Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silnik][Serwer] Plemiona v4.5 edited by GrOmErO

GrOmErO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do zaoferowania wam Silnik Plemion abyście mogli stworzyć swój własny serwer plemion !!

LINK DO SILNIKA PRZEPADŁ Z POWODU NAWALENIA SERWERA MEGAUPLOAD ! PRZYKRO MI NIE POSIADAM KOPI ZAPASOWEJ !

Na Samym Początku podkreślam że ! Twój serwer nie powinien być rozpowszechniany w internecie, lecz tylko używany dla swojej własnej osoby w celach prywatnych. Nie odpowiadam za wasze "wybryki"

O silniku ! : ( bazuję na tut'ku Rysia bo najlepszego ma i tutka i silnik )

- Jest to 3 w 1 ! 3 najlepsze dotychczas silniki (od Rysia, artofhead i exu )jakie są udostępnione złączyłem w jeden + dodałem nowe funkcję , wyglądy, spolszczenia itp.

- styl 7.0

wioskagromero525526plem.png

- Silnik bazuje się na Tribal-Wars v0.45 (dslan 1.35)

- działa pod Mozilla Firefox i Google Chrome

- posiada podstawowe zabezpieczenia

- można robić hard reset(tworząc uprzednio 15 kont)

- nie ma potrzeby zmiany hasła do bazy mysql, ale jakby ktoś bardzo chciał, to w ale wtedy trzeba by też zmienić hasło do bazy ze skryptów, które używają bazy mysql http://localhost/phpmyadmin/privileges

- serwer działa na porcie 80, czyli http://localhost

20110801134435.png

- panel admina http://localhost/admin555 hasło to "gromero" , które można zmienić tam gdzie podałem powyżej...

- Strona rejestracyjna http://localhost/register.php

http://img703.images...ox201108011.png

- Zostały odbugowane, i przywrócone wyglądy Osad Koczowniczych (świecą się na żółto) niestety nie udało mi się spolszczyć ich nazw typu : 33% szybsze szkolenie w

koszarach itp;/

wioskagromero525526plem.png

- Spolszczony panel admina przeze mnie , szacuję na 89% spolszczenia

20110801134212.png

- Budynki, jednostki, poprawnie spolszczone , przeze mnie ;]

- Odciążyłem silnik o jakieś 30% ze zbędnych bugów chodzi najszybciej , z aktualnie dostępnych serwerów w internecie

- Pozwalam na dowolne edytowanie silnika, z prośbą o zostawienie mojego małego prefixu GrOmErO gdzieś na głównej stronie ;p

- Usunięty został bug z zagrodą na maksymalnym poziomie, jednostki nie mogą przekraczać jego stany

Wymagania :

Xampp Link ---->http://szybkidownloa...ampp-1.7.2.aspx (Niewymagane [przyspiesza działanie serwera] )

AppServ Link ----> http://www.appservnetwork.com/ (polecam wersję 2.6.0) (Niewymagane [przyspiesza działanie serwera] )

Silnik Link ----> http://www.megaupload.com/?d=1MU62YSD

Dobry komputer z internetem ( Min 1 Gb RAM, 3GhZ + internet 2mb = uciągnie bez lagów 40 osób ( przy większej prędkości internetu np. 10 mb około 150 )

Jak odpalić silnik ? Instrukcja ;p

Jeżeli chcesz usprawnić silnik zainstaluj program Xampp i dodatek do niego AppServ w dowolnych folderach i na dowolnym dysku, po czym zrestartuj komputer ( Programy te nie są wymagane do odpalenia serwera, stabilizują tylko działanie silnika )

Wypakuj silnik do folderu, wejdź , i pokażą wam się takie pliki :

plemionaservermodifiedb.png

włącz setup_xampp , kliknij 1 , enter, jak poprosi o naciśnięcie dowolnego przycisku znowu enter i się zamknie ( PS : setup_xampp uruchamiamy tylko przy pierwszym uruchomieniu serwera, przy kolejnych już nie ! )

Teraz coś z całkiem innej bajki... Wielu skarży się że nie mogą odpalić serwera, bo mają błędy, nie czyta im localhost tylko błąd wywala, nie mogą się po prostu poprawnie połączyć.. Dlatego zanim przejdziemy do odpalenia serwera, przed każdym uruchomieniem serwera należy wyłączyć te procesy które uniemożliwiają odpalenie silnika ! Tak więc należy wejść w Menadżer Zadań ----> Procesy i zamknąć ( jeżeli u ciebie występują ) te procesy : (apache.exe, apache.exe 2x), PMB.exe, mysqld-nt.exe, dslmon.exe

Jeżeli już to pozostało nam włączyć silnik, i serwer... !

Tak więc, uruchamiamy następujące procesy w takiej kolejności : apache.start, dslan.start, mysql.start Nie zamykaj tych okienek, muszą być zminimalizowane NoN- Stop aby serwer chodził !

20110801134714.png

PS: Jeżeli nie możesz uruchomić apache ponieważ pisze Apache 2 is starting ... wejdź do folderu apache, kliknij apache_uninstallservice, następnie apache_installservice , i uruchom ponownie apache.start , Tak samo jest w przypadku mysql! Acha, tak prawdopodobnie będziesz musiał robić przed każdym uruchomieniem silnika, ja tak bynajmniej mam ;p

poprawnie uruchomiony serwer powinien mniej więcej tak wyglądać jak na fotce poniżej:

programmanager201108011.png

Jeżeli tak masz to Gratulacje właśnie odpaliłeś swój silnik i serwer , teraz należy przejść do strony http://localhost, i pojawi wam się strona główna...

Teraz możecie przejść do panelu admina aby zmienić raty i upodobania dla swojego serwera http://localhost/admin555

Chcesz zagrać z kumplami ? Ale na własną odpowiedzialność, reklamować serwer?

Wejdź na stronę http://whatismyip.com, sprawdź swoje IP, skopiuj i podaj znajomym , dzięki temu jeżeli będziesz miał włączony serwer mogą grać razem z Tobą !

PS Jeżeli masz zmienne IP będziesz musiał bez przerwy aktualizować swoje IP i na nowo podawać je znajomym , jeżeli masz wewnętrzne to serwer stoi jak na NO- Hamachi , jego adres się nie zmienia , a serwer jest otwarty tylko wtedy kiedy ty włączyłeś go (silnik)

Acha, nie można silnika wrzucić na żaden hosting ;/ ;( Silniki są kodowane, i dopiero ktoś je odkodowuje, ale to jeszcze minie trochę czasu zanim ktoś to zrobi , więc nie ma opcji postawienia go na hostingu oprócz możliwości postawienia go na DEDYKU z e-acelleratorem i system Windowsa ...

Jak zamknąć poprawnie serwer ?

Najlepiej wysłać wiadomość systemową , jeżeli inni gracze grają na serwerze, że zamykacie, po czym otworzyć folder z silnikiem i pozamykać apache.stop, dslan.stop (tutaj trzeba kliknąć tę czerwoną ikonę dslanu) , mysgl.stop I wszystko nam się poprawnie zapisze .. ;]

Edycja Serwera: (c:\Ścieżka (przykładowy folder docelowy silnika)

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5\htdocs\graphic (Tutaj możesz edytować loga na serwerze, strony główne , wygląd budynków, zakładek )

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5\htdocs\templates (Tutaj możesz edytować napisy na stronie głównej , takie jak np. Testy by Gromero na własną nazwę, lub takie pierdółki jak nazwa użytkownika na Nick , itp. )Najważniejszy do edycji pliki na stronie głównej to : index.tpl , resztę musicie szukać. Otwieramy pliki przez C++ lub Notatnik!

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5\htdocs\admin555\templates (Tutaj możesz zmieniać tekst w panelu admina, na własną wygodę abyś mógł lepiej zrozumieć i zapamiętać... )

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5\htdocs\include\configs ( Tam są pliki którymi możesz zmieniać nazwy dotyczące budynków, nazw jednostek, opisów itp. )

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5\htdocs\include ( plik confikg.php odpowiada za hasła w panelu admina, loginy itp. Polecam zmienić aby nie było włamów na silnik !

C:\Ścieżka\Silnik Plemion by GrOmErO v04.5 (Ważne zabezpieczenie silnika, i bardzo skuteczne to zmiana nazwy folderu "phpMyAdmin" na swoją własną wymyśloną nazwę, przydaje się to bo wtedy hacker nie włamie wam się do bazy... ;]

Jak narazię to tyle.. Jeżeli masz pytania lub uwagi pisz poniżej ! Ale jeśli jednak masz pytanie przeczytaj jeszcze raz ;p !

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

MarcinekDBC

Jeżeli dslan, ciągle coś uruchamia , to ok on tak robi przez pierwsze 5 min, jeżeli natomiast nie odpala Ci serwa, to wina zapewne że nie wyłączyłeś procesów (apache.exe, apache.exe 2x), PMB.exe, mysqld-nt.exe, dslmon.exe

Opublikowano

Przepraszam, racja.. Nie zauważyłem że przy pakowaniu pominęłem folder apache już aktualizuję!

Opublikowano

Witam mam problem

gdy już zainstaluję serwer (wszystko tak jak w poradniku)

chcę się zalogować na serwer a więc wpisuję localhost i wyskakuje mi Nie udało się nawiązać połączenia

co mam zrobić ???? mam przeglądarkę firefox 5.01 oraz win7 64 bit

Opublikowano

Wyłączyłeś procesy w menadżerze ? Musisz mieć zamknięty skype z wyłączonym portem 80, i przy włączeniu serwera nie może być włączony żaden komunikator typu gg i program korzystający z portu 80. Jeżeli to nie pomaga może być to wina Systemu, Windows 7 ja testowałem na Xp i Vista..

Opublikowano

Więc silnik super moim zdaniem ale nie widać zbijania poparcia (na jakim poziomie ono stoi) czy mógł byś to dopracować ? 2 spolszczyć bardziej panel admina nawet w Google ;)

Opublikowano

wszystko jest w panelu admina.. Surkę można dodać,też w panelu, punkty zmieniając poziom budynków danemu graczowi... PP nie da się , gdyż nie da się bo gra jest już tworzona w stylu szybkich. A co do spolszczenia , to to jest max... nic więcej się nie da, ponieważ nie da się to w miarę zrozumiale przetłumaczyć na nasz język ;]

Opublikowano

załatwiłem sobie nowego win XP ;)

i mam prblem bo jak już wszystko zainstaluję itd. to jak wchodzę w localhost to mi się pokazuje coś takiego :beztytuuidq.png

co mam zrobić ???

Opublikowano

Spróbuj odinstalować AppServ, jeżeli posiadasz jeszcze instalkę xammpa przeinstaluj, później zresetuj kompa, wyłącz w menadżerze urządzeń procesy : (apache.exe, apache.exe 2x), PMB.exe, mysqld-nt.exe, dslmon.exe ... Powinno działać..

Opublikowano

ok juz weszlem na swoja stronke zrobilem reset i teraz tworze konto gracza loguje sie za niego i wybieram kierunek i cos takiego mi pisze Spielerlimit liegt bei 15 Spielern! Spiel muss Totalresetet werden, sonst k�nnen keine neuen Spieler teilnehmen!

o co chodzi

Opublikowano

Jest tak bo zrobiłeś hard reset i wszystkie konta się usunęły.. Aby wejść musisz zrobić 15 byle jakich kont... ;]

Opublikowano

po 1. Nie trzeba sciągać XAMPP i tego Apache coś tam

po 2. Wystarczy zamknąć te programy które napisałeś

po 3. Wystarczy włączyć Xampp_setup, apache_start, Dslan_start i mysql_start i będzie działało

po 4. Spolszczenie jest jakoś dziwnie zrobione niektóre strony są przetłumaczone tylko w połowie i jest jakiś błąd że czasem cofa czas do -1 ale tego się nie czepiam bo to ciężko zrobić

i to tyle ;)

Witaj u Jinx! :)

Opublikowano

@Danny

Czekam na twoje pliki ;)

Porównamy z tymi

@ToP

Wszystko elegancko, ale... Nie podoba mi się grafika drewna/gliny/żelaza jak i ludności. A tak to idealnie ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

1 pytanie, więc reklamowanie serwera itp może pociągnąć jakie kolwiek konsekwencje prawne względem GmHb-plemiona etc.?

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...