Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradzione konto.

Blayd3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś rano wstaje, a tam ktoś zmienił hasło do mojego konta + e maila :) Wiecie co w takiej sytuacji powinienem zrobić, prócz napisania do supportu ? Policja :P ? Tak się składa że mam brata w branży ? Póki co to informuje że nie mogę brać udział w turnieju, oraz prosze żeby Lord Wyder wstrzymał się z refami.

Opublikowano

Człowieku weź nie rozśmieszaj i nie błaźnij się, "pójdę na policję bo ukradli mi konto", patrze coraz więcej konfidentów na tym forum. Może trzeba było pomyśleć za nim naściągałeś gówien na kompa, albo nie pisać passów przy kolegach? (jeżeli mają takie same podejście co ty haha) ^^

Opublikowano

Człowieku weź nie rozśmieszaj i nie błaźnij się, "pójdę na policję bo ukradli mi konto", patrze coraz więcej konfidentów na tym forum. Może trzeba było pomyśleć za nim naściągałeś gówien na kompa, albo nie pisać passów przy kolegach? (jeżeli mają takie same podejście co ty haha) ^^

Konfident ? Skoro ukradli mu konto (zapewnie pseudo hakerzy z mpc) to jak najbardziej ma prawo zgłosić to na policję, jednak musi mieć dowód, że owe konto posiadał.

Szansa, że odzyskasz konto jest niska, jednak zawsze to nauczy kilku pseudo dzieciaków z mpc, żeby nie kraść cudzej własności.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Witam, dziś rano wstaje, a tam ktoś zmienił hasło do mojego konta + e maila :) Wiecie co w takiej sytuacji powinienem zrobić, prócz napisania do supportu ? Policja :P ? Tak się składa że mam brata w branży ? Póki co to informuje że nie mogę brać udział w turnieju, oraz prosze żeby Lord Wyder wstrzymał się z refami.

HAHAHAHAHAHAHHA Ja pierdole, nie rozsmieszaj nas.

Jesli chcesz cos zrobic to wpierw napisz do supportu, dopiero na szarym szarym koncu kiedy juz znajda "wlamywacza" mozesz go podac nawet do sadu.

Opublikowano

Dowody, to replaye, hmm.. screeny, stare dane, kiedy kupowałem RP itd.. same pierdoły raczej kruche.

UP: Support, będziesz szukał włamywacza? Are you fk idiot? Zgłoszę, to w sobote jak brat z wczasów wróci, chyba że do tego czasu konto odzyskam - proste.

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHHA Ja pierdole, nie rozsmieszaj nas.

Jesli chcesz cos zrobic to wpierw napisz do supportu, dopiero na szarym szarym koncu kiedy juz znajda "wlamywacza" mozesz go podac nawet do sadu.

Support raczej nic nie poradzi.

Skoro E-mail nie jest w posiadaniu gracza, wówczas konto do niego nie należy.

Dodam, że ostatnio support tak zamula (2 dni na odpowiedź czekać, 4 dni i sprawa w toku... Paranoja), więc oczywistym jest, że konta w taki sposób nie odzyska.

(a przynajmniej nie drogą priorytetową) :)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

@UP Tak, zwlaszcza, ze jak dostana email z tematem "Ukradli mi konto" to pewnie, zajma sie wymiana postaci wpierw.

@2UP Jesli kupowales RP przez paypala to masz bardzo duza szanse na natychmiastowe odzyskanie konta bo maja twoje wszystkie dane.

Ale replaye i jakies screeny nic nie dadza Ci poniewaz mogles z kims wspoldzielic konto, sciagnac np. z neta , sprzedales konto i zamierzasz kogos oszukac.

Tak, a co chcesz innego zrobic jak nie napisac do supportu i w ostatecznosci zejsc na droge sadowa.

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście ma dowody, że kupował RP, to fakt, może ubiegać się o odzyskanie konta poprzez support.

Jeśli jednak są to darmowe RP, to żadnych dowodów nie ma, a tak jak pisałeś, screeny etc, no niestety nic nie dadzą.

Na policji w sumie mała szansa, żeby zaczęli działać w tym kierunku, jednak próbować można, a nóż się coś pchnie do przodu i odkryją prawdę.

Wtedy ten, kto ukradł konto, może już tylko modlić się o niski wymiar kary.

Przy okazji.. Blayd3R jeśli już napiszesz do supportu, to radzę Ci do angielskiego, polski jest chyba najbardziej zmulony ze wszystkich:)

Nawet wiadomości nie czytają, od razu automatyczną odpowiedź dają, zupełnie nie na temat i wiesz..

Szkoda czasu na PL ;)

Osobiście życzę Ci powodzenia, oraz dużo szczęścia (nie oszukujmy się, trzeba je mieć, żeby jednak coś zdziałać)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Kumplowi też ukradli konta (2x 30) i na odpowiedz od supportu czekał miesiąc, ale konta odzyskał. Wiem, że długo ale da się z nimi dogadać więc próbuj tak

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Za skradzione konto sprawcy nic policja nie zrobi, ale za to, że ukradł Tobie emaila to przywłaszczenie cudzego mienia. Jeżeli posiadałeś konto na gmailu to google może pomóc policji w znalezieniu ip a policja pomóc tobie w znalezieniu sprawcy.

Swoją drogą, to również Twoja wina, bo każdy powinien posiadać oprogramowanie antywirusowe i blokowanie ruchu sieciowego. Jeżeli miałeś oddzielne hasło na koncie w grze i na emailu to na 90% keylogger.

Opublikowano

Kradzież maila możesz zgłosić na policję - jest to własność prywatna z twoimi danymi osobowymi. Jeśli odzyskasz maila - konto to już nie problem.

Lepiej jednak najpierw napisać do supportu i poczekać na ich reakcję.

Opublikowano

CZlowieku lecz sie :D placzesz bo ukradli Ci konto pojde na policje hłałałąła nie pogrązaj sie straciles pogodz sie z tym a nie i tyle tak to jest jak sie sciaga gowniane keylogery z neta.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

@UP Niektorzy spedzili troche czasu przy robieniu swojego konta, ja gdybym swoje konto stracil bym odrazu napisal do supportu.

On placze? Pyta sie o pomoc, co moze w tej sytuacji zrobic. A taki hejter jak ty z 5lvlem ktory robi Tf'a pod AD sie wpierdala i wypisuje swoje racje.

Opublikowano

Ale mu maila nie ukradli tylko go zmienili (chyba;x), a zmieniony mail konta komplikuje sprawę. Ale jeżeli kumpel się dogadał z supportem (też miał zmienionego maila) to Tobie też powinno się udać

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Za skradzione konto sprawcy nic policja nie zrobi, ale za to, że ukradł Tobie emaila to przywłaszczenie cudzego mienia. Jeżeli posiadałeś konto na gmailu to google może pomóc policji w znalezieniu ip a policja pomóc tobie w znalezieniu sprawcy.

Swoją drogą, to również Twoja wina, bo każdy powinien posiadać oprogramowanie antywirusowe i blokowanie ruchu sieciowego. Jeżeli miałeś oddzielne hasło na koncie w grze i na emailu to na 90% keylogger.

Kradzież maila możesz zgłosić na policję - jest to własność prywatna z twoimi danymi osobowymi. Jeśli odzyskasz maila - konto to już nie problem.

Lepiej jednak najpierw napisać do supportu i poczekać na ich reakcję.

Mu e-maial nie ukradli tylko zmienili e-maila konta -,-

Opublikowano

przeciez zmiana cudzego e-maila jest rownoznaczna z kradzieza. a dowod ze kupiles RP powinienen wystarczyc. pierw zglos do supportu , a jezeli to nie pomoze zglos na policje .

Opublikowano

Tak ja mam 5? Chyba Cos Ci sie pomylilo . CZlowieku pogodz sie z tym ze dostales hacka i tyle a nie placzesz po forum jak noob jakis pewnie sie tam ladnie trzasłeś jak Ci konto nie działalo.. Taka prawda

Świdwin stacja kolejowa

Opublikowano

Nie taka prawda tylko dobrze robi .. Jakby Ci rower/samochód ukradli też byś się z tym pogodził ? Ja osobiście rozwijam konto od 1.5 roku i bym męczył dupę supportowi aż odzyskałbym konto

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Czlowieku widac ze ta gra dla was to zycie.. Co ty porownujesz tą gre do samochodu/roweru? Bez przesady ale od zycia wirtualnego jednak jest jeszcze realny swiat...

Świdwin stacja kolejowa

Opublikowano

Kradzież to kradzież. Jeśli Ty tego nie rozumiesz, to po co się wypowiadasz ?

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Czlowieku widac ze ta gra dla was to zycie.. Co ty porownujesz tą gre do samochodu/roweru? Bez przesady ale od zycia wirtualnego jednak jest jeszcze realny swiat...

Będę porównywał bo na wirtualne konto przeznaczam realny świat i dla mnie jest to najnormalniejsza kradzież, a że wirtualna to nie ma znaczenia

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...