Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc] Single player commands

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż dużo szukałem w wcześniejszych tematach jak i wątkach. Wszyscy w każdych wątkach piszą, iż wystarczy zaznaczyć drewnianą siekierą zaznaczyć obszar i wpisać //set ID, czyli tak samo jak na multiplayer. Tak więc ściągnąłem z kilku źródeł (podobno) różniące się między sobą mody Single player commands jednakże na żadnym z nich ta metoda nie działa. Bardzo było by mi to potrzebne ze względu na to iż na single playerze robię bardzo dużo moich projektów, które wcześniej sobie rysowałem w zeszycie. Za każdym razem ( jeżeli budowla była dość wysoka ) musiałem dodatkowo kopać w dół, co powodowało iż samo przygotowanie mapy zajmuje więcej niż samo budowanie. Wiem iż jest takie coś jak MCedit, jednakże nie chciałbym tego używać z powodu iż jest to trochę nieporęczne. Jeżeli mi coś nie spasuje zawsze mogę sobie to zrobić od razu, a za pomocą MCeditu, trzeba najpierw zapisać mapę, edytować mapę, zapisywać mapę i znowu wchodzić i patrzeć czy jest idealnie. Może uważacie iż jestem trochę leniwy, ale to nie przez lenistwo, mam dużo zajęć lekcyjnych (niekiedy nawet do 18.30) więc nie mam czasu na takie bajerowanie. Dlatego bardzo was bym prosił o podanie jak można to zaznaczyć i edytować. Albo podać mi jeszcze inną wersję tego moda na 1.7.3 na której działają te komendy. Za każdą dobrą wiadomość będę nagradzać + albo -.

149208901.png

Opublikowano (edytowane)

WorldEdit, drewniana siekierka, zaznaczasz przyciskami myszki, wpisujesz //set ( id bloku) i enter, w razie pomyłki wystarczy wpisac //undo.

Instrukcja do instalacji WorldEdita :

1. KLIK ( skanu brak, oficjalna strona... )

2. Wciskasz WorldEdit 4.6 i zaczyna się ściaganie.

3. Kopiujesz WorldEdit.jar z archiwum do folderu %appdata% -> .minecraft -> bin i tam wklejasz

4. Wchodzisz do gry i wszystko jest cacy :D

Edytowane przez madoreq
previewwz.png

Opublikowano

Niemożliwe że nie działa. Postaram Ci to krótko i w miarę jasno wytłumaczyć.

1. Otwierasz konsolę za pomocą klawisza "T" i wpisujesz //wand.

2. Prawym przyciskiem myszy za pomocą drewnianej siekierki zaznaczasz jeden klocek a lewym drugi.

3. Następnie ponownie otwierasz konsolę i wpisujesz //set ID (jeżeli chcesz usunąć teren wpisujesz //set 0)

Opublikowano (edytowane)

WorldEdit, drewniana siekierka, zaznaczasz przyciskami myszki, wpisujesz //set ( id bloku) i enter, w razie pomyłki wystarczy wpisac //undo.

Instrukcja do instalacji WorldEdita :

1. KLIK ( skanu brak, oficjalna strona... )

2. Wciskasz WorldEdit 4.6 i zaczyna się ściaganie.

3. Kopiujesz WorldEdit.jar z archiwum do folderu %appdata% -> .minecraft -> bin i tam wklejasz

4. Wchodzisz do gry i wszystko jest cacy :D

No więc tak... Pisze mi coś takiego zaraz jak wchodzę na moją mapkę:

51058599439429395441.png

@Up zobacz sobie jaka to jest wersja coomandera, jak wpisuję //wand to pisze że nie ma takiej komendy, gdy zaznaczam powierzchnię drewnianyn toporem to nic nie wyskakuje, a jak piszę //set ID to wyskakuje mi tylko jakieś współrzędne i nic się nie robi.

@Edit

Dodałem pliki do folderu Bin, nie działało, dodałem do minecraft.jar, ale też nie działa...

Edytowane przez Beni0o

149208901.png

Opublikowano

@top Pytanie. Czy Rozpakowałeś archiwum, które ci podałem?

Tak, ale ostatecznie dzięki szybkiej i sprawnej pomocy udało mi się, mam to co chciałem.

Proszę o zamknięcie tematu. Wszyscy dostali + bądź - według ich upodobań. :)

149208901.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...