zupełnie, bo jest sporo możliwości aby ten gank popsuć. Np tarczą morgany, bądź ulti janny + tarcza lub nawet z Q, ew exhaust.

Grając janna ap z morganą właśnie warwick nie był w stanie nas zgankować. CC z tornada, potem E + snare i uciekał, odbiegamy od turrenta czekamy na miniony i rush aż się zniszczy, potem to jest już z górki, bo można na junglera polować. Odpowiednia kontra postaci z CC i defens systemem i junglerowi można pomachać. xD

Opublikowano

Moje zdanie na temat junglerów Udyr i WW: są do dupy, mają tak słabe gangi, że ja pierdole natomiast ci <---- dwaj panowie na solo topie niszczą system. Uydra można picknąć na junglera tylko i wyłącznie gdy przeciwny team ma fidlesa żeby był na niego idealną kontrą ze względu na stuna.

Opublikowano

Faktycznie udyr jest dobry junglerem i ciezko go zgankowac jak sie robi pod tanka.

Dla mnie najlepsze postacie na jungle to ww,xin zhao,master i nocturne.

sstwc.jpg

Opublikowano

Nie najlepsi junglerzy to amumu, gp, nocturne, lee sin a nie żaden YI

GP nie widzialem na jungle,tak samo amumu

Lee Sin gowno robi w jungle,widzialem go to padal na golemach.

Widze ze nigdy nie junglowales Yi ale mozesz zalowac bo to jedna z najlepszych postaci do junglowania :O

sstwc.jpg

Opublikowano

Lee sin to bardzo dobry jungler, ale jeszcze lepsze ma ganki.

Jak się pojawi znikąd prawie i wykopie pod turrent to pa. xD

Opublikowano

Ja pierdole hahahahahah hahahahahaha idzie na sygne :D i pisze się jedna z lepszych no brainie bez szkoły.

Niby po co zamazywales oczy Deidary?:D

Moze byc to w sygnie,poprostu mam swoje postacie do jungli i mam swoje zdanie :)

To ty teraz sie ponizasz

PS:dobrze napisalem no brainie

sstwc.jpg

Opublikowano

Niby po co zamazywales oczy Deidary?:D

Moze byc to w sygnie,poprostu mam swoje postacie do jungli i mam swoje zdanie :)

To ty teraz sie ponizasz

PS:dobrze napisalem no brainie

Jeśli Lee sin nie jest do jungli, pada na golemach, to znaczy, że Ty nie masz szans nim zabić ani jednego bohatera, skoro golemy Cię kładą <lol>

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...