Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samorządy wprowadzają podatek od deszczu

PanZagłady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne miasta wprowadzają opłatę za odprowadzanie deszczówki. Stanowi ona ok. 1/3 wszystkich ścieków. Podstawą jej naliczania będą zdjęcia satelitarne, powierzchnia działki i dachu.

http://podatki.wp.pl/kat,66248,title,Samorzady-wprowadzaja-podatek-od-deszczu,wid,13700550,wiadomosc.html?ticaid=1cdec

jqeuR.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ładnie najebane mają. A czy my kurwa produkujemy ten deszcz i chcemy go, żeby za niego płacić? Totalny debilizm jak to zwykle w Polsce. Ale się cieszę, że za 6 lat wyjeżdżam z tego kraju....

Opublikowano

Polska jest cudowna!!!

Tylko rząd jest poj*bany, ścier*a takie, że szok.

Oraz te wszystkie samorządy chuje muje dzikie węże.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Jak się nie znacie na polityce i gospodarce to nie wiem po kiego grzyba się wypowiadacie. Podatek nie jest wysoki i chciałbym, żeby był w naszym mieście, bo taki podatek to zawsze jakiś zastrzyk kasy dla samorządu ;)

50 zł za 700mdetrową działkę w której jest kanalizacja, to nie za dużo. Bo jak się ma domek jednorodzinny to te 50 zł na rok to pryszcz. Mieszkańcy bloku będą płacić koło 5-10 zł tak więc szału nie ma dla naszych kieszeni, a gospodarka musi się utrzymać, tak więc nie płakać i wyjeżdżać stąd jak się nie podoba.

Opublikowano

gospodarka musi się utrzymać, tak więc nie płakać i wyjeżdżać stąd jak się nie podoba.

Jak tylko skończę edukacje wypierdalam

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jak tylko skończę edukacje wypierdalam

No to wypierdalamy razem :D

@ Tak mi się nasunęło. Skoro mam płacić za to podatek to ja chcę zrezygnować z deszczu i wypierdalać. Na mojej działce nie musi padać deszcz...

Opublikowano

@Up'y wypierdalam z wami ^^

@Top To już jest paranoja ... , może niedługo będziemy płacili podatki od szybkości wiatru np. 100 km/h i każdy po 100 zł w całym mieście będzie bulił, albo podatek od podatku opodatkowania podatków (o.O)

Opublikowano

Jak się nie znacie na polityce i gospodarce to nie wiem po kiego grzyba się wypowiadacie. Podatek nie jest wysoki i chciałbym, żeby był w naszym mieście, bo taki podatek to zawsze jakiś zastrzyk kasy dla samorządu ;)

50 zł za 700mdetrową działkę w której jest kanalizacja, to nie za dużo. Bo jak się ma domek jednorodzinny to te 50 zł na rok to pryszcz. Mieszkańcy bloku będą płacić koło 5-10 zł tak więc szału nie ma dla naszych kieszeni, a gospodarka musi się utrzymać, tak więc nie płakać i wyjeżdżać stąd jak się nie podoba.

Taaaak to teraz weź sobie te 50 zł razy klikanaście jak nie kilka set miast razy minimum 30 tyś mieszkańców ile to KASY i teraz ciekwe ile kasy idzie do portfeli urzędasów tych co trzymają pałeczkę a ile na potrzeba tego miasta

100% PODATKU 30 - 40 % na słuszny cel reszta 60 % na nagrody dla huj wie kogo i za co <_<

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Myslicie, ze po co ja sie ucze angielskiego? ... Troche im sie w glowach powalilo, ale podaj zrodlo, skad to wiesz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Cieszcie się że nie ma podatku za oddychanie...

Co ja wam zrobiłem że 35%? Zdejmiecie chociaż 5%

DAJ O TO CO JEST TU ------------->

Opublikowano

Cieszcie się że nie ma podatku za oddychanie...

Jak kurwa nie ma jak jest jak jedziesz na wakacje i zatrzymujesz się w jakim ośrodku to w cenę pobytu jest wliczony podatek klimatyczny czyli płacisz za to że możesz po oddychać morskim powietrzem i za to że jesteś nad morzem nie wiem ile to jest dokładnie ale jestem pewien na 100% :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Holandia nadchodzę! Nie no kurwa, a co jeśli ja nie chcę płacić tego podatku? Niech sobie szklankami wezmą tą deszczówkę albo wybudują mi kopułę szklaną, która otwiera się 10min. przed deszczem :D

Opublikowano

Jak kurwa nie ma jak jest jak jedziesz na wakacje i zatrzymujesz się w jakim ośrodku to w cenę pobytu jest wliczony podatek klimatyczny czyli płacisz za to że możesz po oddychać morskim powietrzem i za to że jesteś nad morzem nie wiem ile to jest dokładnie ale jestem pewien na 100% :)

Tak jest <_<

@Top

618893.jpg

witaj+anglio.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...