Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań dot. szkoły.

Gnabry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ide na informatyke.Uwierz że mało który typ po technikumze srednia 4.0 umie tyle co ja.

@Cheatek

Cool_story_bro.jpg

Wiem.Bo jam jest miszcz napuf^^

Opublikowano

@ xXAsparteXx

Widać , że chodzisz do technikum ..

Otóż kurwa po liceum masz średnie więc możesz pracować w biurze / w bibliotece jako sekretarka czy chuj wie kto ale możliwości mało .

Zarobić na studia ? ZAPIERDALAJ DO ROBOTY . Studia nie są od tego , żeby chodzić na wykłady i chlać tylko . <_<

Robota + Studia inaczej się nie da.. <_<

@Cheatek

CoolStoryBro.jpg

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

1. Czym się różni liceum od technikum?

Po liceum masz tylko mature, po technikum masz zawód + matura + dostajesz stypendium w technikum i odrazu masz robote po skonczeniu technikum, np u mnie jak dostajesz stypendium po technikum samochodowym to po skonczeniu szkoły masz prace w mercedesie + darmowe prawko B.

2. Czy do dostania się do szkoły bardziej zwracają uwagę na punkty z egzaminu czy średnie?

na to i na to.

3. Słyszałem że średnia jest liczona ze wszystkich trzech klas z gimnazjum, a nie pojedynczo, prawda?

jest liczona tylko z 3kl gim

jak już masz coś dać to daj minusa..

Opublikowano

Xavi ssij .

87232-haters-gonna-hate.gif

Wiem dobrze co piszę . Do której klasy chodzisz ? Czyżby do technikum i boli Cię to , że jest gorsze od Liceum ? a może już na studia ?

Technikum tak Cię zajebiście przygotuje do matury że szok . :rolleyes:

W liceum - dobrym bo nie mówię o jakiś tam dla debili masz pewność ,że przygotują Cię do tej matury dobrze o ile będziesz się uczyć oczywiście .

W Technikum masz jakieś tam zawodowe przedmioty jak w zawodówce więc lepiej iść do zawodówki bo 2 lata tylko a nie 4 . Chyba ,że tak bardzo zależy Ci na maturze ..

Do matury przygotowujesz się przede wszystkim sam, szkoła jedynie w tym Ci pomaga - maturę piszesz tę samą zarówno w technikum, jak w liceum - jak jesteś pizda to napiszesz ją chujowo w liceum, a jak się uczyłeś to dobrze Ci pójdzie też w technikum.

Opublikowano

Co nie oznacza, że po technikum jest ciężej się dostać na studia - zasady są równe dla wszystkich, jak ktoś się dobrze uczył w technikum to się dostanie, jak ktoś się słabo uczył to fakt uczęszczania do liceum mu nie pomoże.

Opublikowano

@Up lub też ZDZ czy jakoś tak to się pisze...

Tam gdzie płacą i mają oceny skurwiele :D

PS.ALE SPAMU TU W CHUJA

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Up dokładnie co do technikum sam chodzę do 2 klasy i powiem wam szczerze że to nie jest jak zawodówka bo łatwo nie jest ale też tragicznie nie i raczej nie polecam tej szkoły dla typowego "luza, czy nieuka xD" to niech do zawodówki idzie :P w liceum jest trudniej ale lepiej się przygotujesz do matury ale potem co ? no raczej studia ale ja nie mogłem sobie pozwolić na studiowanie bo rodzice mi kasy nie dadzą co zrobić nie każdy dobrze ma :P ale po technikum np mogę sobie sam zarobić i w przyszłości wybrać jakiś kierunek ^.^ się zobaczy xD

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Macie do wyboru technikum i liceum (tu chyba nie ma rozmowy) Liceum -możesz iść na każde studia

Technikum-Idziesz na takie które są dopasowane do technikum.

Gdzie takie mądrości znalazłeś?

Jak sobie dobierzesz odpowiednie przedmioty na maturę to pójdziesz na takie studia jakie chcesz, niezależnie czy to liceum, czy technikum.

Weteran
Opublikowano
Jak sobie dobierzesz odpowiednie przedmioty na maturę to pójdziesz na takie studia jakie chcesz, niezależnie czy to liceum, czy technikum.

No właśnie .

Sami inteligenci sie wypowiadaja.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Juz to widze. Dlatego tyle jest pseudo informatykow w polsce i mechanikow co nic nie umia zrobic. Jak mozna sie nazwac informatykiem po technikum i jeszcze wykonywac zawod . To jest chore , gowno Cie tam ucza szczerze a zawod ucza Cie na studiach na ktorych wybierasz sobie kierunek informatyki .

wakow9.png
Opublikowano

1.Technikum trwa 4 lata, liceum 3 lata. Po technikum masz już tytuł, czyli nie musisz iść na studia. Po liceum musisz iść na studia, ponieważ nie masz żadnego tytułu. Różni się jeszcze tym, że jeżeli masz już ukierunkowany zawód np. informatyk to warto iść do technikum.

2.Liczą się tylko punkty. Średnia nie gra roli.

3.Nie, średnia liczy się tylko z 3 klasy. Wliczają się te przedmioty, które miałeś w 1/2kl. gim. Np. w 2 klasie gim miałem technikę, więc w 3 klasie na świadectwie ocena z techniki też była

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...