Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POlecane zestawy komputerowe

Cheatek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw za 2500 zł starczy żeby nagrywać frapsem na najwyższych wymaganiach BF3 albo Skyrim? I tak żeby z 5 lat pożył taki komputer i dało się na nim grać w najnowsze gry, czy to możliwe? I co z tymi cenami, bo wyczytałem w tym temacie, że teraz jest drogo, to ile mniej-więcej najlepiej poczekać z kupnem komputera?

@down

Z dyskiem twardym, klawiaturom, monitorem i windows 7 wyjdzie niecałe 4k zł :/

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zestaw za 2500 zł starczy żeby nagrywać frapsem na najwyższych wymaganiach BF3 albo Skyrim? I tak żeby z 5 lat pożył taki komputer i dało się na nim grać w najnowsze gry, czy to możliwe? I co z tymi cenami, bo wyczytałem w tym temacie, że teraz jest drogo, to ile mniej-więcej najlepiej poczekać z kupnem komputera?

@down

Z dyskiem twardym, klawiaturom, monitorem i windows 7 wyjdzie niecałe 4k zł :/

zestaw za 2500: Masz na myśli i3 2100+HD6850, które ledwo co BF3 na ultra trzymają. Jak user bierze na raty za 4k to bardziej sensownego się składa. Napisał przecie, że HDD, system, monitor już ma, tylko potrzebna mu "skrzynka" ^^

Dual GPU (2 procesorowa grafa) starczy mu z 2 lata, bo jak patrze to gry utrzymują poziom 40+ klatek. Minusem w tej karcie jest to, że z tesalacją ciężko.

Jeśli chcesz tak bardzo kartę dźwiękową to prosze:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=45438

@odp na offtop:

Dałem dodaj do koszyka, a poźniej edytuj.

sry za nieaktywność w temacie, ale zagrałem się na AlterIW ^^

Opublikowano

Czyli na ile mi starczy komp którego podałeś?

Mógłbyś podać również hmmm.. Chodzi o to że jak pisze np: GeForce 9600GT lub lepsze to nie wiem o co chodzi? Skąd mam wiedzieć czy mam lepszą czy nie ? ;D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

2 lata bez zmiany niczego (to są tylko przypuszczenia, ponieważ nie wiem jakie silniki graficzne wyjdą itp)

Seria 8800GT była z 5 lat temu.Ciebie na razie to nie obchodzi, bo producenci wykorzystują stare silniki chodzące na tych kartach. Odpowiednikiem jego był Radek x1950 PRO. Ty masz HD6870x2. Przeszło 7 generacji jesteś do przodu.

@mały offtop. To też dotyczy ciebie ;p

Warto również zaznaczyć, że układy Ivy Bridge będą kompatybilne z płytami głównymi z gniazdem LGA 1155 i chipsetami Z68, P67, H67 i H61 – oczywiście o ile producenci nie zawiodą klientów i wydadzą nowe wersje BIOS-ów.

cytat benchmark.pl

Jesli chcesz taniej, a moze wydajniej polecam kupic MSI GTX560t Hawk, albo GTX560Ti 448 cores, a za roznice w cenie kupisz dysk. Teraz na to wpadlem.

Opublikowano

Nie wiem co jest złego w Fortisie na 2500k? Sam mam podobną konfiguracje i temperatury 35 stopni w idle (OC 4,2GHz, na sztywno) podczas stresu 55-56 stopni.. Mugen 60 złoty droższy a 4 stopnie mniej by miał..

Opublikowano

@UP

No właśnie na PII 955 BE @ 4.2GHz z Zalmanem mam 45*C na 75%(w stresie), kiedy wezmę na 100% to mam 42-43*C w stresie, wiec to nie jest mała różnica, a coolery w tej samej cenie prawie.

Opublikowano

A jaka płytke mi pod phenoma 955 polecicie tania w miare do jakis 270 stówek?? Dobrze by było aby miała 4 sloty na RAM i była pod ATX ... a no i na mój ,,dysk,, na ATA złącze IDE ale nie koniecznie zawsze można kupic przejsciowke na pci. OC lekkie mogło by być. Zasilacz do niej chyba Tacens Radix IV 450W

Opublikowano

@UP

No właśnie na PII 955 BE @ 4.2GHz z Zalmanem mam 45*C na 75%(w stresie), kiedy wezmę na 100% to mam 42-43*C w stresie, wiec to nie jest mała różnica, a coolery w tej samej cenie prawie.

nie wierzę. Odpal Prime95 na pół godziny i daj screenshota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...