Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC vs Konsola czyli Opinie graczy.

FoxRox

Na czym wolisz grać?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wole gra? na:

• PC`cie
      51
    • Konsoli
      37
  2. 2. Je?li na konsoli to jakiej?:

• Xbox
      22
    • Playstation
      32
    • Nitendo
      2
    • Playstation PSP ( PSP, PSP Go )
      9
    • Na ?adnej ( ankieta wymaga odpowiedzi -.- )
      30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PC.

Jak smerfastycznie. Daj mi to, co mi się należy.

"Wiarę w Boga powinno tracić się tak jak pierwsze zęby".

Opublikowano

Zawsze byłem za PC. Rok temu kupiłem no zajebistego kompa, dziś okazało się że już muszę wymieniać kartę grafy. Więc postanowiłem kupić sobie PS3 gdyż tam pójdą all gry na maksa, bez zacinek ani nic.

Teraz wychodzą coraz bardziej wymagające gry typu BF3 i będą coraz piękniejsze wychodzić.

Także jestem za PS3...

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano
Zawsze byłem za PC. Rok temu kupiłem no zajebistego kompa, dziś okazało się że już muszę wymieniać kartę grafy.

To widocznie ten Twój komputer nie był aż tak zajebisty, ja kupiłem nie aż tak dobry komputer ponad 2 lata temu i najnowsze gry wszystkie działają, może nie na najwyższych ustawieniach, ale działają. Jakbyś miał zajebistego kompa, to karta graficzna powinna być dobra przez 2-3 lata.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

PS3 nie jest dobre do fps ?

podam 2 niepodważalne argumenty :

1. na multi nie spotkasz ani 1 hacka

2. a ps move to co? nawet niewiecie jaką to ma precyzje grałem w modern combat domination na ps move ( podobne do csa ) ;p i super precyzja lepiej niz na myszce mi się grało czego nie mozna powiedziec o kinect bo to jeden wielki lag , pograsz kilka dni znudzi ci się bo on jest tylko do zabawy za to ps move jest tako jako do skilla fps i takie tam

PS3 RULEZ

PS. większość wypowiadających się tu nie ma zapewne PS3

RMCF

Opublikowano

Jak ja patrze na te wasze posty to rzygać mi się chce. Konsola i max detale? buhahahaha!! Przy silniku CryEngine 3 PS3 kolegi się przegrzewała powoli, a na moim PeCecie ledwo co do 50 stopni dochodziło.(Extreme + 1980x1200) Czyli lepszej grafiki niż w C2 na konsole bym się nie spodziewał aż do premiery X720 i PS4.

Ja wybieram PC za to, że jest. Nie za ładna grafe, ale przede wszystkim za intuicyjność i wielozadaniowość. np. Unpack w WinRar, ściąganie z neta, słuchanie muzyki i granie jednocześnie. Konsole wymiękają. Granie i ściąganie tylko.

Chcecie porównać grafę? To spójrzcie jaka grafa BF3 jest na PC. Na konsolach tego wcale nie powinno być, bo tylko konsole ograniczają PC, ponieważ producenci robią grafikę na poziomie konsoli co na PC przekłada się na grę bez AA itp. Pochwała dla DICE i CDProjektRED (BF3 i Wiedźmin 2) za to że robią to pod kompa. Na moim sprzęcie Wieśiek działa na ultra z włączonym MultiSamplingiem (UberPróbkowanie) przy 35-40 FPS. Czyli jakby nie było wg. testów jest to najwięcej FPS z tą opcją. Wyciska ostatnie soki z grafy.

Ups, ale się rozpisałem ^^

Opublikowano

A czy ja coś wspomniałem, że dla mnie tylko grafa? Już wole PC, bo np jak chce coś modować albo kręcić to to robie. Przykład GeoHot'a który za ominięcie zabezpieczeń PS3 został pozwany do sądu.

Ci którzy kupuje konsole dla ex'ów są pojebani. Ja tylko mówię, że konsole bardzo ograniczają PC w grach. Wszystkie gry (oprócz niektórych) są konwersją z konsoli, bo producentom nie chce się robić od nowa kodu.

Ja mówie ogólną przyjemność z grania. Potwierdzam fakt, że na PC jest więcej cheaterów. Wolę kupić G27/G28, Microsoft Pad X360 for Windows i np. Dirt 2/3 niż konsolę + kierke + ex'y za 250-300 zł

P.S.

CDProjektRED jest mądrym studiem. Robi kod na X360 od nowa. :)

Opublikowano
To widocznie ten Twój komputer nie był aż tak zajebisty, ja kupiłem nie aż tak dobry komputer ponad 2 lata temu i najnowsze gry wszystkie działają, może nie na najwyższych ustawieniach, ale działają. Jakbyś miał zajebistego kompa, to karta graficzna powinna być dobra przez 2-3 lata.

No na mojej też all chodzi.. Ale nie wiem czy już sobie pogram w BF3.. Gdyż ja mam tak że jak mam lekkie ścinki to już rezygnuję z gry.

W sumie nie jest do wymiany ta grafa ale jak mówiłem mnie satysfakcjonuje gra tylko z Full opcjami na Maksa.

Wtedy jak kupowałem to na rynku były popularne GTX 295 a teraz??? GTX 560 za 800zł można kupić

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

JA UWIELBIAM GRAĆ NA pC I kONSOLACH ( ps3 NAJLEPSZY I lOVE )

Wole

Pc- za to ze mogę grać w gry strategiczne call of dyty i inne pierdoły za neta i mpc forum...

PS3 - za zajebiste gry i darmowy net ..... lecz cięzko się mi gra w cod'a Black ops ale wprawy nabieram...

Opublikowano

PC: Czemu?

Plusy:

-Gry na PC sa 2x tansze niz na konsole.

-Jest znacznie wiecej gier na PC niz konsoli i do tego duzo f2p (czyli darmowe)

-Wiele gier na PC pozwala ci na modowanie gry ktory przedluza i ulepsza grywalnosc.

-Grafika na PC jest duzo lepsza niz na konsoli

-Sa dedykowane serwery

-Na PC mozna sobie wybrac myszke/klawiature lub pada a nawet joystica jak bym mial na to ochote

-Zmiana rozdzielczosci na PC, jak bym chcial miec np 3 monitory i grac na wszystkich 3 to moge to zrobic (nie mowie ze to robie ale niektorzy tak)

-PC nie tylko do gier

-Gry na PC uzywaja innych serwisow

-FPS (klatki na sekunde) [wiekszosc gier na konsole teraz ma po 30fps'ow, a na PC mozesz miec tyle co PC da rade]

Minusy:

-Zeby kupic dobry komputer trzeba troche wydac (ale koszt sie rowna przy kupowaniu gier wiec nie widze tego jako duzy minus)

-Trzeba sie meczyc z instalacja a czasami manualnymi patchami

Nie mowie ze konsola jest zla (sam mam PS3) ale dla mnie PC jest duzo, duzo lepszy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wolę PC ponieważ lepiej mi się gra np w Cod - nie lubię grać na gałkach wolę myszką :) W takie gry jak Fifa, Pes wolę grać na konsoli.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Wolę grać na konsoli niż na pececie ponieważ kupując grę na xboxa nie patrze na wymagania tylko kupuje i mi trybi. Żeby poczuć przyjemność z gry na pececie trzeba dokupywać pada i jeszcze miec dobry sprzęt.

@up

Do analogów w Codzie można się przyzwyczaić po 10 minutach gry, na konsoli masz w padzie wibracje jak strzelasz to poprostu miażdży system.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Ja osobiście wole PC'ta , jest dużo więcej możliwości a pozatym nie lubię grać na padzie... ale jeśli mam wybierać którom konsolę wole to Playstation :)

ntmpc.png
Opublikowano

jak dla "gracza" konsola gdyz mimo ze pojdzie na niej zwykle gra obrazek i filmik to jest pewne ze kazda gra przeznaczona na ta konsole na nia pojdzie a na kompie nie zawsze;]

;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...