Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldGuard - Flagi

Terrain

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zobacz kiedy ja napisalem tuta, a kiedy zrobili ten dzial :)

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm sam tut jest zdecydowanie dla początkujących. Wszystko ładnie wytłumaczone. Wspomniałeś jednak tylko o jednym rodzaju flag, o statusie (state) w tym miejscu :

allow

- dostępny

deny

- zablokowany. Później podałeś flagi nie należące do tego rodzaju (parę należało, ale parę nie :)). Oprócz statusu są jeszcze string(słowa, nie to co myślicie xD(po prostu zwykle zdania), list(lista-słowa po przecinku), integer (liczba całkowita- np. heal-delay ;) sam się w to nie bawiłem), double(liczby z możliwością przecinka xD). Później jest boolean (prawda,fałsz ale różni się od statusu tym że domyślnie nie ma żadnego ustawienia(none)), vector (koordynaty x,y,z (np do ustawiania spawnu)) no i na koniec group (grupy czyli np. tylko właściciele cuba mogą wchodzić na ten obszar.). Pierwsza część twojego tuta jest właściwie o powiększaniu terenu WORLD EDITEM (wiem że jest wymagany do world guarda xD, ale ten post ma mieć charakter czepiania się nieistotnych rzeczy ;)) Nie opisałeś o co chodzi z tym expandowaniem (powiększaniem obszaru). Mogłeś wspomnieć o zaznaczaniu po wielokącie nie po cuboidzie (nie pomyliłem się z nazewnictwem !). Mogłeś również wspomnieć o paru fajnych funkcjach world edita, guarda. Jak już robisz tut to przynajmniej trochę wyczerp temat. Mimo wszystko pozdrawiam i mam nadzieję że administracja odjęła ci te 10%, bo tylko dla nich zrobiłeś ten "tut". Wiem że dawno temat był zrobiony, ale jakoś miałem natchnienie.

@ a i nie jesteś zajebisty w tym.

DBSTP

Opublikowano

Postanowiłem odpisać Ci tak bardzo obszernie jak to tylko możliwe, więc w tym poście zaznaczę Ci to co jest najistotniejsze. Może i nie wspomniałem o tych wszystkich funkcjach, które uporczywie wypisałes mi na samej górze swojego jakże obszernego posta, ale jak sam zwróciłeś uwagę, tut ten jest dla początkujących Adminów, którzy nie bardzo wiedzą coz czym się je, itd. Widzę że w tym temacie wiesz troszkę więcej ode mnie, ale przy tworzeniu tutoriali wyznaję jedną zasadę: Nie zrobić z ucznia lepszego od siebie. Nie po to siedziałem nad plikami tyle czasu, próbowałem żeby teraz każdy wszystko wiedział. Niech też sami postarają się do czegość dojść :) Pozdrawiam :)

@Edit: Zapomniałbym o najważniejszym :D Zdjęli tylko 5% bo podobno krótki...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sądzę, że region flag <nazwa> price allow <cena>

A pytanko

Działa entry-group?

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest flaga ktora uniemozliwa wyjscie z danego cuboida?

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

zle ; ) nie podales kto ma nie wchodzic ani wychodzic ; )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie? Zrobiłem sobie cuba itp. i potem chcialem dodac flage pvp i wpisałem /rg flag nazwa_cuba pvp allow

I nikt nie mogł się zabijać możesz pomóc

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Mam pytanie? Zrobiłem sobie cuba itp. i potem chcialem dodac flage pvp i wpisałem /rg flag nazwa_cuba pvp allow

I nikt nie mogł się zabijać możesz pomóc

Z góry dzięki ;)

no to tak :

musisz w pliku server.propretires ustawić pvp=allow, później aby na mapie wyłączyć musisz wpisać /rg flag __global__ pvp deny i /rg flag nazwa_cuba pvp allow.

ważne : przed global musi być spacja, podłoga(_) i druga podłoga(_) po musi być podłoga(_) i druga podłoga(_) i spacja

DBSTP

Opublikowano

Witam mam pytanie jak zrobi aby po opuszczeniu spawna pokazała się informacja jak na serwerze skkf ?

Mój nowy Internet:

2813783276.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem :). Ustawiłem cuboid ratusz (na ratusz). Chcę, żeby w nim gracze na tablicy informacyjnej mogli stawiać tabliczki. Więc daję cuboid na miejsce, gdzie mają byc te tabliczki (jeden klocek przed tablicą). Żeby nie było, ustawiam parenta (/region setparent table ratusz). Następnie wpisuję: /region flag table passthrough allow

Niestety gracze nie mogą stawiać tabliczek :/. Macie jakieś pomysły?

P.S.: Wpisuję /region save

Opublikowano

Sprobuj jescze ustawić /rg setpriority dla obydwuch cubów, dla tablicy np 1, a dla ratusza 0

Opublikowano

Yyy :D Nie bardzo wiem jak to ująć :D LWC to osobny plugin ;) Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj jeszcze nie wiedziałem co to są flagi xD

Dzięki koleś!

Masz lajka![szkoda, że moge tylko jednego]

1659865797.png
Dlaczego mówimy "japka", zamiast "jabułka"? Przecież zawsze można się pośmiać i zacząć bełkotać "tybułka" "onbułka"...
~Dżejdżejdżołk by Koreczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...