Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze postacie dystansowe

michuczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ashe, Vayne (najlepiej pograć nią jak jest darmowa i potem się zastanawiać nad kupnem, bo to 6300 IP), Malza (jak sie ogarnia to jeden z lepszych na midzie, nie licząc Annie i Le Blanc) i .. Cait ze swoim ogromnym zasięgiem i wkur@*#$(*#$ ulti oraz Anivia ;d

Opublikowano

@Luksus

No nie powiedział bym np. ja takim Garenem nie muszę się zbytnio feedować. Wystarczy last hitowanie minionów i kupno itemków pod tanka a Demacia robi reszte

Opublikowano

Anivia, jak dobre combo zrobisz na 6lv to ściągasz prawie każdego.

Zanim zrobisz combo ,anka spowoduje że staniesz się jajecznicą.

Annie - Najlepsza na Mida.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Annie combo to q-r-w-q, bo q ma maly cd i zaraz po w juz mozemy znowu q, to tak na wstepie. A w anki tez ma zbugowany dmg, tak jak wszystkie skille, ktore maja ten trojkacik, np siphon of destruction morda. Jak sie walnie pod katem leci 2x dmg.. Ostatnio na q-w tak zabilem ziomka, bo mu 1k weszlo z w.

Wow to musisz być szybki jak q ci po w się respi.Miałem podobnie ale potem wbiłem 15 lvl ;(

Szkoda, że Anka musisz walnąć kombo zanim ci sie q zrespi bo inaczej stun im się skończy ;DD

Co do combo R zaczynasz tfy bo masz aoe stun i dmg od tibbersa od q możesz walić sobie w single targety

Opublikowano

W takim razie wtrącę swoje dwa grosze.

Polecam Malzahara, łatwo i przyjemnie się jedzie na midzie (O dziwo karthusa zlałem bez problemu, na 4 lvlu), oczywiście musisz się ubezpieczyć, kup coś na manę.

Piękne jest też to, że gdy taka Katarina lub inne "dziwki" chcą Cię zgankować, bo gośc na midzie sobie z tobą nie radzi, używasz flasha pod turret, ktoś tylko zostanie namierzony, używasz ulti, nie ma co zbierać (nie mówię już o tym, że turret też ma swój dmg na początku).

Vladimira ostro znerfili, to fakt, wcześniej się nim fajnie grało, teraz już tak średnio, chociaż jeśli ktoś umie grać, to będzie zabijał każdego jak popadnie.

Nim najlepiej kupić coś na hp (początek) i jedziesz na mida spokojnie, w razie ucieczki - plamka - i mogą Ci naskoczyć.

Ezrael (czy tam Ezreal, nie pamiętam) całkiem fajna postać, można nim zrobić build tak jak na tryndamera, ale i jak na każdego innego maga.

Oba buildy są dobre, wystarczy go trochę ogarnąć (zręczność się liczy).

I co tam jeszcze.. Nigdy nie grałem ashe, dopiero wczoraj wziąłem ją (bo jest na "demo") i przyznam szczerze, że ta strzała mimo iż długo się ładuje, to jak walnie, nie ma szans aby nie zdążyć przeciwnika ubić.

Dodam też, że często fajną zabawą jest puścić lodową strzałę przed przeciwnika (w to miejsce, w które myślisz, że przeciwnik pójdzie) i trafić go!

Lub sytuacja, gdy idą gankiem na twojego współtowarzysza, wystarczy celny strzał i możesz go wybawić z opresji (sam miałem taki przypadek, dziękował mi potem jak Bóg wie czemu).

No to chyba tyle. Pisałem to w formie "Dla nowicjusza"

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

ezreal wcale nie jest useless, imo jest jednym z przyjemniejszych w grze carry, ale trzeba go ogarnąć

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

kolejny gość, który odrzuca postaci nie wiadomo czemu .. przykłady: alistar z useless stał się jednym z banów przez to, że zaczeli go robić na ap, eva z useless stała się op ad junglerem

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Bo piszesz głupoty? Nie lubię ludzi którzy wypowiadają się na temat na który nie mają zielonego pojęcia.

Opublikowano

dokładnie .. jeżeli jest taki useless to nie wiem po co grają nim na high elo, może troluja ?

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Good joke, to że Reginald niszczy system Ezrealem przy bezmózgich enemy którzy są z pewnością lepsi ode mnie, to nie oznacza, że nim gra na poważnie, bo podczas DH, ani na go4PLlol/go4lolu ani razu nie spotkałem Ezreala.

Opublikowano

Podczas DH liczyły się postaci które mogły przeważyć szalę zwycięstwa na stronę twojej drużyny - jako pierwsza pickowana była Ashe dzięki swojemu ulti.

Ez może nie ma takich możliwości jak Ashe na premade, ale to nie znaczy że jest useless.

Opublikowano

ta, dobrze że nie dają ich takim ludziom jak Ty .. to że nie umiesz grać ezem/nie spotkałeś dobrego nie oznacza, że jest useless

jeden z lepszych rangedów EU ma Eza jako drugą najczęściej pickowaną postać

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Ja, z pewnością nie nadawałbym się na Kid Moda, bo jestem chamski arogancki i niszczę głupotę, co do Ezreala zapraszam cię na pojedynek 1 versus 1 ponieważ to mój 2 main na Normale.

Opublikowano

nie gram 1v1 i nikt nigdy mi nie wmówi, że ez jest useless

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

zobacz sobie profil Sk Candy panda mi to wystarcza i mówi samo za siebie

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...