Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ataki na serwery

Domkis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przeciez Wasze serwery tez sa w jakims stopniu nielegalne wiec policja nic tu nie pomoze. : o

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Tak Akurat Pandora by Atakowała wasze serwery po co ?

Mają u siebie tyle Graczy a A Diamond nie był atakowany . Mówię wam To GameForce miesza tutaj palce ..

Opublikowano

Przeciez Wasze serwery tez sa w jakims stopniu nielegalne wiec policja nic tu nie pomoze. : o

Trochę się mylisz ;]

Ja jestem innego zdania. Byłem u adwokata w sprawie legalności prowadzenia takiego serwera.

1630442839.png

Opublikowano

To nie Pandora, Elite i inne gówna które wymieniliście. To wewnętrzna "luka" choć raczej nazwał bym to niespodzianką w game. Nie potrzeba niczyjej ręki żeby game padał. Troche przerobiłem game i sprawdzę czy to działa.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

"Działają również nieoficjalne, prywatne serwery (głównie w Chinach, Włoszech, Niemczech i Polsce[22]) uruchomione w domu na komputerach stacjonarnych, często w sieci VPN przy pomocy aplikacji Hamachi; lub wykupionych serwerach dedykowanych. Często wprowadzanych jest wiele autorskich zmian jak np. zwiększony maksymalny poziom doświadczenia postaci (pomiędzy 99 a 255), nowe questy czy skrypty. Dzięki temu gra na nich może być łatwiejsza i dynamiczniejsza (np. doświadczenie przybywa szybciej, łatwiej zdobyć przedmioty)."

źródło :

Wikipedia.pl

YMIR, Stoi za tymi atakami lub inna organizacja .

Metin2united atakuję YMIR

Ataki ymira

Opublikowano

Jezeli to YMIR atakuje, w co nie wierze, to moze byc koniec privow. Ale to jest troche bez sensu. Niech zobaczą, ile tych privow jest? Przeciez zniszczenie wszystkich privow zajeloby im mnostwo czasu...Mysle, ze to rzeczywiscie Pandora atakuje, a nie YMIR...

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Z źródeł oficjalnie nie potwierdzonych .. Słyszałem , YMIR Ma jeden przycisk który może rozjeba*ć pliki serwerowe ..

YMIR zna najlepiej pliki serwerowe przecież sam je robił więc .. Dla nich to nie problem ..

Oczywiście To jest moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

zalozmy na plikach sf 2006 tak sie nie działo jak by porównać game z sf 2006 i 2010 może by się znalazła jakaś luka pozatym..

http://securityreason.com/polish/szukaj/101/YnNk/1/0

tutaj macie wykryte exploidy w bsd z tego co mi wynika najwiecej dziur ma bsd 7.3 i 8.1

zalozmy czy ustawienie secure kernel na 2 tez powinno pomoc

http://czlug.icis.pcz.pl/materialy/bezpieczenstwo.pdf

tutaj nast. link i bezpieczenstwie i zabezpieczeniu systemow bsd

old-metin.jpg
Opublikowano

To nie Pandora, Elite i inne gówna które wymieniliście. To wewnętrzna "luka" choć raczej nazwał bym to niespodzianką w game. Nie potrzeba niczyjej ręki żeby game padał. Troche przerobiłem game i sprawdzę czy to działa.

Powiem Ci tak. Aby game padło ktoś musi łapę przyłożyć do tego. Zwykła zmiana portów wystarcza i procesy przestają padać.

Tylko pytanie na jak długo będzie spokój.

1630442839.png

Opublikowano

vixer... a pamietasz moze bash polecialy all servy a a teraz co znaleziono zabezpieczenie na panel to sie znajdzie i na to trzeba czasu...

old-metin.jpg
Opublikowano

Szczerze to z jednej strony cieszył bym się a z drugiej nie..

Przejadły mi się już te privy, mega hiper zajebiste zbroje i bronie, może wtedy z 2 -3 osoby kupiły by licencje i powstały by 3 serwery, grało by tam wtedy tysiące osób, gra byłaby 100 razy bardziej pasionująca.

Teraz na serverach dedykowanych siedzi po 200-300 osob co jest strasznie marnym wynikiem

TTRocmxfX19ldW5lX19fMTk3X19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@UP

Wątpie żeby kogokolwiek było stać na kupienie lincencji na pliki serwerowe od YMIR...sumy jakie oni mogą zarządać będą kosmiczne.

@TOPIC

Według mnie to YMIR za tym wszystkim stoi , ponieważ wkurzyło ich to , że oni ciężko pracują nad zrobieniem gry a inni ludzie np. z Polski zgarniają kasę za serwery zrobione na ich plikach...co z tego , że pliki mogą być zmodyfikowane jak to i tak jest własnością YMIR

Jeżeli ci pomogłem to postaw + będę wdzięczny

70188911.pngheadshotz.jpg

Opublikowano

Informacje z Anglii że tak powiem :f

Ze względu na Ataki Ymir na Nasz serwer musimy tymczasowo wstrzymać swoją działalność

Co się okazało Ymir, ustawił datę 22.08.2011 godz:20 jako datę po której pliki same będą się uszkadzać.

Opublikowano

Jaki YMIR ?! Przecież cała firma YMIR Entertainment została wykupiona przez drugą , inną i nieznaną nam firmę Webzen. Moim zdaniem jest to wina luki w game.

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...