Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - nagrywanie frapsem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Moja siostra ma pewien problem z nagrywanie przez Frapsa Minecrafta. Kiedy nagrywa FPS spada jej do około 10. Obojętnie co zmienimy w ustawieniach Minecrafta i Frapsa, nie daje to ŻADNEJ różnicy. Zawsze FPS wahają się od 8 do 12. Wydaje mi się, że ma ona wystarczająco dobry komputer, aby przynajmniej uzyskać 25. Oto jej parametry:

Karta graficzna: ATI Radeon HD 4670

Procesor: AMD Athlon 7750 Dual-core 2.70 GHz

RAM: 4 GB

System operacyjny: Windows 7 Home Premium

Dodatkowo powiem, że kiedy ja nagrywam to mam 60 FPS a mój komputer dużo nie różni się od komputera mojej siostry. Parametry mojego komputera:

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 450

Procesor: AMD Athlon II X3 445 3.10 GHz

RAM: 4 GB

System operacyjny: Windows 7 Home Premium

Edytowane przez m_smok
Opublikowano

Ten procek nie grzeszy wydajnością, jest trochę za słaby, dla tego masz mało fps. Jeżeli chcesz coś wydajniejszego i taniego to mogę polecić athlona II X3 lub X4.

Opublikowano

Do karty graficznej nic nie mam ,ale proponował bym zwiększyć ramu tak do 8 i lepszy procesor .Nie znam się zabardzo na procesorach ,więc nie podam ci nazwy bardzo dobrego procesora.

A może twoja siostra nie ma miejsca na dysku jak nagrywa? Możliwe jest też ,że po prostu jakiś virus blokuje czynność komputera przez co zmiejsza się wydajność

Opublikowano

@InfoMode

4 giga ram jej w zupełności wystarcza, ( tzn. zależy jakie ) Napisz jakiej firmy masz ram, i podaj specyfikacje ich.

Opublikowano

Ale przynajmniej 25 FPS powinien udźwignąć... Ja mam II X3 i bez problemu idzie mi 60 FPS + Włączony serwer który pożera 1 GB ramy + Skype + Mozilla Firefox + GG 10 + Steam + Avast! + Kilka innych jednocześnie włączonych programów. Naprawdę procesor komputera mojej siostry jest taki słaby?

Opublikowano

@XisD

No nie powiedział bym . Samo Oprogramowanie Windows'a 7 potrzebuje 2 GB Ramu . Więc zostaje jej tylko 2GB. Wystarczy słabszy procesor i zamiast 60 FPS ma 10 FPS :)

@m_smok

Możliwe :) I chyba troszeczke przegiołeś ,że masz tyle włączonych programów i masz nadal 60FPS

Opublikowano (edytowane)

@InfoMode

Ja mam 4 giga ram, i w zupełności wystarcza na każdą grę i za pewne wystarczy nawet na Bf3. I praktycznie w każdej grze mam max fps przy nagrywaniu.

To wina procka tu leży

@M_smok

Podaj dane kości ram.

Edytowane przez XisD
Opublikowano

@UP

A co ja cały czas pisze? Pięć postów wyżej pisze ci ,że by zmieniła Procesor i ram.

Za chwilkę po patrze po necie jaki się opłaca kupić Tani a dobry Procesor.

Opublikowano

Tej a może sterów nie masz aktualnych? Albo java stara???

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

To znaczy, że jej komputer jest za słaby? Widziałem na yt, że ludzie z słabszym komputerem nagrywali Minecrafta Frapsem (dobrym przykładem jest JJyaJoker który miał chyba komputer z 1 GB RAMu), a Windows 7 nie zżera 2 GB RAMu tylko 512 MB, dlatego wydaje mi się, ze 25 FPS powinien udźwignąć. Dodatkowo dodam, że jaj komputer jest 3 dni po formacie, a na dysku na którym zapisuje filmy jest 200 GB wolnego miejsca.

Opublikowano

@offtop

podaj jej linka na youtubie na pw

@topic

Windows 7 zabiera sporo ramu, może to nie starczyć, polecam windowsa xp, ja mam xpka i jak nagrywa to idealnie chodzi wszystko a mam 1gb ramu, 512mb ramu grafiki nvidia, 2,8 gh/z gigabyte ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Hahaha ludzie ogarnijcie sie ja mam procek 1.8 512 ramu win 7 tak win 7 64bity komputer ma 4 lata a minecraft+skype+dokucraft 23fps srednio poprostu najnowsze stery najnowsza java i przeskanuj darmowa wersia noda 32

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD