Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silnik][Serwer] Plemiona v4.5 edited by GrOmErO

GrOmErO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio napisałem to na forum w innych tematach : " Co do grzywny to jej nie zapłaci.. Pisałem ostatnio do supportu plemion polskich w tej sprawie, i serwery takie niby mogą stać, pod warunkiem że nie ma żadnych Kont Premium lub czegoś na czym wy moglibyście zarabiać, w dodatku na takiej stronie nie powinno być więcej niż 100 osób grających ogólnie ( ale kto na to patrzy ) ... Acha reklamować serwer możecie jeżeli nie są to Publiczne fora typu " Fora Plemion" , czy na YouTube itp. .

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
... więc nie ma opcji postawienia go na hostingu oprócz możliwości postawienia go na DEDYKU z e-acelleratorem i system Windowsa ...

Można te pliki postawić na VPS i DEDYKU z WINDOWSEM lub LINUXEM . Właśnie zainstalowałem je na debianie i śmigają elegancko.

Opublikowano

kumpel ma serwer i dał mi dane ftp mam już domenę zarezerwowane zaglądam w pliki i patrze i to mi działać nie będzie ;(

Jak to zrobić aby działało ? ;xD

Opublikowano

@up

Na zwykłym hoście tego NIE postawisz... Dedyk lub VPS

No chyba, że rozkodujesz w co wątpię.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

eaccelerator po to wymyślono między innymi ,żeby zabezpieczyć pracę. rozkodować jest bardzo trudno wręcz czasem jest to nie możliwe. (tylko nie spamić mi bo wiem jak rozkodować silnik plemion jednak decoder jest płatny więc nie bd nic wysyłał ani nic rozkodowywał). na 99% hostów nie da sie postawić widziałem kilka ofert na których się da ale są nieopłacalne.

Za opłatą postawię serwer Plemiona na VPS / Dedyku z Linuxem / Windowsem.

Opublikowano

Silnik jak najbardziej sprawny, ale ma od groma błędów... W podstronie wall nie chodzi, np. obrona gruntowa. Ogólnie silnik jest spolszczony w 70%, no może w 80%. Skrypt zawiera wielojęzyczną wersje Plemion. Od groma spolszczania i poprawiania błędów. Linki ustawione standardowo odnoszą się do dziwnych stron, co powoduje konieczność edycji. Kolejną sprawą jest funkcja przywracania hasła. Ona także nie chodzi. Na sam deser pozostaje tylko panel językowy na samej górze. Odnosi się on bezpośrednio do serwisu Plemiona.pl. Skrypt jest łatwy w usunięciu, ale bez odpowiedniej wiedzy nie ma możliwości edycji plików. Za ogólne starania idzie +. Za kilka dni wstanie prywatny serwer plemiona o przepustowości 100MB/s, więc każdy będzie mógł sobie na nim zagrać :)

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Opublikowano

Powiem wam że szlak mi kompa trafił jestem tak zły że ła... Robię go od nowa, a nie było mnie bo jak robiłem reboota kompa to konto mi się wylogowało a hasła nie pamiętałem ^^.. Silnik muszę robić od nowa sorki.. Nie wiem ile mi to zajmie , Ale postaram się do środy betę już wydać, bo część plików odzyskałem, a na reszcie błędy wyskoczyły...

Nowicjusz
Opublikowano

Nigdy nie umiłem obsługiwać xamppa, i nigdy mi nie działał. Moge prosić o przeslanie na pw kopię bazy danych? Tylko do uzytku prywatnego będzie

Opublikowano

Witam. Super pliki chcialbym zmienic na stronie glowniej perfix tzn zostawic twoj ale dopisac tez moj zeby pisalo np. Serwer plemiona by GrOmErO edited chmieluu1? Gdzie to zmienic

Opublikowano

Ja mam całkiem inny problem mianowicie wszystko już mam pliki xamppa odpalam apache normalnie odpalam mysql nagle piszczący dźwięk z komputera się wydobywa a jak wyłącze to też się wyłącza mam liveboxa 2 i nie wiem jak to zrobić co może być źle ustawione ?

sygna3b.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...