Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ataki na serwery

Domkis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego elite i pandora atakuja inne serwery?Sprawia im to przyjemnosc?moze ktos juz

wie jak zablokować te ataki czyli wywalanie game?

Mam nadzieje że ktoś pomoże pozdrawiam Domkis

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No mexilia tez off,tiveria off ,imetin off itd..

Tzn channele caly czas padaja poszczegolne..

Opublikowano
d7104# Assertion failed: (m_pUsedList==NULL && "CDynamicPool::~CDynamicPool() - NOT Clear"), function ~CDynamicPool, file ../../common/pool.h, line 41.

./start.sh: line 5: 27861 Abort trap: 6 (core dumped) ./game

Jakiś sposób mają na luke w Game .. ;/

Opublikowano

Wiem ja mam taki sam problem.I ktos kiluje pokolei channele nie ze odrazu wszystkie.

Opublikowano

Atakują bo chcą graczy na ich serwery.

Zabezpiecz dobrze serwer i powinno być ok

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Takimi chwytami raczej odpychają graczy z konkurencyjnych serwerów. Ja osobiście nie zagram na serwerze którego twórcy w ten sposób próbują uzyskać większą ilość graczy. W końcu trafia na kogoś kto się zemści i wyjdą im bokiem te ataki... Tylko zastanawia mnie jedno, skąd macie info że to akurat te serwery wymienione wyżej stoją za tym wszystkim.

Opublikowano

Z tad ze one dzialaja a inne nie..Bo jak ktos juz wie jak sie przed tym zabezpieczyc niech napisze!!

Opublikowano

jak rozkminie to powiem tez mi 2 serwery atakuja.

Podajcie swoje wpisy z /var/log/messages

i jakiego macie Game ja obecnie mam v4

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Ja mam tak samo game v4.NIe mam nic w wpisach w syserr..to jest najgorsze własnie

Opublikowano
Już Ci mówiłem że mają lukę w game z której korzysta Exploit.. tak trudno zrozumieć..

Wydaje mi sie ze autor tematu zdaje sobie z tego sprawe i liczy na pomoc w zabezpieczeniu sie przed tego typu zdarzeniami

Opublikowano

Np wystepuje u mnie takie cos

Aug 23 15:46:14 kernel: Limiting open port RST response from 54 to 50 packets/sec

Aug 23 15:50:33 kernel: pid 56735 (game), uid 0: exited on signal 6 (core dumped)

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

NA ch*ja Pandora i Elite to robią, jak oni w sumie mają ponad 6k graczy ONLINE... Im już całkiem odbija

Opublikowano

EliteMt2 i PandoraMt2 to 2 żałosne serwery, gdzie się od początku, bez znajomości nie opłaca grać =)

71980847649594293132.png

"Na majku, ziom targam wszystko jak tajfun
z Hawajów, to flow jest pierwszą iskrą pożaru.
Idź stąd, nie czaruj. U mnie wszystko jest nice tu.
Mam to coś, BO Twój wzrost, to moje IQ."

Opublikowano

Powiem tak. Jeden adres IP wyłapałem w logach podczas ataku na mój port logowania. I mam zamiar udać się z tym na policję. Zresztą już jedną sprawę zgłosiłem teraz zgłoszę drugą. Jeśli ktoś ma jakieś informacje co do konkretnych osób które to robią to zapraszam na PW lub GG: 11574377.

A co do padających procesów to na 100% jakaś luka w game.

1630442839.png

Opublikowano

CiebiePojebało (czy jakoś tak), masz rację, Pandora to żałosne serwery, podpiął bym pod to stwierdzenie również Dragona, teoria, że Administracja w.w serwerów przeprowadza ataki na konkurencję jest jak najbardziej prawdopodobna, dlaczego? Już tłumaczę:

Osobiście na Pandorze grałem do 20lv i co zauważyłem, zwykle śmieci mieszają się z nowym dropem. Nie wiem co jeszcze mogę wymienić, ale od razu odechciało mi się grać.

DragonMT2 - Niby ok, ale... misje biologa spolszczone i tylko znajdź złoty topór, a potem co... Do 95Lv bez pierściona IS lajtowo się expi, potem, żeby w miare szybko expić czekałem na event 200% expa, a potem do 250Lv...

kolejna sprawa. Max Lv 250 - po kiego chu** taki max Lv?? Przecież przy 6 skillach zakładając, że każdy wejdzie na 17ptk od 5lv to max Lv 103 w zupełności wystarczy (osobiście u mnie jest 127Lv max)

Jedyny plus Dragona to to, że jest szeroki asortyment ekwipunku, ale nic po za tym... ItemShop również mają do kitu (pod względem zawartości). Wg mnie te serwery to jakieś gotowce, które ktoś udostępnił i po za drobnymi umiejętnościami modyfikacyjnymi to mało co potrafią.

Tutaj właśnie pojawia się zaprzeczenie waszych teorii, bo zakładając, że administracja Pandory nie wiele potrafi zdziałać z modernizacją serwera, to jest mało prawdopodobne, że administracja przeprowadza ataki na konkurencyjne serwery. Chyba, że robi to ktoś na zlecenie Administracji.

Ktoś na pierwszej stronie napisał, że nie ma nigdzie godnego uwagi serwera, zostawiam wiadomość dla tej osoby tutaj na koniec mojej wypowiedzi

Taki serwer już jest. Z tego co wiem administracja gromadzi fundusze na zakup sprzętu i niewielu może tam zagrać.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Witam ja mam taki sam problem aczkolwiek nie wiem co mam zrobić próbowałem kilka sposobów ale nie pomogły a z tego co ja wiem to Pandore ktoś atakował elite dragon , ale oni sobie jakoś poradzili i sobie to zrobili

Opublikowano

Japier*** lathia taki fajny serwer i chu*** atakują go bo się boja ze stracą graczy .

To jest porażka... Pandora 4k ludzi on i jeszcze hakują

:)

Opublikowano

Japier*** lathia taki fajny serwer i chu*** atakują go bo się boja ze stracą graczy .

To jest porażka... Pandora 4k ludzi on i jeszcze hakują

nie boją ,że stracą mają 4-5k i im odpierdala na umyśle atakują bo chcą np. z metin5 te 1,5k jest to mają 6,5 inne zaatakują i porobią se graczy ... do dupy z nimi nigdy u nich już nie będę grał

Opublikowano

Jutro udam się na policję zgłosić to. Proszę o jakiś kontakt z właścicielami innych serwerów, który mają ten sam problem.

GG: 11574377

Jeśli im to podarujemy to to się nigdy nie skończy!

1630442839.png

Opublikowano

A co do blokowania to znaleźć adres IP w logach i zablokować z poziomu FreeBSD (to chyba ten system metina).

O tym można znaleźć kilka poradników na internecie.

A co wy na to aby zaatakować pakietami Elite i Pandore?????

Opublikowano

ajć.

iMetin (96lv,+80lv i +45lv) i Mexilia (86lv) leżą ..

a na Tiverii (49lv) lagi (przynajmniej u mnie)

co do tych ataków na privy; jest oprogramowanie do blokowania atakow DDoS/SYN flood/DRDoS

(może i jest płatne ale kilka $ miesięcznie czasem lepiej wydać niż mieć unieruchomiony serw i tracić graczy(?))

PS mam nadzieje, ze przynajmniej iMetin wyjdzie z tego bo troche szkoda tych śmieciastych epików ..

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...