Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fizyka wody w minecraftcie + Finite Liquid

WickedMaks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powie mi ktoś co mam jeszcze zrobić, aby woda zaczynała się wypompowywać ?

8e66807dffd017damed.jpg

Wicked tak się rozpisał, ze zapomniał napisać że trzeba nową mapę wygenerować ;x

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Bardzo Fajny MOd , Autorzy Sie Postarali , Tutek Bardzo ładny!

Masz Minusika :)

musicoo.jpg

Zbieram Plusiki , Jeżeli Jesteś Ogarnięty Daj mi Go .:D

ѦƤƆ4ЄѴЄЯ

Opublikowano

Szczerze mówiąc, tutorial dla początkujących w sam raz, a dodatkowo dodana do tego prezentacja moda zmieniającego fizykę wody na bardziej realistyczna. Miodzio ;d, oczywiście - się należy.

Opublikowano

Więc tak. Wgrałem niby wszystko dobrze włączam Minecrafta i robi mi się czarny ekran...Teraz w ogóle się nie włączył...

Pomoże ktoś?

MPCForum... jak dawno mnie tu nie było.

Opublikowano

Mogłeś dopisać jeszcze trochę szczegółów, na ile kratek wylewa się woda itp. :)

Mod, fajny tylko trochę mało w nim opisane, mogłeś dać jakiś filmik prezentujący czy coś <_<

@2UP

Usunąłeś folder META-INF ?

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

Usunąłeś folder META-INF ?

Tak usunąłem.

Spróbowałem z innym ModLoaderem i też nic.

Minecraft chyba mi się crashuje czy coś takiego, kiedyś mi się tak robiło...To chyba przez ModLoadera.

No teraz spróbowałem jeszcze raz...stworzyłem mapę nową niby wszystko git i znowu...Czy może mieć to związek z innym modem ? Milienaire czy jakoś tak.

MPCForum... jak dawno mnie tu nie było.

Opublikowano

Moze mieć związek , dziwne bo niektórym ten mod chodzi bez ModLoadera a to prawie niemozliwe. Jakoś o 20 upne wam moj minecraft.jar z TMI, FiniteLiquid i SinglePlayerCommands.

Opublikowano

@UP: Nie można publikować minecraft.jar, gdyż jest to rozpowszechnianie piractwa.

@Topic: Wszystko fajnie, aczkolwiek istnieje jeszcze jeden sposób na nieskończone źródełko wody, dodatkowo mógłbyś jeszcze opisać przedmioty związane z modem.

Opublikowano

Trochę mało informacji w tym TuT'ie. Mogłeś zrobić więcej. Ale i tak pomogłeś mi z tą lewitująca wodą.

Dziwne, gdyż pokazałem to wickedowi, bo myślałem że notch nie naprawił buga (bo kiedyś jak się tak skakało = śmierc)

@Mod

Kiedyś jak ktoś wystawił tego moda to wy żeście go zminusowali ^^ (zbierał +)

Opublikowano

@UP: Nie można publikować minecraft.jar, gdyż jest to rozpowszechnianie piractwa.

@Topic: Wszystko fajnie, aczkolwiek istnieje jeszcze jeden sposób na nieskończone źródełko wody, dodatkowo mógłbyś jeszcze opisać przedmioty związane z modem.

Mam oryginała a on używa minecraft jar o.O

łot de fak?

P.S. sposobów na źródełka jest miliony

wystarczą zawsze 2 źródła wody obok by ich odpływy o nasileniu 7 się spotkały ze sobą

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masz może jakiś filmik, który przedstawia jak i co można dzięki temu modowi zrobić?

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, jestem tutaj nowy :) I odrazu przepraszam za odkop ale mam pytanie co do tego moda. Mam grę w wersji 1.1, zrobiłem serwer 1.1 do gry z kolegami na hamachi, jednak mamy wgranego tego moda finite liquid i normalnie działa ale jak jesteśmy na serwerze to wody nie ma w ogóle :O wkleiłem do minecraft_server.jar modloadera (działa) po czym wrzuciłem tam pliki od finite liquid, ale niestety teraz serwer się niestety w ogóle nie włącza :/ Wydaje mi się że potrzebna byłaby wersja serwerowa tego moda. Jest takie coś gdzieś dostępne? Bo szukam i nie mogę znaleźć :/ Z góry dzięki za pomoc

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...