Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kontra annie

suchy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Emm Nasus ? Z wyfarmionego q skilla ładnie jedzie papierki , do tego W skill pomaga "odgonić" trochę przeciwnika, i lasthitować. To moje zdanie :huh:

Jak metińczyk wejdzie do lola to odrazu posrane pomysły ma.

Powiedz mi jakim chujem Nasus wyfarmi się na midzie?

Podchodzi do miniona - W+Q od anki.

6 lvlel ,Nasus pod turretem prosi o ganka.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Metińczyk" haha dobre :) Nie musisz mnie odrazu obrażać, bo nie myślę , że napisałeś to jak pochelbstwo ..

Po twoich ostatnich postach widze, że umiesz tylko i wyłącznie krytykować.

Pozdrawiam.

46e1b10836114cdc8f1e838dfaa0746f.0.gif
Opublikowano

Nie żeby coś, ale nie rozumiem tu czegoś. Szukacie kontry na Annie, a cokolwiek ktoś powie, to go wyśmiejcie, takie hajty jesteście.

Mówicie Veigar, to że dopiero w late. Mówicie Malza, to mówicie, że quicksilver i jego combo idzie się kochać. Ale ja się pytam, KTO KUŹWA SKŁADA W EARLY/MID QUICKSILVERA NA AP CARRY? Ale zaraz, mówimy o early, mid czy late? Zdecydujcie się. W early najczęściej jest na midzie ap carry vs ap carry. Tutaj mogą jej uprzykrzyć życie Malza, Brand czy Orianna. Oni mają range większy od Anki, co pozwoli im na harras. Niezły pomysłem jest też Xin czy Jax. Doskok, niezłe dmg, a przecież casterzy nie zaczynają z runami na armor. Jedziemy dalej - Ez ma niezły zasięg, ale kurczę, przecież ogar będzie chował się za minionami. Heimer jest useless w późniejszych fazach, Akali, wut? Lb nie jest złym pomysłem, przy runach flat ap na start. W late natomiast jak już było mówione, czyli Veigar czy... jeśli dopuściłeś postać, która nie wymaga zbytniego skilla by wymiatać do late, to zostaje już tylko Veigar na klatka+dfg+ulti.

Btw, jak będziecie rozprawiać na temat różnych możliwości kontr na kontrę, to wyjdzie na to, że trzeba kupić 5 itemów(kontra na każdego)+buty. Takie jak QSS na Malzahara, SotD na Jaxa, itp. I jeszcze "a co by było gdyby...". Ludzie. AP Carry potrzebuje AP, nie w cholerę m.res czy cleanese.

Z góry dzięki za wyśmianie.

Opublikowano

Nie żeby coś, ale nie rozumiem tu czegoś. Szukacie kontry na Annie, a cokolwiek ktoś powie, to go wyśmiejcie, takie hajty jesteście.

Mówicie Veigar, to że dopiero w late. Mówicie Malza, to mówicie, że quicksilver i jego combo idzie się kochać. Ale ja się pytam, KTO KUŹWA SKŁADA W EARLY/MID QUICKSILVERA NA AP CARRY? Ale zaraz, mówimy o early, mid czy late? Zdecydujcie się. W early najczęściej jest na midzie ap carry vs ap carry. Tutaj mogą jej uprzykrzyć życie Malza, Brand czy Orianna. Oni mają range większy od Anki, co pozwoli im na harras. Niezły pomysłem jest też Xin czy Jax. Doskok, niezłe dmg, a przecież casterzy nie zaczynają z runami na armor. Jedziemy dalej - Ez ma niezły zasięg, ale kurczę, przecież ogar będzie chował się za minionami. Heimer jest useless w późniejszych fazach, Akali, wut? Lb nie jest złym pomysłem, przy runach flat ap na start. W late natomiast jak już było mówione, czyli Veigar czy... jeśli dopuściłeś postać, która nie wymaga zbytniego skilla by wymiatać do late, to zostaje już tylko Veigar na klatka+dfg+ulti.

Btw, jak będziecie rozprawiać na temat różnych możliwości kontr na kontrę, to wyjdzie na to, że trzeba kupić 5 itemów(kontra na każdego)+buty. Takie jak QSS na Malzahara, SotD na Jaxa, itp. I jeszcze "a co by było gdyby...". Ludzie. AP Carry potrzebuje AP, nie w cholerę m.res czy cleanese.

Z góry dzięki za wyśmianie.

Jeżeli nie składasz na ap carry żadnego survi to jesteś debilem

I każdy carry potrzebuje trochę armora/m.resów

Qs-tylko 1400 golda ,a dupe może uratować.

Da się szybko złożyć ,więc nie problem -.-'.

Jeżeli jest wyrównana walka na midzie ,to nawet w 20 minucie mid może stać i ze sobą się bić.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

W takim razie jaką postać polecacie na mida ,która ma szansę z anką?

na mida posiadam :

malzahar

akali

katarina

ryze

le blanc

Zastanawiam się nad

vlad, anivia, kennen

Lecz sądzę ,że najlepszą dla mnie z tych postaci będzie anivia

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@UP Katarina moze wkurwic tymi swoimi sztylecikami ale ogolnie ma maly dmg i jest jedna z papierowych postaci.

Jedynie malzaharem bys mogl dac rade, uzyc swojego combo jak annie zurzyje stuna na miniony, to flash, W , E , R , ignite i annie dead

Pamietaj, zebys mial zaladowanego tego swojego creepa bo on robi potezny dmg championom jak i turretom.

Opublikowano

Tell me your elo.

Jesteś noobem ,my wiemy,my rozumiemy,my wybaczamy.

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Skończcie to pierdolenie, prosze.. Jak się postarasz to i nawet Evelynn złożysz to zależy od gracza, a nie postaci..

Opublikowano

W takim razie jaką postać polecacie na mida ,która ma szansę z anką?

na mida posiadam :

malzahar

akali

katarina

ryze

le blanc

Zastanawiam się nad

vlad, anivia, kennen

Lecz sądzę ,że najlepszą dla mnie z tych postaci będzie anivia

Według mnie LB powinna dać radę. Ma slowa/stuna, przy okazji dobry dmg.

Opublikowano

Na AP carry jedyne survi jakie składam, to banshee z catalysta, dziękuję za nazwanie mnie debilem. Można też dołożyć m.res/lvl glyphy z offtanka. Po ~80 armora i m.res+hp z roa i/lub rylaia styka. Można też dołożyć armora z klepsydry. Ale no tak, przecież jestem debilem. A co jeśli nie jest wyrównana walka? Jeżeli Anka jest outfarmed?

Opal, w dzisiejszej mecie chodzi się tak: offtank - solo top, jungler budowany pod offtanka - jungle, ap carry - mid, ad ranged carry+support - bot.

Kiedyś to w może co dziesiątej grze był jungler. Teraz jeśli go nie ma, to rage quit.

Opublikowano

Na AP carry jedyne survi jakie składam, to banshee z catalysta, dziękuję za nazwanie mnie debilem. Można też dołożyć m.res/lvl glyphy z offtanka. Po ~80 armora i m.res+hp z roa i/lub rylaia styka. Można też dołożyć armora z klepsydry. Ale no tak, przecież jestem debilem. A co jeśli nie jest wyrównana walka? Jeżeli Anka jest outfarmed?

Opal, w dzisiejszej mecie chodzi się tak: offtank - solo top, jungler budowany pod offtanka - jungle, ap carry - mid, ad ranged carry+support - bot.

Kiedyś to w może co dziesiątej grze był jungler. Teraz jeśli go nie ma, to rage quit.

Ta ,czyli zawsze banshee.

Głupota sie rozszerza ,wyskakuje ci team Udyr,Amumu,Malza,Janna+Ashe.

Składasz banshee - jesteś 1 targetem.

Opublikowano

o.O, a ja myślałem, że to tank jest pierwszy targetem. Niezależnie co złożysz, to ap i ad carry są pierwszymi targetami, bo walą najmocniej i są najbardziej papierowi. Wydaje mi się oczywiste, że gdy w przeciwnym teamie jest Malza/WW to zapala mi się kontrolka o QSS. Muszę wymieniać wszystkie buildy dla każdej postaci, wymienić wszystkie oczywiste fakty? Na przykład, że nie dotykam się tanka?

Btw, QSS ściągnie mi jeden stun i potem klapa jak dostanę drugi. To nie cleanese, że daje tenacity jeszcze na chwilę, a team co wymieniłeś ma tyle CC, że raczej dostanę na twarz drugi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...