Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła po gimnazjum.

TreeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na informatykę Ci się nie opłaca.Lepiej już pójść do elektrotechnicznego i potem dopiero na studia , bo w tech. inf. masz to samo co na studiach , a po elektrotechnicznym możesz naprawiać też sprzęt typu karta graficzna , procek , płyta główna.Także jak nie uda Ci się z pracą dla informatyka , możesz kupować np. xboxa popsutego za 100 zł na allegro , reperować i sprzedawać po 3x droższej cenie.

sygnateodorv2.png

Opublikowano

Teraz prawie kazdy idzie na informatyke niby mama lata komputerow ale tyle tego sie narobi ze kazdy bedzie informatykiem a co z tym idzie ? A ze roboty nie bedzie. Pomysl nad tym.

Opublikowano

Tyle ci powiem, że pracę dobrze płatnąznajdziesz po obu kierunkach pod warunkiem, że to będzie twojąpasją i będziesz w tym dobry.

Opublikowano

No moją pasja jest prawo, lecz informatyka i języki programowania jak i języki obce(angielski, niemiecki + korki z hiszpańskiego) łatwo mi wchodzą do głowy.

Bardziej zastanawiam się nad prawem ale przerażają mnie aplikacje.

Proszę opiszcie mi Aplikacje prawnicze/adwokackie(To chyba to samo).

Na radcę prawnego potrzeba Mi 3 lata aplikacji, a czy na Adwokata też są 3 lata aplikacji?

Opublikowano

Ale napiszcie dlaczego infa, Teraz wiele osób uczy się informatyki, jakie sa + i - ?

Wiele osób idzie na infe a dostatecznie mniej na prawo.

Teraz kazdy idzie na infe bo dalej mysla ze to taka przyszlosc...

Radze ci odpusc informatyke bo utoniesz po prostu w morzu domoroslych informatykow.

Po humanie masz prawo albo humanistyczne. Osobiscie najbardziej polecam humanistyczne bo mozesz pisac w gazetach, zostac pisarzem (jak Hank Moody :D).

Ale prawo tez duzo ci zaoferuje a szczegolnie duzo wlasna kancelaria i "lewe" prawnicze interesy. No chyba ze nie chcesz byc prawnikiem albo na przyklad...sedzia to i tak czy siak jestes ustawiony.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Wolę być prawnikiem, ponieważ sędzia jest na "utrzymaniu" państwa tak jak prokurator.

Tyle ile zarabia sędzia pisze nawet w konstytucji(Dla ciekawych nie pisze np. 4 000zł, tylko że zarobki powinny być odpowiednie na tak godne stanowisko)

Ile trwają aplikacje dla Adwokata/Prawnika?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...