Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak maksymalnie zmniejszyć lagi na serwerze Minecraft - Wszystkie sposoby

NetherShine

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bariera dla serwerów minecraft to dyski twarde. Udało mi się zminimalizować ruch w dyskach twardych, a zwiększyć w RAMie, który jest dość szybki by się wyrobić, i zostawia wczytane chunks.

Może kiedyś opublikuje.

Opublikowano

Drogi kolego mam pewne zastrzezenia do PKT "8. Odkrycie mapy" oraz ogólnie do poradnika

Jest to poradnik jak zmiejszyć odmulic komputer.

Czyli poprostu usuwanie zbędnych rzeczy i naprawa błędów rejestru, przez co przez te błędy zużywa dodatkowe zasoby naszego komputera

A co do pkt "8. Odkrycie mapy"

Chyba sobie żartujesz odkryć mapę na SinglePlayer?

Są programy do generowania CHUNK-ów jak np plugin do BUKKITA:

LibertasLoader i komenda "/ll [NAZWA_SWIATU] -x -y x y" oraz ChunkGenerator, lecz osobiście polecam LibertasLoader

Dodaj to, a nawet zmień.

Co do poradnika nic nie mam, przyda sie początkującym ale brakuje ważnych info o " Aktywnej (Płynącej) " lawie i wodzie.

Oraz FalseBook/CraftBook - Blokowanie wybranych IC jak ZmianaCzasu, spawner, wykonywanie komend, i pare innych, nie chce mi się wymieniać all.

Oraz jest jedno urządzenie które może BARDZO ZLAGOWAĆ serwa.

Jest to urzadzonko, potrzeba przynajmniej dirt, glowstone, redstone, czerwona pochodnia. Im wiecej urządzonek tym większe lagi ; P

Oraz dla znających pluginy bukkita - Alternatywne pluginy ; P

Jest cos jeszcze ale nie pamiętam ;P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko jest skopiowane ...

przykro mi .

http://forum.mycraft.pl/viewtopic.php?f=36&t=12434[

To samo na mycraft.pl napisany został temat 13, twój 16 !

Dziękuje , dopisz że twój temat to kopia.

Hue

Opublikowano

@Refresh

@Up

Podałeś jakiś niedziałający link i już jakieś zarzuty? Temat pisałem sam, nawet jeśli był tak jakiś podobny, to na pewno miał inne porady niż ten mój, albo parę takich samych, ale ten poradnik nie jest żadną kopią.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie!

Czy zwiększania wydajności pamięci ram jest na 100% bezpieczne?

Zapraszam na swój serw!

Na hamachi

id sieci: hejSerwer6

hasło: 1

Opublikowano

No faktycznie zajebisty poradnik. Zapominiałes o najważniejszym .. viev-distance = 3 w server.prop i koniec z lagami..

sygna4.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A jak zmniejszyć na debianie?? xD

1659865797.png
Dlaczego mówimy "japka", zamiast "jabułka"? Przecież zawsze można się pośmiać i zacząć bełkotać "tybułka" "onbułka"...
~Dżejdżejdżołk by Koreczek

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To jest bardziej poradnik "Jak przyspieszyć windows..." A co ja mam zrobić jak korzystam z linuxa? No i usuwanie zbędnych programów nie przyspieszy serwera bo one nie działają jak ich nie używasz, ono tylko zwiększy miejsce na dysku, tak samo usuwanie zbędnych plików. A jak masz serwer np. na spigocie to nie ma sensu instalować żadnego nolagg i tym podobnych bo ten silnik ma wbudowane bardzo dużo opcji optymalizacji i takie pluginy tylko go obciążą bardziej. A zmiana priorytetu procesów obniża stabilność systemu windows. Komputer zawsze używa (jak aplikacja obsługuje) maksymalną ilość rdzeni. Kolejne... Log archiver, kolejny plugin który niepotrzebnie obciąża serwer i powoduje laga podczas obcinania log-a. Na moim serwerze bałbym się w ogóle wgrywać jakiekolwiek pluginy z wersji niższych niż 1.5 (serwer mam na 1.9). Opcja zwiększenie wydajności systemu windows prawie nic nie zmienia ponieważ serwer minecraft nie korzysta z karty graficznej którą obciąża ta opcja. Zawsze można wejść w ustawienia zasilania i plan zasilania ustawić na wysoka wydajność, to daje efekt. A jak ktoś (np. ja) ma swój serwer na hostingu na którym jedyną rzeczą jaką może zrobić to grzebanie w plikach serwera, lub vps na którym działa sobie mega stabilny z natury linux to ten poradnik kompletnie mu się nie przyda.  A wgl. to jakim prawem twierdzisz że wirusy w 50% są powodem lagów???? Jakąś ankietę zrobiłeś? Owszem, avast jest moim ulubionym antywirusem, ale wirusy prawie nigdy nie są powodem lagów. Raz się z tym spotkałem jak koledze 12 letni komputer formatowałem. Jeżeli cię obraziłem albo cokolwiek to przepraszam, ale ja tylko mówię (pisze) to co myślę.

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...