Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny]Kolejny referat od Mounthains-a

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Znów Wam pomarudzę w tym temacie, oraz decyzjami jakie podjęliśmy niedawno. Temat służy do poinformowania Was na temat nowych form. Otóż pewnie na górze zobaczyliście tekst mówiący o zakazie publikowania forum, inne niż MPC. Bardzo łatwo się wycwaniliście na ten temat i ukrywacie takie fora przed moderacją. Póki co nie jesteśmy w stanie wszystkich wyłapać i dać ukochanego warna, dlatego postanowiliśmy zakaz Wam jakichkolwiek linków do for.

Jakie będą konsekwencje? Jeżeli reklama serwera jest nieprawdziwa i jest forum w nim to osoba dostaje od razu, bez zastanawiania się perma na konto. Koniec kropka. Jeżeli jest serwer prawdziwy i jest odnośnik do forum to moderator usuwa całą zawartość posta i wywala to do kosza.

Piszę ten temat aby Was poinformować. Zostawiam go otwarty.

Pozdrawiam. Mounthains.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Czyli jak na przykład zrobię temat z serwerem i tam napiszę np: "Strona to: nazwaserwera.pl ale zamiast nazwaserwera to craft" to za to też mod usunie temat?

A tak w ogóle to trzeba raportować takie tematy, nie ? :D

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Bardzo dobrze że podjąłeś szybką decyzje po paru postach.

Myślę że użytkownicy(chociaż parę procent tych %), nauczą się w końcu zasad regulaminu.

Opublikowano

A jazor sie od razu podlizuje.. Niby dobry pomysl, i teraz nastapi moje jakze (jak wielu bedzie uwazalo) glupie pytanie, a co by bylo gdyby mi niebo na leb spadło... A więc można umieszczać linki do strony serwera, która nie jest jednoczesnie forum, tylko taką zwykla strona? :)

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

A jazor sie od razu podlizuje.. Niby dobry pomysl, i teraz nastapi moje jakze (jak wielu bedzie uwazalo) glupie pytanie, a co by bylo gdyby mi niebo na leb spadło... A więc można umieszczać linki do strony serwera, która nie jest jednoczesnie forum, tylko taką zwykla strona? :)

Tak.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Można podawać linki do for, które służą tylko do serwera minecrafta, który reklamujemy? Czyli forum prywatnego serwera minecraft (reklamowanego i tylko tego).

Opublikowano

Sam sobie przeczysz. Napisałeś że każdy link. Mi chodzi o forum o tematyce serwera minecraft, którego reklamuję i ta strona w żaden sposób nie jest konkurencją dla mpc, bo jest tylko do 1 serwera.

Opublikowano

a mam pytanie a można podać coś takiego ?

www.zajebistyserwerMPC.pl ( Usuń MPC)

Opublikowano

Wiecie, jak ma się tylu userów na forum to się we łbach rypie, bo chcą jeszcze więcej, i więcej i więcej, i dla tych JESZCZE więcej (chociaż forum pada co 5minut :D) zabronią nawet podawania JAKICHKOLWIEK linków, to jest taka choroba jak być ZBYT BOGATYM, masz bardzo, bardzo dużo kasy, a biednemu nie dasz ani grosza.

Ta choroba jest raczej nieuleczalna widząc przykład autora tematu który "rzekomo" odszedł z administracji forum, a zaraz potem wrócił, to się zwie "ForumoCholizm".

Pozdrawiam.

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

a mam pytanie a można podać coś takiego ?

www.zajebistyserwerMPC.pl ( Usuń MPC)

Nie można. Bo tak czy siak to reklama. Czytać umiesz? Mountains pisał o tym że coraz to nowe sposoby na omijanie tego znajdujecie, a Ty się pytasz bezczelnie o takie ominięcie? Ogarnij.

sygnatura niezgodna z regulaminem

lokalnym działu Minecraft - Publikacje Serwerów pkt. 8

Opublikowano

Nie można. Bo tak czy siak to reklama. Czytać umiesz? Mountains pisał o tym że coraz to nowe sposoby na omijanie tego znajdujecie, a Ty się pytasz bezczelnie o takie ominięcie? Ogarnij.

Możesz mi powiedzieć jak to jest że wypowiadasz się na taki temat a sam w sygnie masz reklamę serwera??? i link do strony??? nie rozumiem tego...

Admin Cienia
Opublikowano

Sam sobie przeczysz. Napisałeś że każdy link. Mi chodzi o forum o tematyce serwera minecraft, którego reklamuję i ta strona w żaden sposób nie jest konkurencją dla mpc, bo jest tylko do 1 serwera.

Po umieszczeniu linku do forum publikacja oraz jej treść zostaje usunięta, a to, że forum jest o tematyce serwera powoduje jedynie, że nie otrzymasz bana.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Wiecie, jak ma się tylu userów na forum to się we łbach rypie, bo chcą jeszcze więcej, i więcej i więcej, i dla tych JESZCZE więcej (chociaż forum pada co 5minut :D) zabronią nawet podawania JAKICHKOLWIEK linków, to jest taka choroba jak być ZBYT BOGATYM, masz bardzo, bardzo dużo kasy, a biednemu nie dasz ani grosza.

Ta choroba jest raczej nieuleczalna widząc przykład autora tematu który "rzekomo" odszedł z administracji forum, a zaraz potem wrócił, to się zwie "ForumoCholizm".

Pozdrawiam.

Więcej, więcej!

Mogliby przenieść na maszynkę te forum bo na 'free' hostingu nie uciągną :D

Patryczek1996 R.I.P.

Opublikowano

Najglupszy zakaz jaki mozna wymyslic... Rozumie - fora konkurencyjne, ale zeby zabraniac jakich kolwiek linkow? Nawet linkow do for serwera? W regulaminie jest napisane WL MA BYC PROWADZONA W TEMACIE, no dobra, a jezeli serwer nie ogranicza sie tylko do WL? Sam posiadam serwer z bardzo zlozonym systemem zakupu dzialek itp. wymagane jest przeczytanie FAQ - dosc rozbudowane i ciagle zmieniane, na , Regulamin takze jest rozbudowany na caly temat a do tego jeszcze horogramy pracy adminow i WLASNY KLIENT, opis downloadu i instalacji takze mam na forum....

postanowienie naprawde idiotyczne, rozumie - bardzo duzo tematow, nie jestescie w stanie ogarnac wszystkiego dlatego takie wnioski, ale uszanujcie to, ze serwer bez forum to kiczowaty serwer, to jest powazne forum i powazne osoby powinny móc sie tu reklamowac... ewentualnie zabronic reklam for CALKOWICIE KONKURENCYJNYCH, co wam przeszkadza reklama forum? Koles wejdzie na serwer to i tak pozna link, a na serwerze nie da sie opisac tego tak ladnie jak na forum w reklamie, prosze to przemyslec.

Dziekuje.

Opublikowano

Najglupszy zakaz jaki mozna wymyslic... Rozumie - fora konkurencyjne, ale zeby zabraniac jakich kolwiek linkow? Nawet linkow do for serwera? W regulaminie jest napisane WL MA BYC PROWADZONA W TEMACIE, no dobra, a jezeli serwer nie ogranicza sie tylko do WL? Sam posiadam serwer z bardzo zlozonym systemem zakupu dzialek itp. wymagane jest przeczytanie FAQ - dosc rozbudowane i ciagle zmieniane, na , Regulamin takze jest rozbudowany na caly temat a do tego jeszcze horogramy pracy adminow i WLASNY KLIENT, opis downloadu i instalacji takze mam na forum....

postanowienie naprawde idiotyczne, rozumie - bardzo duzo tematow, nie jestescie w stanie ogarnac wszystkiego dlatego takie wnioski, ale uszanujcie to, ze serwer bez forum to kiczowaty serwer, to jest powazne forum i powazne osoby powinny móc sie tu reklamowac... ewentualnie zabronic reklam for CALKOWICIE KONKURENCYJNYCH, co wam przeszkadza reklama forum? Koles wejdzie na serwer to i tak pozna link, a na serwerze nie da sie opisac tego tak ladnie jak na forum w reklamie, prosze to przemyslec.

Dziekuje.

Popieram.

Zmiencie to.

Opublikowano

Up@ Zakaz został wprowadzony i już nie będzie usunięty. Nie płaczcie, że już nie możecie zareklamować swoje forum, bo to i tak nic nie da ;) .

To wytlumacz mi dlaczego.

Wytłumacz mi co tracicie na reklamie - sorry! to nie reklama, każdy porządny serwer powinien mieć porządne forum, jeśli ma być to poważne forum to poważnie traktujcie użytkowników. Dajecie im reklamować serwer, a nie pozwalacie głupiego forum na którym jest tylko regulamin serwa i reszta dupereli? To forum serwera minecrafta, a nie forum z hackami do gier multiplayer.

Opublikowano

_________u$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$u______...

________u$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$u_____...

_______u$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$u____...

_______u$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$u____...

_______u$$$$$$"___"$$$"___"$$$$$$u____...

_______"$$$$"______u$u_______$$$$"____...

________$$$u_______u$u_______u$$$_____...

________$$$u______u$$$u______u$$$_____...

_________"$$$$uu$$$___$$$uu$$$$"______...

__________"$$$$$$$"___"$$$$$$$"_______...

____________u$$$$$$$u$$$$$$$u_________...

_____________u$"$"$"$"$"$"$u__________...

__uuu________$$u$_$_$_$_$u$$_______uuu...

_u$$$$________$$$$$u$u$u$$$_______u$$$...

__$$$$$uu______"$$$$$$$$$"_____uu$$$$$...

u$$$$$$$$$$$uu____"""""____uuuu$$$$$$$...

$$$$"""$$$$$$$$$$uuu___uu$$$$$$$$$"""$...

_"""______""$$$$$$$$$$$uu_""$"""_

___________uuuu_""$$$$$$$$$$uuu_______...

__u$$$uuu$$$$$$$$$uu_""$$$$$$$$$$$uuu$...

__$$$$$$$$$$""""___________""$$$$$$$$$...

___"$$$$$"____________ ___

/Spam

Opublikowano

Jest jedno wyjscie, amianowicie jezeli postawiliscie sobie serwer ze stronka i z forum, a regulamin zabrania wstawiania zadnych linkow zewnetrznych, najlepiej napisac ze dodawanie do whitelisty bedzie polegalo na wyslaniu PW do admina serwa a on w odpowiedzi poinformuje cie czy zostales dodany oraz poda linki do swoich for, stron, regulaminow itp. i gra gitara :D

BOISZ SIĘ ŚMIERCI ???CHCESZ WYJŚĆ??? ZA PÓŹNO "WALCZ A PRZEŻYJESZ"

ZOBACZ NA WŁASNE OCZY JAKIE REGUŁY RZĄDZĄ ŚMIERCIONOŚNYM SZEŚCIANEM!

ff20051125a2a.jpg

CUBE ZERO ! KLAUSTROFOBIA, STRACH CHCESZ WIĘCEJ??

Opublikowano

Nie no kategorycznie dla mnie jest to bezsensu , to może wstawicie takie coś w dziale metin2 ?

dobra więć dajmy przykład....

Stoi sobie serwer reklamujemy go itp to podajemy IP serwera - Tak jak na metin2 (niekoniecznie)

podajemy Forum tak jak na np metinie , Czy.. jeśli podam strone w swoim temacie o tematyce i newsach ze swojego serwa dostaje bana o_O?

--------------------------------------------------------------------------

MPC forum nie jest jakimś pro Forum , bo w przeciwienstwie do innych , ogólno tematycznych , siedzi 3x wiecej i to Polskich forach

i nie ma żadnych zakazów, tego typu

Nie chce tutaj porównywać

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...