Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Postaci w grze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Temat jest jakby rozszerzeniem poprzedniego tematu. W tym zamierzam opisać wszystkie postacie. Zacznę od Inżyniera. Jeśli będzie wam to odpowiadało zrobię 4 pozostałe.

1. Engineer

1.1. Ocena ogólna

Zalety (+) :

+ Możliwość używania M14 Mine i Flash Mine na raz

+ Możliwość rozrzucenia Ammo Boxów co pozwala na szybsze zdobywanie expa

+ Możliwość używania T-Bomb'a

+ Możliwość naprawiania pojazdów, samolotów i helikopterów

Wady (-) :

+ Wysoki koszt pełnego uzbrojenia ze względu na to że T-Bomb jest Dostępny tylko za G1C

1.2 Uzbrojenie (wszystkie bronie i PX'y)

1.2.1 - M4 Super 90 - broń dostępna jedynie na 5th slot dostępna tylko na za G1C. Jest to teoretycznie lepsza wersja Winchaster'a.

Nie polecam zakupu, ponieważ jeśli chcemy pobawić się strzelbą możemy kupić Winchestera za dinary.

2yy4k8g.jpg

1.2.2 - Dual Scorpions - broń dostępna tylko za G1C. Zwykle używana przy walce na nie duży (gdy mamy niemal 100% pewności, że zabijemy przeciwnika) dystans lub jako dobijacza, ponieważ posiada ona duże dmg i szybkość. Zupełnie nie nadaje się do zabijanie przeciwników znajdujących się daleko, bo broń ta ma tylko 42 naboje.

2i12jrq.jpg

1.2.3 - TMP9 - broń prawie idealna, niestety możemy ją mieć jedynie dzięki G1C. Posiada dużego speeda i celność. Broń godna polecenia.

dvpppz.jpg

1.2.4 - MP7A1 - broń przez wielu uważana za najlepszą w grze. Posiada duży magazynek (40 naboi), duże dmg, mały odrzut i dużego speeda. Dostępna w IS od 21lvl za 33 k na msc.

208h4dz.jpg

1.2.5 - Winchester 1300 - wcześniej wspomniany shotgun. Duży dmg i szybkość przeładowywania (jak na shotgun'a). Polecam jeżeli ktoś chce się pobawić lub potrzebuje dobrej broni na dobitkę. Dobrze współgra z MP7A1 lub K1.

2hmd202.jpg

1.2.6 - P90 - jej główną zaletą jest pojemny magazynek oraz szybkostrzelność. Nie posiada zbyt dużego odrzutu, ale ma zbyt mały dmg by była dobrą bronią na lvl wyższy niż 21. Zależy co kto lubi, ale wg mnie każdy powinien spróbować swoich sił każdą bronią (oczywiście w miarę możliwości)

xpaaec.jpg

1.2.7 - G36C_D - broń o magazynku dużej pojemności (100 naboi). Dobra na tryby UO i BG i ZM. Na CQC nie polecam bo ma stosunkowo mały dmg (podobny do zwykłego G36C).

2vxefit.jpg

1.2.8 - K1 - Według mnie jest to najlepsza broń nie tylko na niskie levele. Posiada bardzo duże dmg i celność, a jej główną zaletą jest to że można ją kupić w IS od 6lvl za jedyne 11k/msc

2lwkjg5.jpg

1.3 Bronie 2nd Slot - potrzebne jeśli nie posiadamy 5th jeśli posiadamy wystarczy Nam Colt

1.3.1 - Dual Berettas - broń o średnio dużych obrażeniach i o dużym magazynku. Broń nadrabia tym że Beretki są dwie :) Oczywiście polecam, świetna broń.

2cifk1k.jpg

1.3.2 - Desert Eagle - duże obrażenia i nic więcej. Nie polecam, ale każdy lubi coś innego :)

2mmil4k.jpg

1.3.3 - MP5K - Najczęściej używana broń na 2nd Slot. Celna, szybka , ale z małym dmg. Polecam broń.

iym136.jpg

1.3.4 - Glock - Broń żadko spotykana. Posiada 2 tryby strzału pojedyńczy i ciągły. Ma duże dmg i nic więcej jeśli chodzi o zalety. Nie polecam tej broni.

2dwhugw.jpg

1.3.4 - Throwing Knives - Jedyna broń na 2nd Slot dostępna tylko w MP. Jest to zabawka dla doświadczonych graczy grających przeciwko noobom :) Dla "normalnych" graczy nie polecam - strata G1C

w1s6eh.jpg

1.4 PX'y

1.4.1 - Flash Mine - jest to bardzo ważny dodatek służący tylko i wyłącznie dla camperów. Miny te powinny znaleźć się w ekwipunku każdego bardziej rozbudowanego inżyniera. Flash Mina oślepia gracza przez co możemy go łatwo zabić.

30cprf7.jpg

1.4.2 - M14 Mine - Jest to obowiązkowy przedmiot w ekwipunku inżyniera posiadającego 6th Change , bo samymi M14 za dużo nie zdziałamy. Wiele osób grając inżynierem rzuca M14 koło Flash Mine co dla mnie jest bezsensowne. Flashe rozrzuca się w miejscach które widzimy, a M14 może służyć jako "GPS" więc rzuca się je w miejscach niewidocznych z naszego campu. Kiedy przeciwnik wejdzie na naszą M14 straci 10% HP i całą staminę, a my mniej/więcej wiemy gdzie się znajduje, bo po wdepnięciu na M14 pojawia się komunikat.

ip1j13.jpg

1.4.3 - Ammo Box - Przedmiot odnawiający naszą amunicję. Rozrzuca się je w bazie, a gdy ktoś z naszej drużyny je zbiesze dostajemu punktu, a co za tym idzie - więcej expa i dinarów.

140dvzl.jpg

1.4.4. - Adrenaline - Nie przydatne na CQC. Dodaje nam trochę HP i pozwala na odnowę SP jeśli wcześniej wdepneliśmy na M14 Mine. Nie jest zbyt potrzebne, ale zależy od stylu gry.

w2n4pc.jpg

1.4.5 - Stamine - Odnawia połowę SP.

nwn1p0.jpg

1.5 Reszta "uzbrojenia" Inżyniera

1.5.1 - Pipe Wrench - pozwala na szybsze naprawianie pojazdów

2ezr9qb.jpg

1.5.2 - T-Bomb - jest to bomba chemiczna o bardzo dużym polu rażenia. Teraz dostępna tylko po wylosowaniu z Random Box 3. Oczywiście polecam.

rvlnht.jpg

1.6 Podsumowanie

Jest to wg mnie (i nie tylko) najlepsza postać gry w każdym trybie

w CQC - T-Bomb

na UO - T-Bomb

na BG - T-Bomb/Klucze

na ZM - T-Bomb

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Medic

(dział ten jest bardzo krótki ponieważ bronie i niektóre PX'y pokrywają się z tymi u Engineera. Ze względu na to zrobię dzisiaj w działy poradnika. o Medyku i Snajperze.)

2.1 Ocena ogólna

Zalety (+)

+ Możliwość "leczenia się" używając Medic Kit (1) lub 2 bądź teź Medic Box'ów

Wady (-)

- Brak możliwości używania ciężkiego sprzetu

2.2 PX'y

2.2.1 - Medic Box - przedmiot rzucany na ziemię w celu uleczenia siebie będź naszego kompana. Dodaje 50% życia. Gdy nasz kompan z krzyżykiem nad głową wejdzie na naszego box'a otrzymujemy punktu co pozwala na szybszy exp.

201ua8.jpg

2.4 Podsumowanie

Medyk jest postacią dobrą na każdy trym gry od CQC po Zombie Mode, ponieważ możę leczyć siebie i graczy ze swojej drużyny.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edytowane przez Maxiime
Opublikowano (edytowane)

Było

To jest ukryta treść, proszę

Tam są wszystkie postacie bardzo dobrze opisane, ale tutaj są bronie tylko dla engineera...

@Edit @Down Nie czytałem 1 linijki ^.^

Edytowane przez Kangaroox

Nie jestem tu dla reputy

Bo te plusy i minusy są do dupy

Ja tu jestem by pomagać

No i też żeby z userami poggadać

Opublikowano

@UP przecież on napisał, że to jest tylko dla inżyniera, a jak się komuś podoba to zrobi też resztę, ale masz trochę racji już coś takiego było, ale nie zaszkodzi jak ktoś jeszcze raz to zrobi.

Ja czekam na resztę postaci, a jak na razie masz ode mnie - (jutro dzisiaj już nie mogę).

@kondzio56 za co mnie minusujesz ?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano (edytowane)

To już było i w tamtym Tucie pisało, że już zrobił assaulta etc.

P.S mogłeś przynajmniej poczekać z tydzień-2 tygodnie ale nie 2 takie same TuTy w tym samym czasie..

Ale fajnie, że się starasz - na zachęte.. :)

Edytowane przez Kondzio56

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

cytuję o scorpionach

bo broń ta ma tylko 42 naboje.

cytuję o mp7a1

Posiada duży magazynek (40 naboi)

coś się nie zgadza...

adrenalina

Nie przydatne na CQC
wręcz przeciwnie jeżeli po starciu mamy 1 albo mniej niż 1 hp to adrenalina daje parę kresek a po w depnięciu często spotykanych na cqc m14 można dalej biegać <_<

jeżeli opisujesz inżyniera to GLOCK jest jak najbardziej przydatny... w trybie full auto wypluwa naboje a ja widziałem paru doświadczonych graczy którzy używali glocka do każdej klasy bo ten pistolet jak się go opanuje jest bardzo dobry

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano (edytowane)

ogólnie poradnik dobry ( ten sam temat co mój :P ) Nie zgodzę się jednak z tym że:

Jest to obowiązkowy przedmiot w ekwipunku inżyniera posiadającego 6th Change , bo samymi M14 za dużo nie zdziałamy. Wiele osób grając inżynierem rzuca M14 koło Flash Mine co dla mnie jest bezsensowne. Flashe rozrzuca się w miejscach które widzimy, a M14 może służyć jako "GPS" więc rzuca się je w miejscach niewidocznych z naszego campu. Kiedy przeciwnik wejdzie na naszą M14 straci 10% HP i całą staminę, a my mniej/więcej wiemy gdzie się znajduje, bo po wdepnięciu na M14 pojawia się komunikat.

Jak dla mnie najlepiej rzucać flashe razem z M14, flashe oślepiają przeciwnika a m14 zabiera mu całą staminę, dzięki temu nie może się kulać itp ( szybko uciec ) co nam to da że wiemy gdzie jest przeciwnik?? wylecimy na niego a tam nas FAMAS przywita, poza tym najlepiej campić za jakimś przejściem, wtedy wyrzucamy flashe w przejscie i i tak ich nie widzimy.

Winchester 1300 - wcześniej wspomniany shotgun. Duży dmg i szybkość przeładowywania (jak na shotgun'a). Polecam jeżeli ktoś chce się pobawić lub potrzebuje dobrej broni na dobitkę. Dobrze współgra z MP7A1 lub K1.

WG. mnie to jest gówno sztywne a nie dobra broń na dobitkę, 100x lepiej się tu scorpionki sprawdzą

1.3.3 - MP5K - Najczęściej używana broń na 2nd Slot. Celna, szybka , ale z małym dmg. Polecam broń.

Właśnie MP5K ma większe DMG niż P90 - przy swojej szybkości i to że ta broń jest na 2 slot to DMG jest naprawdę zawyżone

Z resztą zgadzam się w 100%

@up

Przy prędkości wystrzału scorpionków 42 to mało, przy mp7 to już jest dużo :)

Adrenalina zajmuje tylko miejsce na 6 slocie, lepiej nosic miny

Edytowane przez kuccaKox

userbar.pngub_21.gif

18573.png35324.png

21571.jpg10608.jpg

22592.jpg32024.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...