Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odblokowanie portów 25565

maciekmm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak odblokować port 25565 na 3 sposoby

Pewnie nie raz borykałeś się z problemem zamkniętych portów oto kilka sposobów jak je oblokować.

Ważne! Upewnij się że w systemie nie masz zainstalowanego firewalla.

Sposób 1.

Odblokowanie na routerze:

Warunek: posiadasz router i zew.ip

1. Wchodzimy kolejno w Start -> Panel sterowania -> połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne -> Obsługa (zależy od systemu) i zapamiętujemy bramę domyślną u mnie jest to 192.168.1.1

2. Otwieramy przeglądarkę i wpisujemy naszą bramę domyślną jako adres, powinno wyskoczyć nam okienko logowania.

3. Odchodzimy od kompa i idziemy do pokoju gdzie znajduje się router odwracamy go i szukamy nalepki z loginem i hasłem.

4. Logujemy się i z bocznego menu wybieramy forwarding (zależy od modelu routera)
    70396726.png
    Powinniśmy zobaczyć coś takiego, spokojnie twoja tabela może być pusta.

5. Klikamy add new
    42379443.png

6. W pole service port wpisz port podany w server.proporties domyślnie 25565
    W pole Ip adress wpisz adres wewnętrzny możesz go sprawdzić wchodząc w Start -> Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne -> Obsługa -> Adres Ip
    W pozostałych polach nic nie zmieniaj kliknij save. Twoja lista powinna wzbogacić się o nową pozycję

7. Zamknij kartę.

Sposób 2.

Dodanie portów w zaporze:

Warunek: posiadać system windows, jeśli nie odblokowałeś portów na routerze (jeśli go posiadasz) ten sposób nie zadziała.

Windows 7

Wchodzimy kolejno w Start -> Panel Sterowania -> Zapora systemu windows -> Zaawansowane ustawienia zapory(lewy pasek)

21617618.gif

Windows xp

1. Wchodzimy kolejno w Start -> Panel Sterowania -> Zapora systemu windows -> Wyjątki
    zaporan.png
  2. Klikamy dodaj port
    zapora2.png
    Akceptujemy

Sposób 3.

Portmap:

Warunek: posiadać program portmap, jeśli nie odblokowałeś portów na routerze (jeśli go posiadasz) ten sposób nie zadziała.

Download:

http://www.speedyshare.com/files/19342460/PortMap.rar

- jest to link jakiegoś użytkownika mpcforum

http://www.mpcforum.pl/topic/79115-downloadspolszczony-portmap/

- temat backe57 "dziękujemy" Po Polsku

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=ca88a8b832c130f0773de5961c3a9821c8c28687763f6c3907942651cba7bf40-1313516866

1/43 - Nie wiem dlaczego tak jest link ze skana mój, ale upload już nie.

1. Odpalamy portmapa

2. Klikamy tą ikonke kartki na górze
    portmapm.png

3. Klikamy to co wyżej ;]

4. Nasz lista wzbogaci się o nową pozycję którą zaznaczamy i klikamy zielone kółko

Masz jakiś inny sposób aby odblokować port 25565? Napisz mi go na pw a na pewno go dodam, i poinformuje o tobie ;]

Brawo odblokowałeś port 25565, jeśli nadal nie działa możesz założyć temat

Artykuł możesz dowolnie rozpowszechniać dodając notkę o autorze. By

maciekmm

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Heh znaczki na ss'ie programu w 3 sposobie są... zrozumiałe! :D

Ja na szczęście nie mam takich problemów, router mam, ale wystarczyło klonowanie adresu MAC i przekierowywanie działa (Linksys rządzi :F)

86226145013474567463.png

Opublikowano

A co jeśli po wpisaniu IP nie pojawia się nic??? Tzn. nie otwiera strony? Ja mam tak cały czas

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Bo ip dzieli się na zewnętrzne i wewnętrzne,

jeśli masz wewnętrzne to znaczy że najprawdopodobniej masz router, a jeśli zewnętrzne to musisz skorzystać z pozostałych 2 sposobów.

Wew najczęściej wygląda tak: xxx.x.x.xx/xxx

a zew. xx.xx.xxx.xxx

Ostatnim wyjściem jest zadzwonienie do dostawcy i poproszenie o odblokowanie portu (UWAGA!, rzadko blokują, więc nie dzwońcie bez potrzeby ;])

Opublikowano

Powiem mojemu bratu, który ma właśnie ten problem od kilku tygodni, może mu pomoże :)

Poradnik super.

Opublikowano

Raczej nie mam takich problemów ale myślę że na pewno się przyda innym bo bardzo dobrze opisane ;)

Łap ode mnie + i 5*

PS: Moim skromnym zdaniem temat nadaję się do podpięcia ;)

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

Nie działa mi :( odblokowuje port i nadal nikt nie może wejść.

@EDIT

Jak zrobić drugi sposób na windows 7?

Za duza sygna - MrPiotrek122

Opublikowano

Ja mam problem z tym na stronce rutera niby odblokowalem .. + do tego simple port forwarding program taki + zapora off + port map ale swieci sie czerwone kuleczko to nie wiem .. + pytanie jaki adres podac koledze 83........ :25565 czy 192.......:25565 ja sam loguje sie na 2 ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...