Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POlecane zestawy komputerowe

Cheatek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czytałem pierwsze recenzje, konkretnie modelu FX-8150. Ogólnie przedstawia się to tak: całkiem niezłe OC (odblokowany mnożnik), wydajny w aplikacjach, świetny zestaw instrukcji, ale po OC ogromny pobór mocy, a w grach mniej wydajny od Phenoma II. Wygląda to w sumie średnio, czekam na inne wersje.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Który z tych opcji wystarczy do nagrywania Bf3 i Cod'a mw3 z 20-30 fpsami ?? <podczas nagrywania.

Mysle, ze od Intela za 2500k

Opublikowano

Widziałeś ceny?2 msc temu dysk samsunga 500gb kosztował 180 teraz praawie 500zł.Dysk mozna dokupić na allegro albo zostawić stary.

Opublikowano

Czy do zestawu za 2000zł wejdzie Radeon HD6870 w wersji OC i potrójnym chłodzeniem?

@down

W zestaw, cena nie gra zbyt dużej roli... :>

1567846744.png
Opublikowano

Widziałeś ceny?2 msc temu dysk samsunga 500gb kosztował 180 teraz praawie 500zł.Dysk mozna dokupić na allegro albo zostawić stary.

Gorzej, jak ktoś nie ma starego.

Niech powrócą te czasy z wakacji. Na pokładzie jest GTX560 DCII TOP, Phenom II 955 BE, 6GB Ram, dysk Segata 1TB, MSI C45, Corsair 600W + monitor 22 calowy. Razem 2600zł. Dzisiaj jak liczyłem to ok 1k więcej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witajcie, zostałem poproszony o złożenie jakiegoś komputera (sama stacja) do około 600-700zł komputer ma spełniać zastosowania domowe, co obecnie polecicie? Preferuje allegro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy te komputerki nadal są aktualne?

I jeszcze jedno. Jaki dysk HDD do 150 zł i karte dźwiękową do 40zł.

ps. W internecie znalazłem taki ram:

http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/1035002

czy opłaca się kupić coś takiego zamiast tego polecanego? Jak to jest rozłożone? (2x4Gb Czy 1x8Gb?) Chodzi mi od składak do 1500zł.

ps. Jestem całkowitym laikiem w tych sprawach.

Opublikowano

Ceny się zbytnio nie pozmieniały więc tak.

Dysk do 150zł??hehehe nie ma tak kolorowo.Dyskii chodza po 400zł.Co do karty dźwiękowej to sie nie wypowiadam bo nie interesowałem sie nigdy

Opublikowano
Ceny się zbytnio nie pozmieniały więc tak.

Dysk do 150zł??hehehe nie ma tak kolorowo.Dyskii chodza po 400zł.Co do karty dźwiękowej to sie nie wypowiadam bo nie interesowałem sie nigdy

Daruje sobie karte dźwiękową. A więc czy taki dysk wpasowałby się w zestaw?

http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/458122

Opublikowano

czyli kupując ten zestaw mam komputer na ile lat?

Gdy bym chciał sobie "ulepszyć" komputer np: Stać mnie na GF GTX580 to zamiast tej karty graficznej wkładam GF'a i śmiga dalej tak?

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

czyli kupując ten zestaw mam komputer na ile lat?

Gdy bym chciał sobie "ulepszyć" komputer np: Stać mnie na GF GTX580 to zamiast tej karty graficznej wkładam GF'a i śmiga dalej tak?

Nie wiem jak wypadną IB i nowe GPU, ale myślę 2-3 lata bez zmieniania.

Tak, tylko jak zmieniasz producenta (z AMD na NV) to musisz odinstalować wszystko co związane z AMD (sterowniki itp), a dopiero potem usunąć ja. Jeśli normalnie upgradujesz 6870x2 na np nie wiem co, bo wydajność przerasta nawet 6970 x1 to bez usuwania niczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...