Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Jakiejś tabeli dotyczącej ,,pakowania" ;D

asd1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.. Niedawno postanowiłem że chcę troszkę ,,przypakować".. Wyczytałem na różnych forach że najlepiej zacząć od lekkich hantli, i stopniowo kupować droższe.. Na początek kupiłem 2x 2kg.. I moje pytanie jest takie.. Ile razy dziennie po ile podnoszeń muszę robić aby były jak największe rezultaty?? Nie stosuję żadnej diety, ćwiczeń.. Wiek: 14lat.. Po około 50 podniesieniach nie mogłem wyprostować ręki :huh: (Nie dziwić się, nigdy wcześniej nic nie ,,pakowałem"..)

Prosiłbym o może jakąś tabelę..

Nothing to do here.

Opublikowano

Co 2-3 dni. NIGDY CO DZENIE

15 sekund przerwy między seriami.

Seria 1:

25 powtórzeń.

Seria 2:

20 powt.

Seria 3:

20 powt.

sera 3:

30 powt.

Jak to będzie robił z łatwością to dodaj do każdej serii po 5 powtórzeń.

RAsfepN.png
Opublikowano

Kup najlepiej lub zrob to nic trudnego ja tez na poczatku potrzebowalem pare metalowych kazkow rurke i spawarke :>

2x hantle 1x sztanga 1x lawka i juz mozesz cos zdzialac

na sam poczatek najlepiej cwiczenia FBW

nie mozesz 'przypakowac' cwiczac tylko rece trzeba cwiczyc cale cialo bo tak to bedziesz cwiczyc 5 lat i reka Ci urosnie z 5cm.

i P.S bez diety duzo nie osiagniesz byle jaka ale gdy bedziesz miec chocby byle jaka to juz bedzie lepiej

a FBW mozesz cwiczyc co 2 dzien czyli np: pon. cwiczysz wtorek nie sro. cwiczysz czwartek nie

i nie sluchaj sie tego co pisze Osaba bo same brednie pisze czlowieku 20-30pow. to zawodowcy cwicza

kup sobie hantle czy zrob po 10kg+

i wtedy zamiast robic 20-30 pow. wystarczy ze zrobisz 3x po 10 i beda rezultaty

asd1111

nie codziennie bo przetrenujesz miesien i go spalisz zawodowcy cwicza po 5 dni w tyg. MAX

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

A jeżeli będę miał jakąś marną dietę i ćwiczył według Osamy to mniej więcej po jakim czasie będzie widać rezultaty??

PS. Nie kupię sztangi, żadnych stejków, double blastów (żart) i na razie cięższych hantel.. Nie pytam się was co kupić tylko jak ćwiczyć -.-

Nothing to do here.

Opublikowano

Prawie ze zadne z ROK zeby cos zobaczyc

aby rosnac trzeba nabierac na masie aby nabierac na masie trzeba jesc i cwiczyc ale CALE cialo a nie tylko rece

zreszta to nie jest forum od tego jak chcesz moge Ci podac pare stronek na ktore tam znajdziesz wszystkie pyt. dotyczace Ciebie tutaj 80% ludzi

to amatorzy tak jak ja cwicze zaledwie 7 mies.

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

Opublikowano

Po żadnym bo zjebiesz temat.Na sam początek musisz sprawdzić ile max weźmiesz.Jeśli np 7kg to ćwicz sobie 5 po 10-15 powtórzeń.W pierwszym tygodniu polecam robić po 3 serie a potem 4.Pamiętaj żeby nie robić duzo powtórzeń bo sie zmeczysz i nic nie zrobisz.Ja cwicze w takie dni: poniedziałek, wtorek, czwartek.Z tym ze w czwartek sobie nie odpuszczam;0

Opublikowano

Ty no kurwa, ja w wieku 13 lat ciągne po 8 kg (żelazne hantle) i to spokojnie :D A tak serio, gdzieś co dwa dni ciągnij sobie trzy serie (jeśli uniesiesz max. 5 kg, to weź sobie np. 3 kg) i gdzieś po pół roku - rok powinieneś widzieć efekty ;)

Opublikowano

ja kupilem sobie zestawik, hantle, oraz sztanga i 60KG obcizenia, na poczatek dobre, minimum na lape to 5kg robilem tak z 10-15-10, (wiecej nie dalem rady xD (fail)) przerwy po 10-15 sekund.

dlaczego nie co dzien ? miesnie nie maja czasu na regeneracje, dla tego jak chcesz cwiczyc co dzien, to rob inne partie, np. jednego dnia brzuszki, drugiego hantle, trzeciego przysiady/biegi. i tak wlasnie przypakujesz.

z czasem jesli stwierdzisz ze to obciazenie jakie masz teraz nalozone, bedzie dla Ciebie "zbyt male" mozesz zwiekszyc. Nie ma jakiegos ustalonego terminu po jakim masz zwiekszyc obciazenie.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Rok?? Omg, liczyłem na jakieś 2-3 miechy..

dla tego jak chcesz cwiczyc co dzien, to rob inne partie, np. jednego dnia brzuszki, drugiego hantle, trzeciego przysiady/biegi. i tak wlasnie przypakujesz.

Po mniej więcej jakim czasie będzie widać efekty :unsure:

PS. To już łatwiej się urodzić silnym xD

Nothing to do here.

Opublikowano

@Up: Dlaczego nie codziennie??

Bo muszą się mięśnie zregenerować. Ćwicząc powstają malutkie pęknięcia na włóknach mięśni dlatego trzeba robić przerwy.

A 487xcz to ciota skoro nie daje rady 20x powtórzeń zrobić, nie słuchaj się go bo ba pierwszy rzut oka widać, że to lamus jakiś.

Po ilu będziesz widział efekty? Po 2 tygodniach. To że 487xcz mówi, że 1 rok to tylko udowadnia, że to jakiś pizduś.

Efekty to nie tylko to co widać na zewnątrz. Poczujesz, że jest trochę silniejszy.

RAsfepN.png
Opublikowano

To chyba zrobię tak:

Poniedziałek - Hantle (Trzy serie 15-20-15)

Wtorek - Brzuszki (Dwie serie 25-25)

Środa - Brzuszki (Dwie serie 25-25)

Czwartek - Hantle (Trzy serie 15-20-15)

Piątek - Brzuszki (Dwie serie 25-25)

Sobota - Brzuszki (Dwie serie 20-20), Hantle (Trzy serie 10-15-10)

Niedziela - Opjerdalanje sję xD

Nothing to do here.

Opublikowano

Osama nie chce sie z Toba klucic ale idac Twoim torem myslenia to co chcesz aby zaczol pakowac robiac 20x powtorzenia

a za rok co ? ma robic 60 powtorzen ? ... gdybys takie cos napisal na sfd lub kfd to by Ciebie wysmiali

a autora tematu zapraszam na

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

i wszystko jasne najpierw ustal co chcesz czy mase,sile,rzezbe potem zobacz ile sie tam robi serii i powtorzen a sluchaj sie Osamy to

zima bedziesz chodzic w japonkach

P.S nawet sam pieprzony Burneika ile razy gadal ze 1 partie miesni robimy 1 raz w tygodniu to na poczatek w 100% wystarczy

on cwiczy grubo ponad 10lat na silowni wiec chyba wie co gada

a co do Osamy jesli 'pakujesz' to mozemy na nastepny rok na wakacje przesle ja fotki i Ty zobaczymy kto ma lepsza forme i

kto jest pizdusiem :>

bo pewnie Twoim zdaniem najlepiej na poczatek 2 tyg. na sucho potem jebnac 100 metki i jest hajt a chuj tam ze po paru mies.

wszystko spadnie ale fajnie jest

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

Opublikowano
P.S nawet sam pieprzony Burneika ile razy gadal ze 1 partie miesni robimy 1 raz w tygodniu to na poczatek w 100% wystarczy

on cwiczy grubo ponad 10lat na silowni wiec chyba wie co gada

tylko pamiętaj ze on to robi na rzeźbę(bardziej dmuchawca, ale chuj tam), a ja osobiście wole mieć parę w łapie niż nadmuchany ponton... pewnie tak samo jak Osama.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mozesz sobie kupić kreatyne, ale nie licz na efekty, przynajmniej nie licz na takie jakich oczekiwałeś, napęd na kasę produkują kreatyne z jakimś gównem, i żeby ona zaczeła działać będziesz musiał kupic zestaw dabl blastów co cie wyniesie 500 - 700 zl na miesiac, poprostu, wpjerdalaj jajka surowe (możesz z cukrem [mniam] ) tylko pewnego pochodzenia i naturalnych hodowli, mjenso jak burneika i nie wiedz co się dzieje. Po 1 zrób masę.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Powiem ci tak. Nie baw się w jakieś kupowanie hantelek itp. tylko zapisz się na siłkę. Tam ci dzadzą plan i dietę. U mnie 70 dych na miesiąc i mogę przychodzić ile chcę.

Daj + nic ci się nie stanie

Opublikowano

Kup dobrego gajnera , takiego aby twój organizm go nie zwracał ( sraczka itp. ^^) po tym przytyjesz i będziesz miał co spalać ;) ja bym ci radził kupić hantle 5kg i seriami 5x5 ;)

Opublikowano

@ DO WSZYSTKICH ZNAWCÓW

Wiem , że Polska to jest taki kurwa po prostu naród -znawców we wszystkich dziedzinach ale opanujcie się .

Czy ktoś z was ma cokolwiek wspólnego z siłownią ? :unsure:

Pierdolicie chłopakowi bzdury , żeby kupywał jakąś kretyne * MacieQ <_< * lub inne gówna .

@TOPIC

"Małymi krokami do celu. "

A nie kurwa wielcy kulturyści "Szybkoo i łatwo !" cokolwiek to znaczy ..

Najlepiej kurwa omnadren kup 2kg tydzień . Albo metanabol lub inne . <_<

Zapisz się już teraz na przeszczep serca i wątroby to akurat na trzydziestkę będzie :D

Drogi autorze napisz ile masz lat , ile ważysz , ile wzrostu i co chciałbyś osiągnąć poprzez trening na siłowni .

Bo piszesz jak dziecko z gimnazjum "Ja chcę przypakować" ..

Chcesz pakować to zatrudnij się na poczcie <_< będziesz przesyłki pakował .

A teraz do rzeczy :

Zapisz się na siłownie jak nie masz kasy na sprzęt .

Chyba , że posiadasz większe pomieszczenie w domu lub całkiem wolne to zainwestuj na początek w ławkę i hantle i sztangę rzecz jasna wyjdzie z 500-1000 PLN.

Nie wiem co chcesz osiągnąć czy rzeźbić czy tylko masę ale na początek na pewno FBW . Co to ? Polecam poszukać w googlach bo nie chce mi się rozpisywać .

Jest mnóstwo stron na ten temat KFD , SFD i jest tam wszystko napisane .

1. Ułóż dietę - nie mówię o jakiejś rygorystycznej bo oczywiście można jeść co się lubi tylko w odpowiednich ilościach .

2. Ułóż plan treningowy

3. Kup karnet na siłownię .

4. Ćwicz .

Po paru miesiącach FBW przejdź co 3 dniowego splita .

Takie ćwiczenie polecają wszyscy bardziej doświadczeni w tym temacie .

Ja osobiście zacząłem od 3 dniowego splita - jestem alternatywny . :P

NIE KUPUJ ŻADNYCH ODŻYWEK ANI SUPLEMENTÓW .

WITAMINY CO NAJWYŻEJ .

Na początek jedź "na sucho" .

Po jakiś ok. 6 miesiącach możesz pomyśleć o kupnie odżywek .

Kreatyny też nie bierze się od tak tylko jest to określony cykl .

Te wszystkie "wspomagacze" mogą źle wpłynąć na Twój organizm bo nie są kurwa w 100% pochodzenia naturalnego .

A to nie sztuka kurwa kupić kreatynę w pierwszym tygodniu ćwiczeń bo i tak rezultaty będą mizerne pewnie ..

Polecam Ci abyś poszedł na siłownie - tam zawsze bynajmniej na tych lepszych jest jakiś trener który może Ci pomóc ..

Nie słuchaj głupich rad w stylu : KUP KREATYNE ! PRZYPAKUJESZ ! DABL BLASTA KUP ! <_<

ZŁOTA MYŚL :

"Najpierw przypakuj mózg a potem zabierz się za mięśnie"

Poczytaj najpierw trochę a potem bierz się za trening .

Pozdrawiam <3 Już czuję , że zostanę zaraz zhejtowany ..

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

Siłka jakieś parędziesiąt kilometrów od domu.. Jak pisał Lenart, nie chcę być ,,pontonem" tylko mieć parę w łapach..14lat około 60kg.. Nie muszę przybierać na masie na pewno, bo jej trochę mam xD

Nothing to do here.

Opublikowano

@ DO WSZYSTKICH ZNAWCÓW

Wiem , że Polska to jest taki kurwa po prostu naród -znawców we wszystkich dziedzinach ale opanujcie się .

Czy ktoś z was ma cokolwiek wspólnego z siłownią ? :unsure:

Pierdolicie chłopakowi bzdury , żeby kupywał jakąś kretyne * MacieQ <_< * lub inne gówna .

@TOPIC

"Małymi krokami do celu. "

A nie kurwa wielcy kulturyści "Szybkoo i łatwo !" cokolwiek to znaczy ..

Najlepiej kurwa omnadren kup 2kg tydzień . Albo metanabol lub inne . <_<

Zapisz się już teraz na przeszczep serca i wątroby to akurat na trzydziestkę będzie :D

Drogi autorze napisz ile masz lat , ile ważysz , ile wzrostu i co chciałbyś osiągnąć poprzez trening na siłowni .

Bo piszesz jak dziecko z gimnazjum "Ja chcę przypakować" ..

Chcesz pakować to zatrudnij się na poczcie <_< będziesz przesyłki pakował .

A teraz do rzeczy :

Zapisz się na siłownie jak nie masz kasy na sprzęt .

Chyba , że posiadasz większe pomieszczenie w domu lub całkiem wolne to zainwestuj na początek w ławkę i hantle i sztangę rzecz jasna wyjdzie z 500-1000 PLN.

Nie wiem co chcesz osiągnąć czy rzeźbić czy tylko masę ale na początek na pewno FBW . Co to ? Polecam poszukać w googlach bo nie chce mi się rozpisywać .

Jest mnóstwo stron na ten temat KFD , SFD i jest tam wszystko napisane .

1. Ułóż dietę - nie mówię o jakiejś rygorystycznej bo oczywiście można jeść co się lubi tylko w odpowiednich ilościach .

2. Ułóż plan treningowy

3. Kup karnet na siłownię .

4. Ćwicz .

Po paru miesiącach FBW przejdź co 3 dniowego splita .

Takie ćwiczenie polecają wszyscy bardziej doświadczeni w tym temacie .

Ja osobiście zacząłem od 3 dniowego splita - jestem alternatywny . :P

NIE KUPUJ ŻADNYCH ODŻYWEK ANI SUPLEMENTÓW .

WITAMINY CO NAJWYŻEJ .

Na początek jedź "na sucho" .

Po jakiś ok. 6 miesiącach możesz pomyśleć o kupnie odżywek .

Kreatyny też nie bierze się od tak tylko jest to określony cykl .

Te wszystkie "wspomagacze" mogą źle wpłynąć na Twój organizm bo nie są kurwa w 100% pochodzenia naturalnego .

A to nie sztuka kurwa kupić kreatynę w pierwszym tygodniu ćwiczeń bo i tak rezultaty będą mizerne pewnie ..

Polecam Ci abyś poszedł na siłownie - tam zawsze bynajmniej na tych lepszych jest jakiś trener który może Ci pomóc ..

Nie słuchaj głupich rad w stylu : KUP KREATYNE ! PRZYPAKUJESZ ! DABL BLASTA KUP ! <_<

ZŁOTA MYŚL :

"Najpierw przypakuj mózg a potem zabierz się za mięśnie"

Poczytaj najpierw trochę a potem bierz się za trening .

Pozdrawiam <3 Już czuję , że zostanę zaraz zhejtowany ..

Nie chce mi sie tego całego czytać bo wiem ze to jakieś pierdolenie od rzeczy jak zwykle, ale odnośnie keratyny to nie wiem o co ci chodzi, to najpopularniejszy suplement dla niedoświadczonych a nawet doświadczonych sportowców.lol. Jak chcesz cokolwiek zdziałać na siłce to musisz wpierdalać białka w chuj , a keratyna to białko fibrylarne, wpisz sobie w google.

63989389769756300986.png

Opublikowano

@Up: Dlaczego nie codziennie??

Dlatego, że mięśnie ręki muszą ,,odpocząć''. Tak po prostu jest. Brzuszki można robić non stop. Ale np. pompki z przerwami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...