Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze postacie dystansowe

michuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna gram w lola i zacząłem grać Ashe, bardzo mi sie nią dobrze gra ale chcialbym zagrać kimś innym, możecie napisać jakie postacie na dystans są najlepsze (tylko takie)? Z góry dzięki

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każda jest dobra jak się ją ogarnia. Według mnie ashe jest najlepszą i najlepiej sprawuje się w late game. Są jeszcze postacie tj: Miss Fortun, Sivir, urgot, caitlyn, Corki, ezreal, temmo, tristana, vayne i to chyba na tyle...

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Tryndmare

Jesteś debilem czy debilem?Aha co to jest tryndMARE? Tryndamere chyba.

Najsilniejszy Ad carry atm to chyba Corki ale znerfią niestety.

A Ap carry to Annie, TF (przez pushowanie), Cassio, Orianna

Opublikowano

Twisted Fate jest bardzo dobrą i tanią (1350 IP)postacią. Jak go ogarniesz i w odpowiednich momentach ulti+ żółta kartę użyjesz to kox

Opublikowano

Malzahar jest bardzo dobry. na midzie jedyną postacią ,która sprawuje mi problemy to le blanc.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Malzahar jest bardzo dobry. na midzie jedyną postacią ,która sprawuje mi problemy to le blanc.

Widocznie żadnej ogarniętej Anki na midzie nie widziałeś.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Dokładnie. Na high elo ezrealem jak jestes solo lub mid to nikogo skillshotami nie trafisz. Dopiero w tf spamujesz Q, W i na koniec puszczasz ulta i zgarniasz fragi.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Dokładnie. Na high elo ezrealem jak jestes solo lub mid to nikogo skillshotami nie trafisz. Dopiero w tf spamujesz Q, W i na koniec puszczasz ulta i zgarniasz fragi.

A może nikt nie gra Ezem bo jest UP (under powered) i KAŻDY carry jest lepszy nawet kog maw

Annie cie robi jak chce a bez ganku a dokładniej mocnego slowa/stuna nie masz szans bo q-w trzeba trafić a samym e+r+ignite nie zabijesz a jak spróbujesz to annie walnie ci R-w-q-q i giniesz marnie ;s a jeszcze gorzej jak odstanesz 2x R bo jest zbugowane

Opublikowano

A może nikt nie gra Ezem bo jest UP (under powered) i KAŻDY carry jest lepszy nawet kog maw

Annie cie robi jak chce a bez ganku a dokładniej mocnego slowa/stuna nie masz szans bo q-w trzeba trafić a samym e+r+ignite nie zabijesz a jak spróbujesz to annie walnie ci R-w-q-q i giniesz marnie ;s a jeszcze gorzej jak odstanesz 2x R bo jest zbugowane

Annie combo to q-r-w-q, bo q ma maly cd i zaraz po w juz mozemy znowu q, to tak na wstepie. A w anki tez ma zbugowany dmg, tak jak wszystkie skille, ktore maja ten trojkacik, np siphon of destruction morda. Jak sie walnie pod katem leci 2x dmg.. Ostatnio na q-w tak zabilem ziomka, bo mu 1k weszlo z w.

Opublikowano

Ja polecam Teemo ponieważ z damage dealerami masz ułatwienie (dzięki Q przeciwnik atakami nie trafia cię do 2,5sek), a dobrze rozstawione grzybki ostrzegą cie w pore przed gankiem.

Twisted Fate również jest dobrym dystansowcem, jednak bez wprawy możesz mieć problemy z wybraniem odpowiedniej karty.

No i warta uwagi jest jeszcze Tristana, która dzięki umiejętności pasywnej wraz z lvlupem oddala się od przeciwnika, posiada wspaniały skill W, który pozwala na przeskakiwanie gór, jej Ulti ma bardzo wiele zastosowań, a jeśli w miarę będziesz zabijał przeciwników, to w połączeniu ze sprawnym last hittingiem w mid game będą się sypały same triple/quadra :)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

^^UP

Mi żadna z tych postaci nie odpowiada no może jedynie TF ale na początek go nie polecam.

Taki teemo nie sfeedowany jest dla mnie śmieciem tak samo tristana. A wiem że zaczynając grę trudno jest się odpowiednio sfeedowac.

Na początek według mnie najlepsza jest: Ashe, Annie i może ewentualnie Vayne << jak coś mi się przypomni to dopisze

Opublikowano

już łatwiejsza jest Trist od Ashe bo ma jakiś mechanizm ucieczki i duży zasięg auto attacku

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Caitlyn bardzo dobry ad range, Vayne ale trzeba mieć skilla do niej

;) Miss Fortune bardzo dobrze mi się nią gra POLECAM...hmm jak ktoś na początku wspomniał Ezreal też bardzo dobry i można go robić zarówno pod ad jak i pod ap. Teemo, Tristana, Twisted Fate ale trudna postać szczerze ponieważ jest jedną z najbardziej papierowych postaci w lolu, schodzi na kilka hitów ale sfeedowany jest nie do powstrzymania. Jeśli chodzi o ap to polecam Teemo, Tristana, Annie, Malzahar :) pewnie wiele osób napisze że tristana to AD ale pod ap kosi :P tylko ap jest naprawdę trunda i w late game słaba jednakże można nią kosić w early i mid gamie (wiem bo grałem...ponad 1000 z ulti ;)) Radze wypróbować wszystkie i zobaczyć która najbardziej się podoba..

@Sebastor

takie info dla Ciebie...każda nie sfeedowana postać jest jak to ująłeś "śmieciem" po prostu trzeba umieć nią grać i dobrze się nafeedować...ostatnio grałem rankeda gdy wszyscy mieli ponad 100/150 zabitych creepów ww z naszej drużyny miał 10 ;)

Pozdrawiam Luksus aka Kosmita

o.O DAJ MINUSA o.O

77357311401077046088.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...