Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin Gimnazjalny z 6 części? ^^

Splinter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio buszując po internecie ujrzałem coś takiego,

News

Jeśli chcecie powiedzcie co o tym myślicie, ja akurat tego nie musze sie obawiać gdyż przeszedłem jeszcze tzw. "starym programem"

Jeśli temat jest bezsensu lub coś takiego po prostu nie czytaj tego :D

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

To wina nowego programu nauczania : D Wszyscy lamią przed kompami to coś musieli zrobić xD A tak na serio to w Oświacie się dużo zmienia programy nauczania, warunki działania szkoły itd. Nic na to nie poradzą że będą pisali 6 egzaminów.

Opublikowano

Z tego co wiem to w tym " nowym programie " młodzież będzie sie musiała bardziej wysilać niż zwykle, Przyklad? Mam kolege 2 lata młodszego , on leci tym programem , zawsze kuje i akurat on ma dobrze same fajne oceny , ale jak sie kurwa dowiedziałem że na takim choćby sprawdzianie trzeba mieć 70% na 3 to serio pomyślałem że ta szkoła to banda idiotów, u nas ledwo połowa klasy miała rozwiązane w przedziałach 30-56% a w takim programie to każdy na pałach bądź 2 by leciał , według mnie to jest idiotyczne , może i tak będzie że więcej nauki będzie do egzaminu ale dzieci nie zmienią , dalej będa sie maniaczyć w tego metina czy w co tam ^^

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Pomysł beznadziejny... Człowiek po pierwszym egzaminie jest już zmęczony, a godzina przerwy to za mało. Uchodzi całe powietrze, ciśnienie i moim zdaniem to się zakończy klapa. Poza tym pewnie część osób będzie narzekała, że im się wszystko pomieszało, no bo jak to nauczyć się na 2 egzaminy jednego dnia.

P.S Przecież jest nawet przepis, że może być tylko jedna klasówka dziennie. Czemuś to służy. A tu nie dość, że łamią własne prawa to jeszcze robią to, przed czym starali się nas- uczniów chronić.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Przepis przepisem, kto się do tego stosuje? U mnie w szkole jest tak, że 3 klasówki tygodniowo, max 1 dziennie. Kiedyś na 7 godzin szkolnych 4 sprawdziany + kartkówka.. ;) To się nazywa Polska, ale przecież nauczyciele uczą, przepisów nie można łamać, bla, bla.. :>

Jak przychodzi co do czego to nawet przełożyć się nie da, bo "idź do innej nauczycielki, ja wam na pewno nie przełożę". :>

W związku z powyższym nie zdziwie się jak będzie gorzej <.<

refy RMCF

Opublikowano

Matura rozszerzona i podstawowa też jest jednego dnia. Teraz chcieli dojebać jeszcze młodszym - i dojebali. Proste :)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up Przyda się mi to na 100% ...

@topic

Zleksza zdenerwowali ludzi tymi testami, tylko taki + że mogę sobie wybrać język, tzn to 1 plus...

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Coż ja leciałem starym programem ale żeby teraz 6 testów to jakaś porażka, kopią w tych programach nauczania...Normalnie jakby mieli pisać maturę.

Opublikowano

Moim zdaniem to wygląda tak : Ministerstwo Edukacji Narodowej chce wprowadzić tzw. ukryte reformy, wprowadzają trudniejsze testy gimnazjalne, dlatego, żeby młodzież miała jak najmniejsze szanse na dostanie się do liecum ( bo jak wszyscy wiemy do techników i zawodówek łatwiej sie dostać, z mniejszą ilością punktów ). Co za tym idzie, co roku są coraz bardziej trudniejsze matury, dlatego by ludzie nie dostali się na tudia tylko szli do roboty. Kraj poszukuję rak do roboty, a nie idiotów po studiach bez pracy. Taka jest prawda, taka jest nasza Polska ^^

Opublikowano

Ja akurat pamietam, myśłałem że dobrze napisałem a tu jeb z wszystkiego 75punktów, z języków pisałem na pałe i było najwiecej punktów haha :D

PS: Ale i tak tylko technikum zostało :D

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

rooocznik 95 pozdrawia wszystkie młodsze : DDD ja jak patrzyłem na tych co teraz idą do 3 klasy to raczej nie poradzili by sobie nawet z tym co był w tym roku : O tylko pewnie jacyś wybiiitnie uzdolnieni sobie z tym poradzą : O

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@HarryPotter

Ehehe dokładnie 95 pozdrawia ;D

Ci goście co są młodsi ode mnie to takie nie ogary więc nie wiem czy dadzą rade , ale rozwali mnie fakt że kujony będa mieć po kilka punktów na takim egzaminie jak sie dowiedzą że 2 w ciagu dnia :D

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Super, jako pierwszy piszę ten test. Jedyne pocieszenie to to, że Koleżanka z klasy pilotażowej powiedziała, że spierdolili test, wiec powinien być łatwiejszy.

Sam ma teraz 4.76, bez większego wysiłku.

Osobny test, ze wszystkiego ;(

Ze średnią nie jest tak zle,

ale test - nie dość, że i tak wysoki poziom, to jeszcze z każdego przedmiotu osobno. Co tam, damy radę pójść do wymarzonego liceum :D

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

@Cheataek

O to im chodzi. Nie ma rąk do pracy. Nie ma kto zapieprzać na budowie, czy w innych ciężkich robotach. Polska, piękny kraj. Można się wybić ;)

refy RMCF

Opublikowano

Nosz kurwa jebana 4 miesiące wstecz i bym tego gówna nie musiał pisać... :angry:

Te testy to porazka chemia, biola, matma, geografia, fizyka mają być osobno po 20 min na każdy... :angry:

Opublikowano

Jak ja się ciesze że jestem z rocznika 95 a nie z 96+. To jest pogrom o.O . Mój rocznik załapał się na tą "dobrą" podstawę programową bo nie było dwóch języków obcych, ani żadnych dodatkowych zajęć lub jakiś lekcji tańca jak to teraz jest w moim byłym gimnazjum :huh: . To jest przesada.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Wiedziałem juz o tym od pół roku...

Mamy przesrane w chuj.

Nienawidze tych zjebów z ministerstwa. Najpierw zrobili gimnazjum, a teraz jeszcze zrobili trudniejsze testy. Ja pierdole.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Ja teraz w 3 bd pisał taki test...

Mam na niego jak narazie wyjebane...

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Poza tym pewnie część osób będzie narzekała, że im się wszystko pomieszało, no bo jak to nauczyć się na 2 egzaminy jednego dnia.

Na tego typu egzaminy uczy się cały rok, dzień przed to najwyżej możesz sobie powtórzyć wzory.

Opublikowano

Cieszę się, że mnie to już nie spotka. Dobrze, że jestem z rocznika 95 i wszystkie klasy zdałem.

Powodzonka w pisaniu tego badziewiaa. ;]

g0Tef.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...