Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft + Terraria = ?

Zagrasz?  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz?

• Zagram bo jestem ciekawy nowych gier i moze mi sie spodoba :)
      26
    • Nie zagram OMG LOL WTF ZAL
      43

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kto ze mną zagra i mi pomoże ? W ogole nie ogarniam tej gry... Jestem jakąś kulką świecącą i nie wiem co mam zrobić '_'

juz troche ogarnalem ;D

Opublikowano

Zagrałem, osobiście gra nie przypadła mi do gustu.

Gra jest zrobiona w miarę fajnie jeśli chodzi o grafikę i grywalność. Coś jak Terraria, jak Minecraft. Jednak pozostawia wiele do życzenia. Nie jest to typowy sandbox. Nie można samemu budować wymarzonych budowli. Wszystko jest gotowe, wystarczy tylko zebrać materiały. Nie mamy możliwości wcielenia w grę swoich fantazji. W Terrarii mogłeś zbudować dom z kamienia, drewna itd. Mogłeś robić okienka, zrobić latający dom. Budować wieżyczki itd. Tutaj nie ma takiej opcji. Postać widać z góry i lekko z boku, więc to ,,3D'' z Minecrafta jest dziwne. Gdy kopiesz w ziemi nie robi się tam dziura. Po prostu zdobywasz ziemię i tyle. Nadal pozostaje płaska mapa.

Kolejnym minusem jest połączenie MMORPG z sandboxem. W sandboxie nie powinno być rozwijania postaci względem skilli, atrybutów. Sandbox jest do zabawy, nie do zdobywania lvl, umiejętności itd. Tutaj trzeba zdobywać ,,learning points'' tzw. ,,lp''. Zdobywasz je wykonując 1 raz jakąś czynność np. pierwsze kucie kamienia, ścinanie drewna. Potem możesz przydzielić te punkty na skille np. hunting, fishing. Oprócz tego można zwiększać status postaci, czyli np. siłę.

Według mnie jest to nieudolne połączenie Metina z Minecraftem.

Osobiście nie polecam tej gry. Zamiast niej proponuję Terrarię lub Minecrafta.

Liczę na minusiki :P

Opublikowano

Zagrałem, osobiście gra nie przypadła mi do gustu.

Gra jest zrobiona w miarę fajnie jeśli chodzi o grafikę i grywalność. Coś jak Terraria, jak Minecraft. Jednak pozostawia wiele do życzenia. Nie jest to typowy sandbox. Nie można samemu budować wymarzonych budowli. Wszystko jest gotowe, wystarczy tylko zebrać materiały. Nie mamy możliwości wcielenia w grę swoich fantazji. W Terrarii mogłeś zbudować dom z kamienia, drewna itd. Mogłeś robić okienka, zrobić latający dom. Budować wieżyczki itd. Tutaj nie ma takiej opcji. Postać widać z góry i lekko z boku, więc to ,,3D'' z Minecrafta jest dziwne. Gdy kopiesz w ziemi nie robi się tam dziura. Po prostu zdobywasz ziemię i tyle. Nadal pozostaje płaska mapa.

Kolejnym minusem jest połączenie MMORPG z sandboxem. W sandboxie nie powinno być rozwijania postaci względem skilli, atrybutów. Sandbox jest do zabawy, nie do zdobywania lvl, umiejętności itd. Tutaj trzeba zdobywać ,,learning points'' tzw. ,,lp''. Zdobywasz je wykonując 1 raz jakąś czynność np. pierwsze kucie kamienia, ścinanie drewna. Potem możesz przydzielić te punkty na skille np. hunting, fishing. Oprócz tego można zwiększać status postaci, czyli np. siłę.

Według mnie jest to nieudolne połączenie Metina z Minecraftem.

Osobiście nie polecam tej gry. Zamiast niej proponuję Terrarię lub Minecrafta.

Liczę na minusiki :P

Ładna opinia Darh, ważne że obiektywna po pograłeś troche, szkoda ze ci sie nie podoba, no nic Pozdrawiam. xD

łap -

63989389769756300986.png

Opublikowano

Ładna opinia Darh, ważne że obiektywna po pograłeś troche, szkoda ze ci sie nie podoba, no nic Pozdrawiam. xD

łap -

Może kiedyś jeszcze spróbuję ;)

Opublikowano

@Up: Gra ma bardzo dużo graczy. Jest dużo wiosek, osad miast - gdzie w każdej jest około 10-20 osób + osoby które żyją same lub z kolegą.

Opublikowano

UP@ kolejne gówno napisane przez ciebie. Ja mimo iż nie żyłem w czasach Dooma quake itp to gram w takie gry i podobają mi się one więc ta gra też mi się bardzo podoba. Nawet fajnie na screenach wygląda. Lubię takie klimaty. Gierka fajna "+"

Opublikowano

To może tu też napisze, szukam kogoś do gry ( nie obchodzi mnie kto, możesz nawet dopiero zaczynać ja też dopiero zaczynam. )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Co do pisania do mnie do pw. Nie psizcie o gre ze mną bo ja już nie gram. Stwierdziłem, że ta gra za bardzo uzależnia, więc w nią nie gram- szkoda czasu.

Opublikowano

Hm kurcze zapomniałem sprawdzić czy w tej grze mozna sobie mury zbudowac niczym własny zamek ? :/ Maćku wypowiedz sie :P Da się tutaj zbudowac cos na wzor wlasnego zamku otoczonego murami ? ( jestem fanem czasów sredniowiecza , stad zamilowanie do rycerstwa i zamków)

jqeuR.png

Opublikowano

Hm kurcze zapomniałem sprawdzić czy w tej grze mozna sobie mury zbudowac niczym własny zamek ? :/ Maćku wypowiedz sie :P Da się tutaj zbudowac cos na wzor wlasnego zamku otoczonego murami ? ( jestem fanem czasów sredniowiecza , stad zamilowanie do rycerstwa i zamków)

oczywiscie, ludzie którzy grają w to od początku gdy ( gdzieś poł roku :O ) mają zamki mury obronne, jest wiele rodzajów murów obronnych, ja jestem narazie na poziomie płotka, potem palisada.mur. ceglany, kamienny itd...

jeśli chodzi o zamek to ja jestem jeszcze na poziomie domku z drewna xD , żeby posiadać tzw 'Mansion'y czyli posesję , trzeba sie nagrać a nagrać xD

63989389769756300986.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...