Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Piractwo w XXI Gry na PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0% piracenia!. Dziwicie się dlaczego słaba grafa, 0 zysku. Taki team skidrow więcej zarabia za umieszczanie niż producent za sprzedaż.

Rozjebałeś mnie tym.

Jak kupiliście grę to kasa i tak idzie do sklepu a nie do producenta gry.

Na pewno każdy z tego forum ma coś pirackiego najczęściej jest to muzyka, a potem mówią, że są lojalni i mają wszystko legalne ;d

a sami nie wiedzą o tym, że mają pirata na kompie :)

1375207970-U250359.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam wszystko pirackie. Filmy, muzyka, gry, windows, MS office.. nie mam zamiaru płacic za coś co jest za darmo w internecie. Co mi po oryginale? kozak bede na osiedlu bo wydaje na bzdety pieniadze? wole pójśc na zakupy np. po jakieś fajne ciuchy a nie wydawac kase na windowsa. Możecie jeździc po mnie że jestem piratem.. mnie to nie rusza. A jak kogoś nie stac na to wszystko to będziecie mu kazac kupowac oprogramowanie za 500zł albo i więcej?

A czy kurwa WINDOWS to jedyny system na swiecie ? Są też Linuksy .. darmowe systemy do pobrania i legalnego uzytkowania.

MS OFFICE ? Po co ci takie cos skoro nie jestes profesjonalista by wykorzystac wszystkie jego funkcje. Wystarczy ci LIBRE OFFICE / OPEN OFFICE albo GOOGLE DOCS.

BZDETY ? Skoro to takie bzdety to dlaczego ich uzywasz ? Sam sobie zaprzeczasz ;).

Taa na ciuchy 300 zl jest prawda ? Hipokryta.

Nikt nie każe ci uzywac windowsa bo mozesz zainstalowac linuksa . Tak samo jest z pakietem biurowym i wieloma innymi aplikacjami.

Jest duzo lepszych darmowych legalnych zamiennikow ;).

GRY są bzdetami ? To po chuj w nie grasz ?

Na wypasiony komputer pewnie masz pieniadze co nie ? A na gre, ktora kosztuje 20-60 zl juz nie ma ? Paranoja.

COTO : jeszcze mnie nie popierdoliło, żeby wydawać 100zł na grę, którą się przechodzi w tydzień, zrobią coś wartego tych pieniędzy to kupie

Wybacz, ale juz cie popierdolilo na samym starcie. Kto kaze ci kupowac grę zaraz po premierze ? Mozna odczekac kilka miechow i cena spadnie o 50% . 50zł myślę , ze nie jest to wygorowana cena.

Skoro nie pasi ci to sam zrob taka gre za darmo ;) . Zobaczymy jaki idiota bedzie robic gry za darmo . Nie mowie o grach freeware tylko o tych z swietnymi silnikami graficznymi.

Rozjebałeś mnie tym.

Jak kupiliście grę to kasa i tak idzie do sklepu a nie do producenta gry.

Na pewno każdy z tego forum ma coś pirackiego najczęściej jest to muzyka, a potem mówią, że są lojalni i mają wszystko legalne ;d

a sami nie wiedzą o tym, że mają pirata na kompie

No i tu pierdolisz głupoty bowiem sklep musi najpierw wykupić od producenta gry. A czesto bywa tak, ze producent daje gry do sklepu i od kazdej sprzedanej sztuki daje prowizję sklepowi ;).

MUZYKA, E-BOOKI oraz FILMY w/g POLSKIEGO PRAWA SĄ DOZWOLONE NA WŁASNY UŻYTEK Z WYŁĄCZENIEM UDOSTĘPNIANIA TYCH DANYCH OSOBOM TRZECIM.

Jedynie OPROGRAMOWANIE jest nielegalne i niedozwolone na własny użytek. OPROGRAMOWANIE należy rozumieć jako GRY i APLIKACJE , SYSTEMY OP.

@ kiszkus i arkos94

Lol łatwo jest zwyzywac typa prawda ? Moze nie znacie prawdy o ich relacjach. Moze on go wysmial , ze nie posiada takich fajnych gierek i aplikacji jak on (pirackich). A jak ktos jest idiota i chwali sie posiadaniem piratow to niech liczy się, ze ktos moze go sypnac ;). To juz nie donosicielstwo tylko DEBILIZM PIRATA. Piratami nie nalezy sie chwalic ;).

Ja powiem tyle, kupuje gry, których jestem wielkim fanem, takich jak DN3D (mam jeszcze pudełko, dostałem kiedyś.) Wiedźmin(dostałem na urodziny), kilka lat potem, tzn. dziś Wiedźmina 2, kupiłem bez zastanowienia, bo wiedzialem ze to nie bedzie nie wypał, fakt faktem, była za krótka, ale panowie z CDP wykonali kawał dobrej roboty, i nalezy im sie za to kasa. (Kupiłem EK). DNF Tak samo, czekalem na ta gre ponad 10 lat, od razu zdecydowałem że kupie Balls Of Steel, fakt, gdy otrzymalem paczke, Balls Of Steel, A EK Wiedzmina, jest nie do porownania. W Kazdym badz razie jestem zadowolony z obydwu zakupów. Piractwo popieram, choćby dlatego (ewentualnie) żeby zobaczyć na własnej skórze jaka gra jest. Ludzie mówią jaki to Brink jest cudny, (50 euro na steam ~ 200zł) No kurwa jego mac, jak gry na xboxa360. Ale kij, postanowilem sciagnac sobie tego brinka z torrentów, i sie okazalo ze gra nie jest warta centa. Pomysł na gre jest dobry, ale wykonanie do dupy. O Dynamice nie wspomne. Grafika mnie wali, bo nie oceniam gier po grafice.

I Co? Wydałbym jak idiota 200zł, nie wiedzac co mnie spotka? Muzyke tez sciagam z internetu, ale plyty swoich ulubionych wykonawców kupuję, bo wg. mnie nalezy im sie szacunek. (Alice In Chains, Mad Season, Nirvana, Slipknot, Iron Maiden, Behemoth, Dope). Mam ich cale dyskografie na półce.

Popieram piractwo.

@edit

Pamietam jak 2 lata temu kupilem team fortress 2, teraz jest FTP, przegralem w ta gre ponad 2 tysiace godzin, powiem, oplacalo sie, nawet jakbym wiedzial ze 2 lata potem bedzie ftp.

tak samo z CSS lubie tego fps'a, a granie na non steam jest bez sensu, nie masz dostepu do wiekszosci serwerow, gracze ktorzy maja steam, mieszaja Cie z gownem, co jest infantylne, ale wkurwiajace, i dlatego kupilem css.

L4D2 kupilem niestety na slepo, nie spodobala mi sie ta gra, wczesniej kupilem killing floora i bardziej mi sie spodobal, chociaz jest stereotyp ze L4D jest krolem surv-horrorow.

Wkurwia mnie zakup gry w dzisiejszych czasach, w wersji pudełkowej, jak zrobilem to z DNF, pobiera mi kutas ze steama 9GB, no kurwa jego mac, a na pudelku nic.

Dopiero potem łaskawie czytał z płyty cos.

Kolego bardzo mądrze prawisz. Ja sam popieram piractwo gdyż też sprawdzam produkt przed zakupem by nie kupić przysłowiowego "kota w worku". Przewaznie kupuje rzeczy , których jestem fanem od poczatku. Wiec twoja teza pewnie sprawdzi się u tych co sa fanami pewnych gier.

Co do wkurwiania przez STEAM to cie calkowicie rozumiem. Sam tez sie nacialem przez SERIOUS SAM: DRUGIE STARCIE HD. Z tego co czytałem to mozesz instalowac swoja gre z nosnika. Zobacz na plycie czy sa takie ciezkie pliki rowne 9 gigabajtom. Sam z poczatku sie wkurwilem, ze kaze mi ze steama pobierac. Poczytalem FAQ na CDPROJEKT i tam bylo wyjasnione, ze trzeba we wlasciwosciach skrótu STEAM dopisac - install czy cos takiego i instaluje ci z obrazów płyty . Takze sprawdz czy nie masz takich obrazow :).

EOT.

jqeuR.png

Opublikowano

@ kiszkus i arko94

Lol łatwo jest zwyzywac typa prawda ? Moze nie znacie prawdy o ich relacjach. Moze on go wysmial , ze nie posiada takich fajnych gierek i aplikacji jak on (pirackich). A jak ktos jest idiota i chwali sie posiadaniem piratow to niech liczy się, ze ktos moze go sypnac ;). To juz nie donosicielstwo tylko DEBILIZM PIRATA. Piratami nie nalezy sie chwalic ;).

Donosić na kolegów no ja pierdole do czego ten świat zmierza

Zwyzywać to ja go dopiero mogę

s2c77Oa.png

Opublikowano

@PanZagłady, dzięki.

@topic

Fakt faktem, jeśli chodzi np. o gry STEAM, które są TYLKO na steam, i które mają TYLKO Singla np. Wiedzmin2.

Na steamie kosztuje 49 euro (patrzylem kilka tyg temu)

A na stronie gram.pl kupicie go za niecale 90-100zł.

Paranoja, nie dziwie sie ze ludzie piraca gry ze steama. Ok, ok dystrybucja cyfrowa - od razu masz gre, ale szczerze wole odpuscic sobie sciaganie ze steama, placenie 70% wiecej, tylko wole poczekac, i normalnie zainstalowac z dysku, i miec gierke taniej.

logo_black3.png

Opublikowano

Nie znam sposobu przeciw.

Nawet lepiej dla mnie że nowa gra jest.

Szkoda bo wprowadzili steam'a i przez ten shit nie da się grać , tylko raz instalujesz i chuj.

Albo jak ogniem i mieczem tylko na jednego kompa...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie ja tam wogole nie pirace muzyke slucham z radia internetowego , Filmy z cyfry + gry kupuje (gram tylko na ps3 ). System ubuntu :).

@PanZaglady

Co do twojej wypowiedzi o "testowaniu" gier mozna obejrzyc zawsze jakis let's play i ocenic czy gra ci sie spodoba.

1305919768-U89562.jpg

Licze na +++!

Opublikowano

Według mojej subiektywnej opinii piractwo nie jest dobrą rzeczą, ale z drugiej strony gry/muzyka/filmy to rozrywka, dlaczego więc niektórzy nie mieliby z niej nie korzystać, są ludzie, których nie stać np. na wydanie 100zł, czy nawet 30zł na jakąś grę, więc piractwo to jedyne wyjście. Piractwo to bardzo trudny temat do rozmów i nie sądzę, że można tu dojść do jakiegoś porozumienia.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Według mojej subiektywnej opinii piractwo nie jest dobrą rzeczą, ale z drugiej strony gry/muzyka/filmy to rozrywka, dlaczego więc niektórzy nie mieliby z niej nie korzystać, są ludzie, których nie stać np. na wydanie 100zł, czy nawet 30zł na jakąś grę, więc piractwo to jedyne wyjście. Piractwo to bardzo trudny temat do rozmów i nie sądzę, że można tu dojść do jakiegoś porozumienia.

Nie jest to ich jedyne wyjscie bo jest pelno gier ktore sa za darmo

Ja mam wszystko pirackie. Filmy, muzyka, gry, windows, MS office.. nie mam zamiaru płacic za coś co jest za darmo w internecie. Co mi po oryginale? kozak bede na osiedlu bo wydaje na bzdety pieniadze? wole pójśc na zakupy np. po jakieś fajne ciuchy a nie wydawac kase na windowsa. Możecie jeździc po mnie że jestem piratem.. mnie to nie rusza. A jak kogoś nie stac na to wszystko to będziecie mu kazac kupowac oprogramowanie za 500zł albo i więcej?

Zacznij tez krasc jedzenie, plyty, urzadzenia, ciuchy itp ze sklepow... Bo po co masz placic na bzdety?

Opublikowano

Nie jest to ich jedyne wyjscie bo jest pelno gier ktore sa za darmo

Zacznij tez krasc jedzenie, plyty, urzadzenia, ciuchy itp ze sklepow... Bo po co masz placic na bzdety?

Aha, czylisz mieszasz ich z gównem w tej chwili, bo maja byc gorsi od Ciebie, wzgledem tym, że beda miec gorsze "tanie gry", a Ty masz "pieniążki" to sobie możesz kupic lepsze, i bedziesz kozaczyc?

Watpie zeby ktokolwiek na to poszedł.

logo_black3.png

Opublikowano

Aha, czylisz mieszasz ich z gównem w tej chwili, bo maja byc gorsi od Ciebie, wzgledem tym, że beda miec gorsze "tanie gry", a Ty masz "pieniążki" to sobie możesz kupic lepsze, i bedziesz kozaczyc?

Watpie zeby ktokolwiek na to poszedł.

Lol ja, ty i kazdy jest gorszy od innych... Niektory maja lepsze auta, ciuchy itp i czy je kradniesz... Chyba nie.

Czy to znaczy ze kradziez jest ok?

Opublikowano

Jak można porównywać kradzież samochodu do kradzieży programu? Rozumiem, że i to i to jest kradzieżą, ale raczej nie powinno się ich porównywać.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jak można porównywać kradzież samochodu do kradzieży programu? Rozumiem, że i to i to jest kradzieżą, ale raczej nie powinno się ich porównywać.

Tak... To powiedz mi czym one sie roznia? Cena?... Ojj niektore programy kosztuja po pare tysiecy, czyli tyle co tanie samochody

Wiem rozni sie to ale nie az tak duzo jak myslisz.

Opublikowano

Lol ja, ty i kazdy jest gorszy od innych... Niektory maja lepsze auta, ciuchy itp i czy je kradniesz... Chyba nie.

Czy to znaczy ze kradziez jest ok?

Troche przesadziłem, przepraszam.

Ale niektórzy w tym temacie porównują kradzież samochodu z salonu, do piracenia.

Uzyjcie mozgu.

Kradziez nie jest ok, wiekszosc ludzi sie nie przejmuje tym ze ukradli, tylko tym ze poniosa za to konsekwencje, a za ukradzenie samochodu chyba(sarkazm) sa wieksze niz, za piracenie

logo_black3.png

Opublikowano

Wybacz, ale juz cie popierdolilo na samym starcie. Kto kaze ci kupowac grę zaraz po premierze ? Mozna odczekac kilka miechow i cena spadnie o 50% . 50zł myślę , ze nie jest to wygorowana cena.

Geniuszu, ale po co ja mam wydawać kasę na coś co mogę mieć za darmo? Zanim minie te "kilka miechów" to ja zdążę 100 razy ściągnąć tą gre, a nie czekać jak idiota, aż cena będzie mniejsza, a gra okaże się być gniotem. Z resztą komu ja odpowiadam? Pewnie masz pięć oryginałów na krzyż.

e: Masz niby 23 lata i tak kupujesz oryginał za oryginałem po 150zł? Skąd masz tyle kasy na to? Zdradź nam sekret.

I was ładnie pojebało wszystkich, że porównujecie jedzenie, czy ubrania do jakiegoś krążka. Są to rzeczy niezbędne do życia, więc wypierdalajcie ze swoimi pseudofilozoficznymi wywodami, bo jesteście 13letnim gównem, które i tak na oryginale ma może pięć gier.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up jako masz satysfakcje jak coś pobierzesz ?? ja mam ok 35 oryginalnych gier ( nie licze gier z Cd-Action i Playe ) i jestem uśmiechnięty jak na nie patrze .... sam na nie zarobiłem z kieszonkowego i nie żałuje... a jak po biorę z neta np prototype to nie mam satysfakcji z grania ....

Opublikowano

Co z tego. A to, że nie stać mnie na mercedesa to znaczy, że mogę go ukraść? Weź nie pierdol.

ukraść != skopiować

O kradzieży można mówić jak ktoś wynosi ze sklepu gry po kryjomu.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ludzie, wiadomo ze "rzeczy" cyfrowe zawsze beda miec mniejsza wartosc niz "rzeczy" materialne, prawdziwe. Chociazby ze nie mozna ich "ukrasc" od tak.

Szkoda że tych drugich nie da sie skopiowac.

Kradzież Mercedesa =/= "Kradzieży programów/gier z torrentów.

logo_black3.png

Opublikowano

a jak po biorę z neta np prototype to nie mam satysfakcji z grania ....

Nie gadaj, ze jak pobierzesz gre to nie masz satysfakcji a jak kupisz to masz xD Przeciez to taka sama gra tylko bez pudelka.A satysfakcje to mozesz miec z posiadania orginalu na pulce...

@btw

Jak mogles zarobic z kieszonkowego xDD (joke)

Opublikowano

@Up jak mam pirata i zagram w oryginał różnicy nie ma w grze tylk0o jak mam oryginał to czuje się The best ^^

Opublikowano

Ja tam wolę kasę przeznaczyć na coś innego, choćby dla tego że zazwyczaj gry szybko mi się nudzą.

Poza tym nie mam zamiaru wydawać 150zł na grę, którą przejdę w 1 dzień.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

@up jako masz satysfakcje jak coś pobierzesz ?? ja mam ok 35 oryginalnych gier ( nie licze gier z Cd-Action i Playe ) i jestem uśmiechnięty jak na nie patrze .... sam na nie zarobiłem z kieszonkowego i nie żałuje... a jak po biorę z neta np prototype to nie mam satysfakcji z grania ....

Gram dla zabicia czasu i jest to ostatnia forma spędzania wolnego czasu jaką bym wybrał. Dla satysfakcji to ja mogę zrobić prezent za te 150zł mamie/tacie/dziewczynie. Zarobiłeś z kieszonkowego? <ściana>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja jedyne gry w które gram to są na PS3 czyli tak czy siak muszę zakupić orginałkę. Dla mnie piractwo nawet dla sprawdzenia produktu jest przestępstwem, od sprawdzania produktu są wersje demonstracyjne powszechnie znane jako DEMO :) Tyle ode mnie.

#EDIT

Co Wy macie z tym empikiem ? tam jest drogo! wole zakupić grę np. na allegro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...