Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , akurat w te wakacje wzialem sie do pracy, by zarobic na mojego kompa ;D .

Bede miec okolo ~800-1000zl, moze mi troche rodzice doloza tak wiec 1500zl to max.

Jaki sprzet byscie mi doradzili?

Czy na tym komputerze: http://allegro.pl/item671813074_king_mocny..._1gb_dvdrw.html pojda mi wszystkie najnowsze gry?

Piszcze swoje opinie a takze podawajcie optymalne komputery, jakie mieszcza sie w moim budzecie, na moim laptopie z zintegrowana grafa intel x3100 duzo nie wyciagne . Pozdrawiam

//Ciach

Opublikowano

1.Intel Pentium E5200 2.50 GHz BOX (LGA775, FSB 800, 2MB, 64-bit) - 263zł

2.Gigabyte EP43-DS3LR, P43, DualDDR2-800, SATA2, RAID, ATX, Core2 - 328zł

3.DDR2 2048MB 800MHz Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) - 122zł

4.Radeon HD4670 Sapphire 512MB GDDR4, HDMI, DVI, PCI-E 2.0 - 299zł

5.Zasilacz do obudowy ATX 400W Delta GPS-400BB (Fan 120mm) - 119zł

6.WD 640GB, SATA/300, 32MB (WD6401AALS) Caviar Black - 284zł

razem: 1415zł. mam nadzieje ze masz jakis stary naped albo obudowe, bo za pozostałe ~100zł obu rzeczy nie kupisz :P

W swojej cenie chyba najlepszy zestaw, zajebiscie wydajny oraz energooszczędny.

btw. nie beirz tego co dałeś na allegro... wierzysz w quada za 1500zl? to tak samo jak kupienie roweru za 200zł w markecie.

płyta na chipsecie g31

jakieś gównianej firmy ram z low timingami

dysk 500gb - nie dość że 3 talerze (nie kupuje sie 500gigowych, tylko 640 jak juz) to jeszcze pewnie jakis seagate

zasilacz 400w - nie sadze by starczyl do quada, nawet jesli to czegokolwiek nie wymienisz to z zasilaczem wlacznie.

generalnie zestaw zrobiony tak by miał fajne duże liczby a tak naprawde to gowno ;] Lepiej weź to co Ci dałem i w przyszlosci wsadź tam quada, dokup kolejne 2gb ramu (koniecznie te same) i ew. drugi taki dysk po raidzie podlaczyc ;]

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Nie bierz nic z allegro, to syf największy.

Wrotek dał bardzo dobrą konfigurację, można by dać jakiś proc AMD, taniej wyjdzie.

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

1.Procesor AMD Athlon 64 X2 7750 AM2+ Black Edition BOX - 230,00 zł

2.Płyta główna Asus M4A78 PRO - 318,00 zł

3.Pamięć do PC Geil DDR2 PC8500 2x1024MB GREEN 1066MHZ CL6 - 126,00 zł

4.Karta graficzna Gainward GeForce 9600 GT HDMI 512MB DDR3 PCI-E BOX - 300,00 zł

5.Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W do obudowy ATX - 213,00 zł

6.Dysk twardy Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ) - 178,00 zł (uwierz mi 320gb powinno ci starczyć xD)

Razem 1365 więc masz jeszcze 150 złoty na myszke, klawiature (dajmy 60 złoty) więc zostaje ci 90 złoty na obudowe i napęd co jest niewykonalne xD Ale jeśli masz już powyższe rzeczy to taki sprzęt powinien ci styknąc :):D.

A co do tego kompa z allegro: karta graficzna jakaś taka niedorobiona, nic niepisze o zasilaczu i dysku twardym a quad obecnie to tylko dla szpanu jeśli jesteś zwykłym graczem :P Jedynie obudowa mi się podoba >.>

Opublikowano

KLIK Wchodzisz na tą stronę co ci podałem. Robisz konto, piszesz temat do czego komputer ci jest potrzebny i ile kasy możesz na niego wydać. I gwarantuję ci do końca dnia będziesz już wiedzieć, co masz kupić.

Opublikowano

dziekuje wszystkim za odpowiedzi ;)) nie mialem internetu i nie moglem wam podziekowac, dzieki ze mnie ostrzegliscie bo juz mialem kupywac ten zestaw z allegro.. Poradze sie na tej stronie :)

//Ciach

Opublikowano

ten komp nawet dobry, ale ja bym Ci radzil isc do jakiegos "wlasnego" sklepu (wlasnego chodzi oto ze nie np. saturn tylko sklep ktory prowadzi jakis koles znajacy sie na kompach) i zeby on Ci zlozyl kompa, bo ten z allegro ma wszystko ok ale moze miec zle dobrane czesci

Opublikowano

pamietaj nowy zawsze lepszy..

kupiłem kompa z allegro.

połowa żeczy zajechana a koleś opisywał ze 100% pewności ze bd normalnie działać po miechu 2 cd0romy wymiana , dysk po 2 miechach jakoś tak.. więc wiesz..

.