Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Lee Sin

Opal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lee Sin

unledwly.png

Historia

Jako Tinejdżer Lee Sin był ambitnym mnichem który był lepszy od rówieśników tzn bił wszystkich z obrotówy.

Nie interesowały go kobiety, co nie oznaczało że był gejem, tudzież przyciągnął uwagę Reginalda Ashrama, który

trzymał wszystkich za pysk w radzie League. Podczas studiów w Arcanum Majoris był najlepszym uczniem i wkurzały

go słabe moronie nie potrafiące sieknąć porządnie z obrotówy. Sin poświęcał cały swój boży dzień na studiowaniu

ksiąg w nadziei, że ukończy szybciej studia bla bla. Wyglądało, że zostanie najzajebistrzym "przywoływaczem w league",

gdyby nie jeden fatalny błąd - libacja u Gragasa - która osłabiła jego serce i pogorszyła na jakiś czas wzrok. Lee Sina

Zawsze wkurzało go, że gdy ludzie klikali na niego myszką, nie pisało nad nim Nindża, wiec chciał udowodnić wszystkim

obecnym, że jest Nindża i skopie scyzorykiem dupę klauna - Shacko. Gdy doszło do bójki ten wredny gnojek wystraszył

go kukłą i dostał zawału serca który sprawił, że oślepł. Rada League była załamana, szykował się taki OP przywoływacz,

a tu nici z tego. Jednak Lee Sin nie dawał za wygraną, ciągle ćwiczył i szkolił swój słuch. Pewnego dnia gdy Lee pomału

dawał za wygraną swojej ślepocie spotkał magiczną fokę która uzdrowiła jego wzrok. Rada League widząc jakie Lee

poczynił postępy w walce ze swoją "ślepotą" przyjęła go w szeregi League of Legends i od tej pory naqurw*** jak poje***

na Twisted Trilaj jak i na Summoners Rift.

Plusy i Minusy

Plusy

+ jungler

+ dobry ganger

+ dobre survi

+ bardzo mocny do walki 1n1

+ slow na prędkość ataku i chodzenia o 65%

+ dobry na solo topa

+ bardzo mocne early

Minusy

- ciężko go ogarnać

- nie wysolujesz barona

- często focusowany

- mało skinów

- banowany na ranked game

Opis Skilli

SonicWave.jpgResonatingStrike.jpg

Podstawowy skill go gangowania,możemy z nim gangować od 3 lvl, zadaje true DMG, dzięki niemu możemy uciec używając skilla na miniona przeciwnika

Safeguard.jpgIronWill.jpg

Skill maxowany przy junglowaniu, daje nam trochę armora i sporo life steal, dobra kontra na karthusa, może uratować przyjaciela w teamie gdy jest na low HP,

dzięki niemu możemy uciekać na low hp z team fightu teleportując się do sojuszniczej jednostki/chempiona

Tempest.jpgCripple.jpg

Skill, dzięki któremu Lee jest OP, zmniejsza prędkość ruchu i prędkość ataku przeciwnika o 65%, zadaje mały dmg, przydatny przy gangowaniu jak i przy uciekaniu, przy walce 1n1, spowalnia również mobki w dżungli (oprócz Dragona i Barona)

Dragon%27sRage.jpg

Ulti które odpycha przeciwnika w kierunku w jakim jesteśmy do niego ustawieni, legenda głosi, że niektórzy pro potrafią wbić tym ulti enemy pod własny turet, grając solo topa, mida.

Zadaje ogromy DMG, pomocny gdy chcesz ratować kompana i gdy sam chcesz uciec, jeśli kopnięty przeciwnik trafi w sojuszniczego bohatera on również dostanie obrażenia - nie raz udało mi dzięki temu skillowi dobić przeciwnika uciekającego pod swój turet.

Flurry.jpg

Pasyw dzięki któremu możemy junglować i dzięki czemu trinity force staje się jeszcze bardziej OP na niego, Pasyw aktywuje się po użyciu jakiegokolwiek skilla i działa na 2 następne ataki zwiększając ich szybkość o 55%

Masteries

fafafw.png

Runy

fasfasfaf.png

Skill Build

asfasfasc.png

Item Build

CO MUSISZ MIEĆ

mercurys-treads.gifwriggles-lantern.gifwarmogs-armor.gifatmas-impaler.gif

Czemu buty na magic rezist? Ponieważ dają nam tenacity co skraca trwanie stunów etc.

Czemu latarnia? - bo to podstawowy item na jungle.

Czemu Atma? - żeby nakurwiać spory dmg z atmy

ITEMY DO SURVIVALU

thornmail.gifranduins-omen.gifquicksilver-sash.giffrozen-mallet.gifbanshees-veil.gif

Thromail budujemy gdy przeciwna drużyna przeciwna ma Trynde/ Vayne overfeed/ Gangplanka robionego bez survi

Randuins Omen budujemy gdy przeciwnik bije dużo z autoatacku

Quicksilver Sash gdy w przeciwnym teamie jest dużo CC a w szczególności Malzahar

Frozen Mallet budujemy zawsze na premade po 3 itemach podanych w CORE

Banshees Veil gdy w przeciwnim teamie jest dużo AP

Warmogs Armor kupujemy go jeśli chcemy mieć duży DMG z atmy

Moar DMG?:

Trinity_Force.gif

Porady i jak grać

Lee Sina to dla mnie przede wszystkim jungler i tak go opisze:

Combo Lee sina przy gangowaniu powinno być takie : Q->Q->AA->E->AA->E->AA->AA->W->AA->R po takim combo przeciwnik powinien paść, ważne jest żeby używać skille po pewnym odstępie czasowym, żeby pasyw się nie zmarnował i Trynity Force.

1-6 lvl

Zaczynamy od Red Buffa, którego pulnie nam kolega z mida/bota, używamy 1 pota podczas bicia reda, następnie używamy ponownie pota po zabiciu reda, idzemy następnie na golemy gdzie używamy pod koniec kolejnego pota, dalszym celem są duchy przy których nabijamy 3 lvl i możemy już gangować za pomocą Q (najlepiej Mida), gdy już zgangujemy mida udajemy się zabić wilki i zgangować Topa, na topie zdobywamy 5 lvl i z ostatnim potem wracamy bić blue, po rozwaleniu blue wracamy się do bazy, kupujemy już latarnie bądź laskę na 12 % life steal, zabijamy duchy, golemy i mamy 6 lvl

6-11

Po wbiciu 6 z latarnią, idziemy zrobić dragona i zapisujemy następne pojawienia się dragona na czacie (co 6 minut) następnie dalej robimy cała jungle i gangujemy, po zdobytym fragu staraj się pushnąć linie z sojusznikiem, po latarni powinniśmy zakupić już buty i zacząć składać trynity od shena następnie młotek zeal i na końcu kupujemy Trynity.

11-18

Puki co nasz mnich jest papierowy dlatego do TF wchodzimy 2/3, natomiast mamy spory DMG. Kolejnym naszym posunięciem przeciwko premade powinno być zakupienie zamrożonego młotka który dam nam survi i slowa. Teraz możemy już inicjować TF dzięki 3k HP. Po kupnie frozen maleta kupujemy atme która daje nam sporo DMG dzięki naszej ilości HP. Dopełnieniem buildu powinno być banshe veil, ale przystosujcie się do tego co napisałem w Survi Items.

smarujdzemorem.png

beztytuuea.png

leesin.png

edited : 26 October 2011

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

imo lee sin jest jak irelia czy jarvan, można junglować ale nie będziesz miał takiej farmy jak na solo

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

imo lee sin jest jak irelia czy jarvan, można junglować ale nie będziesz miał takiej farmy jak na solo

Tyle, że Lee ma cios mierzony (Q) i nie poradzi sobie tak świetnie jak Irelia i Jarvan na solo topa.

Opublikowano

Tyle, że Lee ma cios mierzony (Q) i nie poradzi sobie tak świetnie jak Irelia i Jarvan na solo topa.

Dokładnie ,lee sin tylko do jungli ,bo na solo topie dostanie wpierdol od udyra,rumbla,ireli,jarvana.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Kolejny raz nie wiem jakie masz elo, ale lee sin na solo topie, oberwie od kazdego... Nawet nie ma skilla do farmy poza E, ale wtedy musi podejsc. Imo morde solo top 4ever, wlasnie wygralem solo topa 1v2 i cala gra 10/2.

Opublikowano

coobie wykeraował się lee sinem solo top na 2k elo więc nie wiem czy jest taki zły ..

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

coobie wykeraował się lee sinem solo top na 2k elo więc nie wiem czy jest taki zły ..

"Xxx się wykarował xxx xxxxxxx na xk elo"

Prawie w każdym temacie ten schemacik.

A gościu widocznie na solo topie trafiał na teemo itp.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

tak bo daje Ci przykład, że jest takie coś możliwe i gadanie: "nie bo to jest lepsze" jest śmieszne, bo czy ludzie kiedyś myśleli o jungle ad eve czy ap alistarze ? nie, a okazali się strasznie mocni

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

mówie o eve przed nerfem na niewidzialność, jeżeli tamtej evy nie widziałeś nie wypowiadaj się

35205.jpg

33071.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lee Sin jest dobrym pickiem ELO 1900 i wzwyż ? Kupuje kolejnego meele i zastanawiam się pomiędzy Nocturne / Lee Sin.

Z góry dziękuję za odpowiedź

cronaldoe.jpg

CR9 , Just Enjoy The Fo0TbaLl

Opublikowano

Lee Sin ma taki fajny pasyw (po użyciu umiejętności, dwa nastepne ataki będą szybsze i regonerowac bede 15 energi) że w team fightach wystarczy że będziesz spamił spellami w odstępach czasowych (~~1.5sek) :]

Opublikowano

mówie o eve przed nerfem na niewidzialność, jeżeli tamtej evy nie widziałeś nie wypowiadaj się

WoW, wiesz ja to nie ty nie gram w gre 1 miesiac i mysle, ze jestem haj pr0 3l0. Eve jak byla shitem, tak jest, moze jak juz tego dasha jej dadza i rework stealtha to bedzie warta uwagi, bo pod ad rozwali ja kazdy jungler, a pod ap to nawet soraka, to walnie influence z silencem i eve sobie moze potki spamowac.

@topic

Brakuje mi zamianiamy latarni na bt w late, o ile nie padamy jak boty to bt>latarnia w late.

Opublikowano

Ogólnie używam podobnego buildu. Można dodać ,że lee sin dobrze sobie radzi na solo topie.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Na rankingowym kładę irelie, alistaira, ww bez problemu.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Na IEMie albo szli nim topa albo jungle, jak dla mnie tu i tu jest dobry

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Na IEMie albo szli nim topa albo jungle, jak dla mnie tu i tu jest dobry

sugerowanie sie tym ze na iemie szli nim solo topa jest bez sensu, ale jak kto woli

.

Opublikowano

Kupiłem niedawno lee sina dobra lece do jungli, a tu nagle spam na czacie

-lee noob

-lee go top

Zaczeli mnie wyzywac i musialem isc na topa. Koniec histori

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...