Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kościoły okradaja polskę

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapoznajcie się z tym clipem. Zrobiłem temat ponieważ jest moda o pisaniu o religii. A ja daje tylko, to:

Opublikowano

Nikt. Ale wiesz bractwo moherowego beretu jest zmuszane umysłowo przez ekhem boga

Opublikowano

jA POWIEM TAK JEBAĆ KOŚCIOLY, BOGA KTÓREGO NIE MA I INNYCH HIPOKRYTÓW MOHERÓW.

+++++

@ A wezcie idzcie kurwa z tymi kosciolami calymi. Ksiadz zapierdalala BMW , zakonnica daje dupy , inny ksiadz rucha 14 letnie dziewczynki.

Opublikowano

Hmm, ciągle błędne myślenie wielu "dać na tacę".

Dla wielu, co nie mają styczności z zapleczem kościoła [instytucji] pieniądze z tacy idą na : "nowy samochód", "telefon".

Tak nie jest ! Pieniądze te idą na utrzymanie kościoła!

Myślicie ze co kościół ma prąd, gaz, świece, nafte do świec, komunikanty, hostie , środki czystości, nagłośnienie za free?

Pieniądze z koperty jak najbardziej idą na księdza, chyba ze idzie remont. Ksiądz musi odprowadzać do kurii pieniądze [najczęściej z koperty].

Ksiądz uczy w szkole, więc ma kase na nowy samochód, telefon. To czysto zarobione pieniądze.

Jakies jeszcze pytanie dot. pieniędzy z koszyka?

Ale może powiesz mi ze nie maja BMW najnowsze telefony itp. tak to co teraz powiedziałeś jest prawda, ale nie każdy ksiądz jest taki "szlachetny", większość z nich poleciała na kasę.

Opublikowano

Czy ja powiedziałem, że to mnie uraziło? Nie, bo widzę bo jego estetyce pisania, że nie ma więcej lat niż 11. Dam kasę na chrzcie , bierzmowanie, komunia i ślub tak ale nic więcej nie dostaną z mojej strony.

Opublikowano

Tak, jezdzą BMW prawda, lecą na kasę, tez prawda.

Więc nie są kapłanami z powołania, lecz ktoś kto jeździ BMW nie może być kapłanem z powołania? Zarobił ma wiec co hejtujecie ?

A propo "@ A wezcie idzcie kurwa z tymi kosciolami calymi. Ksiadz zapierdalala BMW , zakonnica daje dupy , inny ksiadz rucha 14 letnie dziewczynki."

Tak zdazaja sie przypadki, ksiądz to tylko człowiek, ulega pokusom. Nagłaśniane jest w mediach tylko złe oblicze księży. Szkoda ze nie pokazują tego, co wielu robi oddając nawet swoja kase z koperty...

Opublikowano

Tak, jezdzą BMW prawda, lecą na kasę, tez prawda.

Więc nie są kapłanami z powołania, lecz ktoś kto jeździ BMW nie może być kapłanem z powołania? Zarobił ma wiec co hejtujecie ?

A propo "@ A wezcie idzcie kurwa z tymi kosciolami calymi. Ksiadz zapierdalala BMW , zakonnica daje dupy , inny ksiadz rucha 14 letnie dziewczynki."

Tak zdazaja sie przypadki, ksiądz to tylko człowiek, ulega pokusom. Nagłaśniane jest w mediach tylko złe oblicze księży. Szkoda ze nie pokazują tego, co wielu robi oddając nawet swoja kase z koperty...

Ksiądz też człowiek, ale jest grupa "powołanych księży" których obchodzi tylko kasa. Moja parafia ma wspaniałego proboszcza który wyłoży nawet ze swojej koperty na kościół na szkołę na dom dziecka. Ale piwko też wypije zapali sobie bo to jest Tylko człowiek!

Opublikowano

Ha ciekawe jak zarobił :0

Opublikowano

Moze wypic piwko, zapalic tez moze, lecz alkohol tylko w małych ilościach i raczej na specjalne okazje urodziny itp.

A że "powołani księża" są to wiadomo nie od dziś, lecz kiedyś tak tego nie nagłaśniano i nie okazywano przez księży

Jak zarobił? Nauka w szkole itp. Ksiądz może nawet otworzyć własny biznes, jeśli nie będzie zaniedbywał obowiązków.

Opublikowano

Cała ta instytucja , to 1 wielka akcja wyłudzania kasy, policzcie sobie wszystkie mszy w 1 miesiącu po 100zł + = jego zarobek kosztem ludzi, a to co na tacę to opłaci rachunek za plebanie .... Batman jebany =.=

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano
Spoko możemy sobie pogadać. Mówisz, że masz 17 lat, nic nie mam przeciwko tylko zachowujesz się jak dziecko 11 letnie.

Ta to dziwne, dziecko 11 letnie to lata z rodzinką do kościoła i złego słowa nie mówi na to gówno. Słuchaj jak ci się coś nie podoba to masz problem.

fs_pc.png

Opublikowano

Cała ta instytucja , to 1 wielka akcja wyłudzania kasy, policzcie sobie wszystkie mszy w 1 miesiącu po 100zł + = jego zarobek kosztem ludzi, a to co na tacę to opłaci rachunek za plebanie .... Batman jebany =.=

Na tacę, za mszę, do koperty dajesz !CO ŁASKA! wiec możne to byc 0 albo nawet 1.000.000. wiec nie mów mi ze wyludzaja kase.

Wyłudzanie to by bylo gdyby kasa z tacy szla na dziwki, a idzie na utrzymanie kościoła.

Opublikowano

Ten kościół jest to jedna pierdolona patologia, pełna moherowych beretów. Wnoszę o zamknięcie tematu ponieważ wkurwia ten temat i jest miejscem sprzeczek.

fs_pc.png

Opublikowano

Powiem wam tak: Ksiądz to nie tylko osoba duchowna, ksiądz to też zawód, swoje pieniądze ma z nauki w szkole, z pogrzebów, z tacy kasa idzie na kościół, którego utrzymanie często jest bardzo kosztowne. Wielu z was nigdy tak naprawdę nie rozmawiało o tym z duchownymi i oceniacie ich po tym jak ich widzicie. Bogaci księża są często na wsiach, gdzie pod 1 parafię podchodzi kilka wiosek i ludzie przychodzą do kościoła nie tylko aby się pomodlić, ale też aby się spotkać. Do księdza też udają się po radę, wiem to dlatego bo znam księdza, którego na wieś przenieśli i dobrze mu się wiedzie. W dzisiejszych czasach kościoły pustoszeją w mieście i jest ich bardzo dużo. Jeśli ktoś potrafi to może na BMW zarobić, ja staram się tak wykształcić, aby w przyszłości też nie mieć z tym problemu, jednak wśród księży jest to tylko mały procent. Pozdrawiam Kalaszek (Kalasznikov123)

EDIT: UWAGA, wielu księży ma pieniądze od rodziców, czasem są z bogatszej rodziny, mój ksiądz z parafii ma macbooka i jeździ 2 letnim focusem, jeśli jest osobą z powołania a ma pieniądze od rodziny, to z czym problem?

Opublikowano

Oglądaliście w ogóle film? Radzę przemyśleć każdy temat poruszony w nim. A nie tylko na przypuszczeniach i postach użytkowników

Opublikowano

Oglądaliście w ogóle film? Radzę przemyśleć każdy temat poruszony w nim. A nie tylko na przypuszczeniach i postach użytkowników

Film filmem, widzę co się dzieje na świecie, poje*any nie jestem. Zarzucić film na youtube, przekonac ludzi i potem się zaczyna... Jak wszystko słyszeliscie z opowiesci innych to sie nie dziwie, ze potem tak piszecie.

Gość malutki688
Opublikowano

u mnie ksiadz od religii co okolo 3-4 tygodnie telefon zmienial^^ nie mowie o innych rzeczach nawet...

Opublikowano

u mnie ksiadz od religii co okolo 3-4 tygodnie telefon zmienial^^ nie mowie o innych rzeczach nawet...

No widzisz tak to jest... Ludzie na ulicy umieraja z zimna i glodu a takie balony zmieniaja telefony co tydzien i ruchaja 13 letnie dziewczynki pedofile.

Opublikowano

EDIT: UWAGA, wielu księży ma pieniądze od rodziców, czasem są z bogatszej rodziny, mój ksiądz z parafii ma macbooka i jeździ 2 letnim focusem, jeśli jest osobą z powołania a ma pieniądze od rodziny, to z czym problem?

To rzeczywiście bogaty, haha. Bida w chuj, dla polaczka może to dużo.

@Topic

Oczywiste, że kościół kradnie. Gdyby mohery dawały tą kasę dla państwa co dają na tacę albo by inwestował to kurwa byśmy mieli 10x więcej autostrad, każdy by zarabiał ileś tam razy więcej itd. No ale oczywiście trzeba dać na tacę a potem płakać, że nie ma się na leki.

Głosujcie kurwa sobie na PiS to prąd odetną i trzeba będzie rękami otwierać drzwi automatyczne do super marketu haha, może coś oszczędzicie.

RAsfepN.png
Opublikowano

Całkowicie zgadzam sie Kalasznikov'em.

A co do:

Zaloze sie ze nawet nie wiesz jaki ksiądz miał telefon...

a co do zdania Osamy

nt. "bogactwa" nie kazdy ma dzianych rodziców którzy daja kase na kazda zachcianke, a dla mnie miec macbooka to odległa galaktyka...

nt. Glosowania na PiS

Gdybym miał prawa wyborcze( brak 18 lat) to bym glosował, żeby uniezależnić kraj od Rosji i Zachodu, bo obecny rząd daje się ruchać w dupę aż tryska... oraz wyciągnąć kraj z długów i usprawnić m.in. Służbę zdrowia...

Wolę otwierać drzwi automatycznie ręcznie niż zdychać w domu bo karetka nie możne przyjechać bo nie ma pieniędzy z NFZ na paliwo.

Opublikowano

Ja przebywając na wakacjach w stanach 2011 napotkałem się z taką sytuacją że Kościół ( ksiądz ) jak to w każdym kościele zbiera na tacę to tam "batman" aby mu sypać ciągle kasę nadrukował czeków i było do zaznaczania ile chcesz dać na tacę były takie kwoty 5$ , 10$ , 25$ i 100$ no i musiałeś zaznaczyć a dla liczb ksiądz w tej parafii zarabiał na miesiąc 15.000 $ , skoro tyle zarabiał i nie miał już na co wydać kasy robił loterie w której można było wygrać Samochód (wartość około 30.000$) i inne takie duperele i co najciekawsze główną nagrodę jak i poboczne wygrali kto ? ha ! ksiądz i radni ... więc tylko iść na księdza i masz w chuj kasy ! ! !

Opublikowano

w stanach zapewnie to byl kosciół protestancki więc niezbyt to sie ma do katolicyzmu

Opublikowano

@Up właśnie nie !! to był normalny katolicki kościół do którego uczęszczali Polscy chrześcijanie ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...