Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Only 1.8] Jak zatrzymać swój świat w 1.8

aroFaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

w 1.8 Save'y mają być usunięte, ponieważ będą błędy w Chunkach.

@jeb_ Hey Jeb, when 1.8 is released will people need to create a new world to see all the new stuff or will they be added to existing saves?

Jeb_: I'm afraid they will have to start new worlds, or else there would be chunk errors

Więc Mam pomysł jak uratować swój Save.

Otwieramy Nasz Save poprzez MCEdit.

Kopiujemy zawartość, którą chcemy mieć na savie w 1.8.

Wklejamy nasze budynki na mape z 1.8.

Zapisujemy.

Enjoy :)

6ydVTxs.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Bardzo przydatne.

Przynajmniej mi pomogło^^

ee nie za szybko?

Skąd wiesz że ci pomogło ? Masz już 1.8 ... ?

Pomysł dobry ale ...

Skąd wiecie że to będzie działać?

@Up Szybszy ^^

Opublikowano

Ja myślę że to może nie zadziałać skoro chunki nie będą pasowały a je skopiujemy to co to za różnica czy my przeniesiemy cały world czy tylko troche ?

x

Opublikowano

@Ojciec

Pff. Powiedz Adminowi zeby Sprawdził Morass'a i jego IP a moje :)

,,Na nastepny raz pomyśl'' ;)

Pozdrawiam :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Ciekawe czy save`y będą działać czy nie, ale dzięki za informacje. Przynajmniej się kogoś spytam czy nie stracili save`ów i czy można spokojnie update`ować :)

Weteran
Opublikowano

Mi się wydaje, że to nie zadziała. Jeśli będzie coś z Chunkami to jak ze starej mapy z dawnymi Chunkami wejdą na nową? Może to tylko moje widzi mi się, ale mi się tak wydaje ;d

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Pierwsze trzeba by było stworzyć nowy save na wersji 1.8, potem odkryć taki teren aby mapa ze starszego save w całości sie zmieściła

później trzeba starszy save z exportować jako schemat(przy dużej mapie może być crash) i wklejić do nowego,

tak czy inaczej za dużo roboty, trzeba mieć dobry sprzęt aby nie wystąpił błąd w MCEdit

1312900268-U239154.jpg

Opublikowano

Możesz grać na swoim save z wersji przed 1.8. Wystarczy powiększyć wygenerowany już obszar jak najbardziej, Aby w przyszłości, nigdzie nie generowały się nowe chunki. Można też, tak jak napisał aroFaz użyć MCEdit, i zasavować nie całą mapkę, ale chunki z budowlami na któwrych nam zależy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Myślę, że pomysł z McEdit jest dobry. Jeżeli chodzi o nie działanie wszystkich map z 1.7 i innych Update`ów to jest to dość dziwny pomysł, moim zdaniem, ponieważ niektórzy gracze od początku MineCraft Beta (Np.) rozbudowywują swojego save`a a tu nagle nowy Update i Papa save`ie... Dużo graczy może przestać grać po prostu...

Kocham mame

Opublikowano

@Arhix

to nie ma sensu , bo mapa minecrafta nie ma konca.

@topic

nie sadze , ze to zadziala , bo skopiowane budowle beda mialy stare chunki , wiec prawdopodobnie ot by nie wyszlo.

Opublikowano

1.8 będzie najwcześniej za miesiąc(znając Notcha) a skoro update jest jeszcze w fazie tworzenia nie ma co gdybać.Poza tym jedyna jakie zmiany mają nastąpić w generatorze światów to dodanie wąwozów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...