Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła po gimnazjum.

TreeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze ponieważ zastanawiam się nad 2 kierunkami nauki po gimnazjum.

W 2 klasie średnią miałem 4.8 z czego oceny z wymaganych przedmiotów(do wybieranych szkół) są następujące:

Technikum informatyczne: - Po technikum jeśli dobrze wyjdzie Mi matura to Studia Informatyczne [;

- Informatyka - 6,

- Technika - 6,

- J Polski - 4,

- J Angielski - 5,

- Matematyka - 4.

Liceum Humanistyczne(Kierunek rozszerzony z Wos'u, Historii i Polskiego) I tak jak wcześniej, bardziej interesuję się prawem, wiec jeśli matura Mi wyjdzie to studia prawnicze.

- Historia - 5(Teraz planuje chodzić na kółko historyczne wiec może być 6)

- Wos - 5(Tak jak już wcześniej pisałem bardzo interesuje się prawem)

- J Polski - 4

- J Angielski - 5

Proszę o podanie + jak i - tych kierunków jak i zawodów.

Opublikowano

Oceny mam dobre i sam nie wiem - czy iśc w moim mieście do LO Mat/fiz, czy do Wrocławia do tech. ekonomicznego.

Z tych dwóch polecam infe.

Opublikowano

ja ci powiem tak:

po liceum masz tylko mature to jedno a po drugie moge sie mylic choc watpie. informatyka to przyszlosc. bedac dobrym informatykiem masz pieniedzy jak lodu;] choc to jeszcze szkola studia itp.

;]

Opublikowano

Ale napiszcie dlaczego infa, Teraz wiele osób uczy się informatyki, jakie sa + i - ?

Wiele osób idzie na infe a dostatecznie mniej na prawo.

Weteran
Opublikowano

+Zadne

-Za duzo ludzi sie teraz uczy i potem trudno z robota.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

tak kurwa informatyka to przyszlosc, ale jak 1/3 chłopców w polsce na nią pojdzie to potem pracy nie bedzie -.-... wiec nie pierdolcie ze to takie epickie wyjście.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie lubię Elektrotechniki,

Zadałem wcześniej pytanie czy Radca prawny w Polsce znajdzie dobrą prace.

Proszę o odpowiedź na pytanie.

Gość malutki688
Opublikowano

dobry prawnik bd mial zawsze i wszedzie prace

Opublikowano

Tzn. jaki? Z tego co czytam to jest bardzo ciężko o pracę po studiach nawet z kilkoma latami aplikacji. - od Kilku lat bardziej interesuje się prawem niż informatyką, lecz oceny mam dobre z obu kierunków.

Opublikowano

Pamiętajcie że większość typów po informatyce(technikum) gówno zrobi na komputerze.Sam się dziwie jak moj nauczyciel informatyki skonczyl studia.

Pamiętaj że zeby sie wybić i być prawinkiem to też jest w chuj trudne

Opublikowano

Wiem masa nauki, lecz aktualnie z tym ni mam problemu.

Ile dokładnie Trwa nauka na radce? bo mi sie coś pomieszało 6 lat studiów a potem 3 lata aplikacji? Czy aplikacja podczas Studiów?

Opublikowano

Informatyka jest jak mechanika

Mechanicy pracowali na swojego czasu aktualnych samochodach.

Swojego czasu mój tato pracował zapewne na Fiatach 125P/126P ,albo na jeszcze starszych ,a na pewno na jeszcze starszych.

Szwagier jeszcze 5 lat temu uczył się na profilu Technik-Mechanik i naprawdę lubi to co robi ,ale jak obydwóm otworzą maskę mercedesa z 2010 roku to oni nie wiedzą gdzie są :D

Dobry informatyk komputer naprawi ,a zły co najwyżej rozpierdoli.

hersygna.png
Opublikowano

Informatyk to bardzo atrakcyjny zawód - jak masz pracowac w małej miejscowości (do 20 k), to kasy będziesz miał jak lodu. U mnie w mieście jest 3 informatyków, każdy dorobił się własnego Multimedialnego centrum dowodzenia w piwnicy, luksusowych aut i dużych domów.

Ale pamietaj, że długa droga przed tobą. Ale plus jest taki - możesz pracowac w domu.

Opublikowano

Pamiętajcie że większość typów po informatyce(technikum) gówno zrobi na komputerze.Sam się dziwie jak moj nauczyciel informatyki skonczyl studia.

Pamiętaj że zeby sie wybić i być prawinkiem to też jest w chuj trudne

skończyć prawo a zostać prawnikiem to dwie rozne sprawy, bo w chuj ciężko nim zostać jak na dziś

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Idź na informatykę to będziesz robić w media markcie

Beka,zaśmiałem się. Kim jesteś powiedz proszę to będziesz miał u mnie propsy.

@topic:

Jeśli wybieraszym pomiędzy tymi dwoma to informatyka chyba będzie lepsza,chociaż też ciężko z robotą. Jeśli nie zrobisz nic na własną rękę to u kogoś zarobisz gówno,chyba że jakiś programista w DUŻEJ firmie.

Ekonomia > Informatyka imho.

Za wysoka.

Opublikowano

Jeżeli pójdziesz w technikum informatyczne to oprócz matury, będziesz mógł również zdawać na Technika.

Czyli przykład : jeżeli pracodawca będzie miał 2 kandydatów do wyboru. Jeden ze zdana matura, a drugi ze zdana matura + tytul technika to proste, ze wezmie tego drugiego wiec nie rozumiem ludzi, którzy poszli do liceum mat-informatycznego. Co prawda technikum inf. trzeba wybrać dobre bo jak wybierzesz jakies ze slabym poziomem to nie dosc, ze nie zdasz na technika to jeszcze matury. W liceum przykladowo masz 5-6h Polskiego, a w tech. 3. W liceum masz 5-6h majcy, w technikum 3. Wiec musisz sie przylozyc w Technikum.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...