Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Broń biała & allegro

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stal 440 czyli szajs ;) Z tego co czytałem kiedyś tam to jest jedna z gorszych, no i jest tępa oraz ostrzenie nic nie daje.

238626.jpg]
Opublikowano

Broń biała fajna sprawa. Też się tym trochę interesuję tylko bardziej w aspekcie japonistyki.

Zastanawia mnie tylko to czy naprawdę sądzisz, że kupisz sobie porządną broń białą za 30-40 zł?

Do takich właśnie aukcji podałeś linki. Przecież to już na kilometr śmierdzi kiczem.

Kupisz dzisiaj za tydzień wyniesiesz na śmietnik taka prawda.

To co podałeś to opłaca się tylko kupić, powiesić gdzieś i modlić się by przetrwało w jednym kawałku do rana.

Takie rzeczy nie są tanie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Broń biała fajna sprawa. Też się tym trochę interesuję tylko bardziej w aspekcie japonistyki.

Zastanawia mnie tylko to czy naprawdę sądzisz, że kupisz sobie porządną broń białą za 30-40 zł?

Do takich właśnie aukcji podałeś linki. Przecież to już na kilometr śmierdzi kiczem.

Kupisz dzisiaj za tydzień wyniesiesz na śmietnik taka prawda.

To co podałeś to opłaca się tylko kupić, powiesić gdzieś i modlić się by przetrwało w jednym kawałku do rana.

Takie rzeczy nie są tanie.

Ja sie nie znam wygląda ładnie dla mnie i tyle ;/ w sumie to pewnie w większości będzie jako ozdoba . Jak mozesz zapodać link do jakiejś lepszej wersji będę wdzięczny . Widziałem broń białą po pare tysięcy zł ale mi nie potrzebna do walk . Taka broń będzie cięła powietrze na ogrodzie i zmagała się z kurzem na półce ! Więc może być bubelik :)

Opublikowano

Ja się nie znam wygląda ładnie dla mnie i tyle ;/ w sumie to pewnie w większości będzie jako ozdoba . Jak moźesz zapodać link do jakiejś lepszej wersji będę wdzięczny . Widziałem broń białą po parę tysięcy zł ale mi nie potrzebna do walk . Taka broń będzie cięła powietrze na ogrodzie i zmagała się z kurzem na półce ! Więc może być bubelik :)

Skoro tak to może być i taki niby, ale polecam kupować coś od 100zł...

Ja się interesuje bronią typu : katana...

Raz do roku sobie 1 kupuje ^ ^

100 - 200 zł

I nie są najgorsze(jakościowo) a i tak mam je tylko na ozdobę.

A co do reszty pytań :

Jeżeli nauczę się strzelać szablą to będę mógł jej używać do celów treningowych ? - Tak... z dala od cywilizacji ... po prostu aby nie zagrażała życiu innych ludzi.

Czyli taka szabla/katana/miecz itp nawet nie może na ścianie wisieć ? - Może

Patrzyłem w google i nie ma tam zakazu co do takich broni zakaz jest co do ukrytej broni np w parasolu . - A no nie można takich broni mieć.

P.S nie chce sie wozić z kataną na plecach po rynku w wawie ! - A czemu by nie ??!! xddd

U.P

A wymachiwanie w nim na własnej posesji ? - Tak jak mówiłem... czyść sobie nim nawet stopy. Twoja sprawa. "Możesz"

A czy ma znaczenie długość ostrza ? Widziałem 20cm i 120cm . - Tylko dla Ciebie. tzn. Wygoda. W Polsce dł. ostrza nie ma znaczenia.

Ze sklepu nie pójdę , przyjdzie listonosz tongue.gif

Czy można "utajnić" to co jest w paczce ? Nie chce by rodzina wiedziała że takie coś kupiłem powiem że prezent . - Już odpowiedziałem

Czym lepiej się posługuje szablą czy maczetą ? Waga nie gra roli jestem dobrze zbudowany . - Także odpowiedziałem ... :'p

@Edit

A co do zakupu broni białej ...

Polecam Ci iść do sklepu z militariami...

Tam szajsu Ci nie doradzą bo się na tym zajebiście znają...

Kupowałem sobie jakiś czas temu nóż motylkowy.

Dobrze mi doradzili :') z 10zł więcej dałem ale jest na prawdę ok.

Nie tępi się za szybko, nie rozpada się...

Na prawdę nie żałuje.

Opublikowano

Nie czytałem tematu ale mogę ci po w skrócie odpowiedzieć bo sam używam broni białej.

Na allegro dostaniesz pałkę teleskopową której możesz używać i chodzić po ulicy (samoobrona)

Tak samo jest z gazem pieprzowym natomiast na paralizator trzeba mieć uprawnienia (papierek)

Jeśli chodzi o bardziej hardcorowy sprzęt typu nóż i kastet to posiadanie takiego w kieszeni na ulicy jest przestępstwem i można dostać zawiasy. (możesz trzymać te bronie jako kolekcjoner w domu wtedy nic ci nie zrobią)

Sam od pół roku chodzę z kastetem w kieszeni i nie raz na ulicy uratował mi dupe.

Dlatego odradzam wam uzywać ''obrączki'' lepiej wydać 150zł na dobrą pałkę teleskopową (najlepiej z uchwytem żeby nie było sytuacji że przeciwnik wyrwał ci pałkę bo w tedy masz jednym słowem przejebane). Nawet gdy jest kilku przeciwników jak jednemu dobrze przypierdolisz po nogach to reszta wymięknie ;)

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Nie czytałem tematu ale mogę ci po w skrócie odpowiedzieć bo sam używam broni białej.

Na allegro dostaniesz pałkę teleskopową której możesz używać i chodzić po ulicy (samoobrona)

Tak samo jest z gazem pieprzowym natomiast na paralizator trzeba mieć uprawnienia (papierek)

Jeśli chodzi o bardziej hardcorowy sprzęt typu nóż i kastet to posiadanie takiego w kieszeni na ulicy jest przestępstwem i można dostać zawiasy. (możesz trzymać te bronie jako kolekcjoner w domu wtedy nic ci nie zrobią)

Sam od pół roku chodzę z kastetem w kieszeni i nie raz na ulicy uratował mi dupe i raz prawie wpadłem gdy policjant mnie przeszukiwał akurat zdążyłem schować go do gaci w przeciwnym wypadku zawiasy murowane.

Dlatego odradzam wam uzywać ''obrączki'' lepiej wydać 150zł na dobrą pałkę teleskopową (najlepiej z uchwytem żeby nie było sytuacji że przeciwnik wyrwał ci pałkę bo w tedy masz jednym słowem przejebane). Nawet gdy jest kilku przeciwników jak jednemu dobrze przypierdolisz po nogach to reszta wymięknie ;)

Taaa..

Pałka teleskopowa jest legalna ale ma też swój haczyk w prawie.

Polskie prawo zabrania nosić pałek teleskopowych z twardym, wypełnionym zakończeniem.

Musi być pusta w środku bez wypełnienia.

Jeżeli jest wypełnione metalem,drewnem, czy czymkolwiek innym to jest takim samym przestępstwem jak noszenie kastetu czy noża.

Więc radze na to też zwrócić uwagę

Opublikowano

I Przypominam ze na kazdą maczete trzeba miec licencje snajpera :)

@top

Mozesz se nosic maczete po miescie i se wymachiwac nic ci nie zrobia .

Ta 2 maczeta juz lepsza od tej pierwszej.

xenoxik.png

Minecraft <333

Opublikowano

I Przypominam ze na kazdą maczete trzeba miec licencje snajpera :)

@top

Mozesz se nosic maczete po miescie i se wymachiwac nic ci nie zrobia .

Ta 2 maczeta juz lepsza od tej pierwszej.

Człowieku...

Co ty mu pierdolisz ?

Na mieście z maczetą go złapią to od razu zawiasy dostanie.

Jest to niebezpieczne narzędzie i można je trzymać w domu jako np. przedmiot kolekcjonerski.

W domu możesz sobie tym machać, czy tam w ogródku.

Nie po mieście !

Opublikowano

Czlowieku mam znajomego ktory sie owymi bronmi interesuje i mi mowil ze mozna sobie z nozem latac po miescie tylko ostrze nie moze byc ukryte .

xenoxik.png

Minecraft <333

Opublikowano

Haha ^ ^

Widziałeś kiedyś kogoś, jak idzie sobie przez centrum miasta z wyciągniętym nożem w łapie i wymachującym sobie nim ?

Np. takim :

Noz%20Wyrwala.jpg

A co dopiero z maczetą 4x większą -.-

Zastanów się... A jak chcesz wierzyć, że możesz ganiać z maczetą po mieście to spoko ^ ^

Tak jak napisał Papa Smurf.

Nawet za kastet Cie zawiną a co dopiero za taki coś -.-

@edit

9.Tutaj też kieruje pytanie o prawdopodobną wytrzymałość tego oręża . (Żeby po paru treningach nie wygięła się jak zwykła blacha )

Wiesz... Wszystko się zużywa.Z maczetą za 60zł długo nie podziałasz ... tak samo z resztą szabla tak samo.

Jak będziesz w powietrze machał to oczywiście nic się nie stanie... Ale jak chcesz coś nim podziałać (w drewniane kołki itp. to szukaj czegoś powyżej 100zł.)

10.I jak z ostrzeniem bo wiadomo kiedyś się stępi czy będę mógł to sam zrobić ( umiem ostrzyć noże kuchenne , łańcuch do piły motorowej , przecinaki i wiertła )

Do broni białej osełka.

Nic innego nie używaj tylko tego...

I nie zaczynaj ostrzyć jak jest już ostrze tak stępione, że nadaje się do smarowania masła ...

Rób to co kilka dni.

11.Czym najlepiej ostrzyć taką broń (pilnik , osełka , kamień ) .

@UP Osełka. koszt: 20zł

12.Myślałem też o broni dwuręcznej ale koszt takiej to już 100coś zł a ja na razie nie chcę wydawać dużo kasy na to ze względu na niski budżet .

No to mówię ... Jak chcesz się tylko pobawić, i nie wiesz czy będziesz się tym na poważnie zajmował to wystarczą Ci takie ostrza jakie pokazałeś na allegro.

15."pałki posiadające zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału

pałki wykonane z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału podobne do kija baseballowego" Wymagają zezwolenia .

Tak jak już napisałem pod postem Papa Smurfa.

I nie słuchaj geniusza @UP bo możesz sobie problemów narobić.

Opublikowano

No i co ?

Mówiłem ze pałka teleskopowa jest najlepszym rozwiązaniem.

pałka jest dobra do tego.

a jeżeli chodzi o temat to ta maczeta za 69,99 zł, wydaje się ciekawa, zależy do tego, jeśli np. do celow kolekcjonerskich, krojenia chleba itp. to może być :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...