Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór szkoły ponadgimnazjalnej

Zavetti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko technikum o wysokim poziomie. W moim % zdawalności matury to ponad 90% a zawodowych ponad 85%. Po liecum nic nie masz, technikum to zawsze zawód + możesz iśc na studia jak dobra szkoła.

A wiesz, ze studiami nie wypali i co? GÓWNO. Nie masz ani zawodu ani pracy, czyli szkoła policealna i kolejne dwa lata psu w dupe poszły.

To cię zmobilizuje na pewno. Ja do szkoły dojeżdżam 1,5h ale to szkoła z poziomem ;-)

To wymieńcie chociażby kilka pracy nie-fizycznych które dostaniesz po technikum...

UP

Nie, nie mam rąk z cukru po prostu chcę robić tak by czerpać przyjemność, zarabiać kasę i przy okazji sie nie narobić.

Choćby technik informatyk gówniarzu. Nie masz zielonego pojęcia o tym co się dzieje. Myślisz, że po studiach to od tak dostaniesz prace? Chyba sobie kpisz. Po LO masz zerowe wykrztałcenie, jedynie mature więc do mcdonalda frytki rozdawać możesz iść. Technikum to zawsze zapewnienie, jeszcze jeśli to technikum z poziomem to juz wgl ;-)

// Maniek: Gdybyś poszedł do liceum, wiedziałbyś przynajmniej jak się pisze "wykształcenie"

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

To wymieńcie chociażby kilka pracy nie-fizycznych które dostaniesz po technikum...

UP

Nie, nie mam rąk z cukru po prostu chcę robić tak by czerpać przyjemność, zarabiać kasę i przy okazji sie nie narobić. :D

Informatyk,Logistyk Gastronom są strasznie fizyczne ...

Informatyk-

http://pl.wikipedia.org/wiki/Informatyk

Logistyk-

http://pl.wikipedia.org/wiki/Logistyka

Gastronom-

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gastronomia

Chcesz więcej ?

9368_gold.png

Opublikowano

2UP

Poszedł raport za obrażanie

Skoro chcesz do końca życia motować silniki albo komputery to spoko. A po technikum masz mniejsze szanse na studia niż po LO a po technikum może i masz pracę zapewnioną ale na 5-6 lat po owym technikum. A potem już będziesz to robił do końca życia bo bez studiów to w życiu nie dostaniesz żadnej wyższej posady.

UP

Informatyków jest teraz od nasrania więc to już powoli robi się rynek zamknięty.

Na logistyka jednak chętniej cie wezma po Mat-inf/Mat-fiz w LO.

Gastronom - ambitne, nie ma co a potem sie udus tym bigosem bo bedziesz go krecil do usranej smierci.

PS.Po szkole średniej od razu w dorosłość?! Jeszcze czego! Jadę do Wrocławia mieć fun przez 6 lat :D.

@DOWN

Prze-chuj poznaj debila, debil, to jest prze-chuj

DOWN 2

Nie nie meczy mnie to ale po hooj mi to jak po studiach np. humanistycznych na ktore za cholere nie dostaniesz sie po technikum moge sobie nic nie robic tylko pisac ksiazki i zbierac mamone. Ale wasz wybor...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano
jeśli grzebanie w kompach, lutowanie, gotowanie itp cie meczy i jest to dla cb praca fizyczna to jestes prze chuj.

Skoro chcesz do końca życia motować silniki albo komputery to spoko
.

A ty zakurwiać 25/8 przy biurku za 1100zł to pzdr

@up brak argumentów to się czepiasz pisowni? o.O

Opublikowano

hrabia, nie wiem kto Ci te bzdury naopowiadał , ale lepiej poszukaj jakiegoś bardziej wiarygodnego źródła ;) Ja się wybieram do technikum na profil technik-informatyk ;) Polecam Ci technikum, a profil to wg uznania, czym się interesujesz i co Ci się bardziej podoba :)

Opublikowano

hrabia, nie wiem kto Ci te bzdury naopowiadał , ale lepiej poszukaj jakiegoś bardziej wiarygodnego źródła ;) Ja się wybieram do technikum na profil technik-informatyk ;) Polecam Ci technikum, a profil to wg uznania, czym się interesujesz i co Ci się bardziej podoba :)

Stary napisz tutaj za 3 lata to moze wreszcie te tumany zobacza jak jest naprawde a nie wierza tylko w idyllyczne opowiastki swoich kolegow.

Opublikowano

Przestań po LO nie masz nic ... jedynie studia ;) Zawodówkę skończysz na dobrym profilu i masz fach w łapie co wiąże sie z łatwym znalezieniem pracy + dobra kasa.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Stary napisz tutaj za 3 lata to moze wreszcie te tumany zobacza jak jest naprawde a nie wierza tylko w idyllyczne opowiastki swoich kolegow.

Pogadamy za te 7-8 lat, kto się będzie śmiał.

Ty skończysz jakąś administracje czy inny śmieć, ja za ten czas wyjadę do Niemiec/Anglii i zarobie na własny biznes ;-)

W tym kraju myślisz, że po studiach zarobisz kokosy? Tak było w latack 90, nie teraz. Max 4-5k dostaniesz. W tym kraju jedynie własny biznes się opłaca jeżeli mówimy o zarobkach +5k. Więc myślisz, że kto więcej zrobi przez 7 lat? Ja pracując na własny biznes, czy ty siedząc i słuchając wykładowcy o zarządzeniu ludźmi?

Za dużo bajek, za mało realistyczności. Weź się za życie ;-)

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Na logistyka jednak chętniej cie wezma po Mat-inf/Mat-fiz w LO.

Co ty gadasz człowieku za głupoty ?

Jak po LO mnie na logistyka wezmą skoro jest technikum o takim kierunku ??

Chyba zaraz walnę facepalma ...

Widać jaki jesteś obeznany ...

Masz wała kolego bo fizyka na logistyka potrzebna co nic ...

A matematyka proste wyliczenia ...

9368_gold.png

Opublikowano

Za to po LO masz 3x więcej wiedzy ogólnej i może będziesz kimś więcej niż tylko monterem silników...

Zresztą Technikum to pójście na łatwizne bo może i masz pracę ale zazwyczaj jest to dupiata praca fizyczna. A LO jest dużo lepiej widziane przez ludzi niż technikum.

'

japierdol*, szkoda mi Cie.

jak mozesz mieć po LO wiecej wiedzy ogolnej skoro, do LO jak i do technikum są takie same książki, pozatym w LO sie uczysz, w technikum to samo co w LO + nauka zawodu.

Co do technikum samochodowego, ja wlasnie takie rozpocząłem.

+ po technikum możesz mieć wykształcenie średnie + technik + zawód, po liceum masz tylko mature.

jak już masz coś dać to daj minusa..

Opublikowano

Szczerze? To jebie mnie wasze zdanie, po prostu mi szkoda że rośnie kolejne pokolenie debili na zmywakach.

A zresztą najpierw się doinformujcie a potem dyskutujcie szczególnie ty joaq-coś tam

Opublikowano

Szczerze? To jebie mnie wasze zdanie, po prostu mi szkoda że rośnie kolejne pokolenie debili na zmywakach.

A zresztą najpierw się doinformujcie a potem dyskutujcie szczególnie ty joaq-coś tam

Powodzenia w Liceum ;]

Jestem w tym syfie i żałuję ;]

Gówno mi to da,że zdobędę maturę ...

w dzisiejszych czasach ważniejsi są technicy i ludzie z zawodem niż ludzie z maturą .

9368_gold.png

Opublikowano

88e95381d2f1f149370853f413881201.jpg?1314400407

No nie wyszłedł ci pojazd po mnie. Przykro mi.

Dzieciaczku, twoje życie twoja historia.

Sam kiedyś to ocenisz, szkoda iż nie odniosłeś się do moich wcześniejszych słow, kto co przez ile zdąży zrobić ;-)

Nie przyjmą cię na studia albo zmienią się twoje plany i gdzie prace znajdziesz? Właśnie na wspomnianych wcześniej zmywakach ;-)

Kompromitujesz sam siebie. Myślisz też że twoi rodzice będą przez całe życie łożyć na twoje studia? Bd musial ruszyć dupsko i zarobić na nie.

Jestem jak najbardziej doinformowany, studia produkują masę bezrobotnych ludzi. Rzecz jasna nie mówię, że są złe ale technik to jakieś zapewnienie pracy w razie co. To co ty tam się uczysz w technikum o informatyce to w tech. informatycznym o dobrej renomie będą to potrafili po 1 semestrze ;-)

Rób swoje. Ja mam swoje priorytety, twoim jest bezmyślne 'nie'myślenie o przyszłości. Twoje wypowiedzi o tym świadczą skoro uważasz, że po studiach od tak za biurkiem bd. siedział nie kalając swoich rąk pracą ;-)

Cześć, g ó w n i a r z u ;-)

1306263410-U198706.png

Opublikowano

muahhaha mnie rozwalają ludzie którzy myśla że będą coś mieli po LO :D po LO tylko przez znajomości sobie prace załatwisz, po studiach znajomosci = dobra praca :D mój kolega poszedł do zawodówki bo ma ojca stolarza który ma firme i on go zatrudni po tych 2 latach ;d bierz technikum ziom bo Ci to lepiej wyjdzie :D a pan hrabia to chyba dziecko rozpuszczone przez rodziców skoro mysli że beda go utrzymywać przez całe studia ;d ja ide na kucharza i może potem coś za granicą ale najpierw w kraju kilka lat porobie ^^ po technikum od razu do roboty, nie ma opierdalania sie

ae1d1005fe.png

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1315605526' post='3162841]

muahhaha mnie rozwalają ludzie którzy myśla że będą coś mieli po LO :D po LO tylko przez znajomości sobie prace załatwisz, po studiach znajomosci = dobra praca :D mój kolega poszedł do zawodówki bo ma ojca stolarza który ma firme i on go zatrudni po tych 2 latach ;d bierz technikum ziom bo Ci to lepiej wyjdzie :D a pan hrabia to chyba dziecko rozpuszczone przez rodziców skoro mysli że beda go utrzymywać przez całe studia ;d ja ide na kucharza i może potem coś za granicą ale najpierw w kraju kilka lat porobie ^^ po technikum od razu do roboty, nie ma opierdalania sie

Wkurzaja mnie takie wypowiedzi jak twoja, typu co będą mieli ludzie po Liceum. Ja jestem po liceum bo w mojej okolicy nie znalazłem technikum odpowiadajacym moich oczekiwaniom wiec poszedlem do LO. Ukoczylem LO zdałem mature i poszedlem na studia. Po studiach na moim kierunku poszukuja ludzi w całym kraju.

To od każdego indywidulanie zalezy gdzie chce isc, ja wybralem taka a nie inna droge. User ktory zalozyl temat moze wybrac inaczej nikt mu nie zabrania ale niech sie dobrze zastanowi niech popyta swoje starsze kuzynostwo i wujków etc. oni Ci doradza nie ta banda dzieciakow ktora tutaj Ci odpowiada.

Zauwazam ze po technikum masz mature oraz egzamin na teochnika(teoria + praktyka) ktora jest dosc ciezka do zdania.

Opublikowano

jeżeli ktoś wybrał zawód który go interesuje, co za porblem zdać egzamin zawodowy? uczysz sie tego co chcesz, co lubisz więc uczysz sie z przyjemnością o_O dostałeś tą prace którą poszukują w całym kraju?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Wkurzaja mnie takie wypowiedzi jak twoja, typu co będą mieli ludzie po Liceum. Ja jestem po liceum bo w mojej okolicy nie znalazłem technikum odpowiadajacym moich oczekiwaniom wiec poszedlem do LO. Ukoczylem LO zdałem mature i poszedlem na studia. Po studiach na moim kierunku poszukuja ludzi w całym kraju.

To od każdego indywidulanie zalezy gdzie chce isc, ja wybralem taka a nie inna droge. User ktory zalozyl temat moze wybrac inaczej nikt mu nie zabrania ale niech sie dobrze zastanowi niech popyta swoje starsze kuzynostwo i wujków etc. oni Ci doradza nie ta banda dzieciakow ktora tutaj Ci odpowiada.

Zauwazam ze po technikum masz mature oraz egzamin na teochnika(teoria + praktyka) ktora jest dosc ciezka do zdania.

Jakie studia wybrałeś?

Każdy ma swoje priorytety, ale technikum to dobre zabezpiecznie " w razie wypadku".

Ja akurat wolę iść w stronę własnego biznesu, inni studia. Ale po samym liceum generalnie jest ciężko potem.

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Jakie studia wybrałeś?

Każdy ma swoje priorytety, ale technikum to dobre zabezpiecznie " w razie wypadku".

Ja akurat wolę iść w stronę własnego biznesu, inni studia. Ale po samym liceum generalnie jest ciężko potem.

Wybrałem studia techniczne na politechnice.

Nie ktorzy nie potrzebuja takiego zabezpieczenia. NIe jest az tak ciezko wystarczy systematyczne robic zadania czytac etc.

Po studiach planuje zatrudnic sie w firmie ktora zajmuje sie ta akurat wybrana przeze mnie branza, a po 2-3 latach otworzyc wlasny interes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...