Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawostki , różne scenki , wpadki , zagadki

Sk'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałeś coś fajnego?

Zrobiłeś coś epickiego?

Zrobiłeś jakiś fail?

Odkryłeś coś?

Pochwal się o tym w temacie!

Moja przygoda :

Miałem wersję 1.5.

Stworzyłem save'a , którego dla zwały nazwałem "Poszukiwanie Herobrine" :D

Dobra.Zrespawniłem się.Patrze , dziwna dziura.Zacząłem się bać (Wierzyłem jeszcze trochę w Herobrine)

Dobra , poszedłem troszeczkę dalej , patrze trochę dalej , piramida!Idealna!Teraz to się już bałem.Zapisałem , zrobiłem kopie save'a (Mam go jeszcze :D) i poszedłem tam...Było oświetlone , tunele wszystko...

Chodziłem tam , i znalazłem mob spawnery , patrze czego?Mumii...I wtedy mi się przypomniało że miałem Humans Mod , itp :D

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało pw :)

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Widziałeś coś fajnego?

Tak, grałem na moim serwerze i zobaczyłem świat w niebie, kumple zrobili dla mnie. :P

Zrobiłeś coś epickiego?

Tydzień robiłem kolejkę.

Zrobiłeś jakiś fail?

Zrobiłem pixel art - garfielda, ale nie mogłem wyżej budować bo zrobiłem za duże stopy.

Odkryłeś coś?

Nie.

Opublikowano

Hah Epików ile ja miałem??? Podam wam 1 z nich

TOP 1 na Minecraft.mpcforum.pl ;)

2 Epik.....idziemy z kumplem kopalnią po czym aj się zatrzymuje...i zaczynam kopać w dół dla jaj...a tu palm face DIAMENT!! xD to wyglądało jak x-ray :)

Odkryłem ?? Kopalnię której penetrowanie 1/10 zajęło mi z kumplem 2 godziny....

Oraz wodne przejścia xD

[EX]MinecraftMpcForum TOP1 Player !!

Kiedyś Zbierałem - A teraz Zbieram + :P

DAJ + !! :P Oczywiście jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem xD

Opublikowano

Fail: Gdy grałem jeden z pierwszych razy w Minecrafta robiłem kopalnie. Zeszedłem do poziomu Bed Rocka (miałm diamentowy kilof) i zaczołem go wydobyać. Po 5 minutach ciągłego trzymania myszki zadzwoniłem do kolegi na skype i on mi powiedział że go nie da się zniszczyć ;)

Daj Minusa - To cię nic nie kosztuje! A mnie uciesza!

Mój kanał Youtube

Opublikowano

wiele bylo dziwnych przygod z minecraftem , ale maja najdziwniejsza byla ta kiedy sie troche rozbudowalem i wgralem jakies teksturki (LB photo realism o ile sie nie myle) i wywalilo mnie z gry. wchodze ponownie i dupa nie ma mojego swiata. stworzylem nowy i zaczelem szukac fajnego terenu , nagle zobaczylem jakas budowle , pomyslalem ze to herobrine :D. podeszlem blizej i to byl moj stary swiat i kawalek dalej lezaly moje rzeczy :D

Opublikowano

Ja miałem Faila skaczę sobie na klockach które były postawione na lawie 1 kratka odległości skacze skacze miałem wielki lagi więc mnie cofnęło i wpadłem do lawy :D

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

odkryłem że zawsze spawn jest na piasku : OOO

A i tu się mylisz nie zawsze :P . Ja raz zespawnowałem się na początku na glinie było to chyba na wersji 1.5 :D

Opublikowano

Fail: Nie wiedziałem jak sadzić trzcinę i zboże, a na wsi mieszkam xD

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ja raz miałem piekło na ziemi :O i to dosłownie!

Wchodzę sobie na nowo stworzony świat, trochę pograłem i wyłączyłem, a gdy potem włączyłem to pół świata to był nether, a drugie pół powierzchnia. xD

Opublikowano

2 Dnia grania w grę Minecraft na całą podłogę wyłożyłem płyty naciskowe bo myślałem, że to parkiet :D Tylko dziwiło mnie czemu jak podchodzę do drzwi to mi się same otwierają i zdjąłem płyty przy drzwiach ; D

Opublikowano

A i tu się mylisz nie zawsze :P . Ja raz zespawnowałem się na początku na glinie było to chyba na wersji 1.5 :D

xD ja miałem na drzewie kamieniach. Itp . Wiecie jak ? Na miejscu spawnu postawcie. Co chciecie np deski.

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

Widziałeś coś fajnego?

Zrobiłeś coś epickiego?

Zrobiłeś jakiś fail?

Odkryłeś coś?

Pochwal się o tym w temacie!

Moja przygoda :

Miałem wersję 1.5.

Stworzyłem save'a , którego dla zwały nazwałem "Poszukiwanie Herobrine" :D

Dobra.Zrespawniłem się.Patrze , dziwna dziura.Zacząłem się bać (Wierzyłem jeszcze trochę w Herobrine)

Dobra , poszedłem troszeczkę dalej , patrze trochę dalej , piramida!Idealna!Teraz to się już bałem.Zapisałem , zrobiłem kopie save'a (Mam go jeszcze :D) i poszedłem tam...Było oświetlone , tunele wszystko...

Chodziłem tam , i znalazłem mob spawnery , patrze czego?Mumii...I wtedy mi się przypomniało że miałem Humans Mod , itp :D

Widziałeś coś fajnego?

-Nie

Zrobiłeś coś epickiego?

-Istnieje już taki temat, w którym można się pochwalić swoją budowlą.

http://www.mpcforum.pl/topic/290851-innepochwal-sie-swoja-wyobrazniamiceraft/

Zrobiłeś jakiś fail?

-Istnieje już temat, w którym można się pochwalić swoim failem ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/354107-innetwoj-najwiksze-gupstwo-w-minecraft/

Odkryłeś coś?

-Po za wieloma krajobrazami na mapach to nie.

Opublikowano

Ja jak zaczynałem grę w minecrafta zrobiłem sobie kopalnie do badrocka i kopie tam i kopie nagle napotkałem diamenty nie wiedząc że są to właśnie diamenty i wykopałem to drewnianym kilofem.

A i jeszcze przez pierwszy tydzień gry myślałem że wszystko się robi kilofem dopiero po tygodniu się połapałem że do tego jest łopata motyka i siekierka hehe

50 postów - Jest

100 postów - Jest

200 postów - Nie ma

300 postów - Nie ma

500 postów - Nie ma

1000 postów - Nie ma

Dawaj + oczywiście jeśli pomogłem ;p

Kocham MpcForum :)

18706.png

mca.pngmca.png

Opublikowano

1.Na Serwerze znalazłem diament, później zobaczyłem redstone(Kopałem pod sobą) i wpadłem do lawy :P.

2.Niszczyłem swoją fontannę z lawy i zamiast Shifta, nacisnełem CTRL i znowu wpadłem do lawy. :P

I dlatego nie znoszę lawy.

Jeśli pomogłem daj _+_

mca.png

mca.png

mca.png

Opublikowano

Na wersji 1.2 z kumplem zrobiliśmy wielką wieżę, nie mieliśmy gdzie spaść, znalazł się kwadrat wody leżący tuż obok wieży, wpadłem akurat na mini wysepkę na 1 blok, po czym ja się zabiłem kolega został, mapa ważyła ponad 30 mb więc dużo odkryte ponad 2h szukałem naszego domu, zdecydowaliśmy się usunąć mapę i zacząć od nowa, parę dni po błędzie dowiedzieliśmy się że istnieje komenda /tp.

Opublikowano

Czy widziałem coś fajnego?

-

post-315678-0-96724400-1310464360_thumb.png

Czy miałem jakiś fail?

-

post-315678-0-76186300-1310464404_thumb.png

Czy zbudowałem coś epickiego? hmmm To wystarczy?

-

post-315678-0-02561200-1310464477_thumb.png

wikmk9.jpg

Opublikowano

Kopałem obsydian drewnianym kilofem zajęło mi to ok 5 min :)

Ale chlopie klamiesz obsydian zniszczysz w ciagu 50 sekund innym kilofem niz diamentowy.

1305919768-U89562.jpg

Licze na +++!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...