Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Hodowla Slimów

Asking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciałem zrobić sobie hodowlę slimów . Zrobiłem wszystko krok po kroku z tego tutka : http://www.mpcforum.pl/topic/389298-tut-hodowla-slimow/

ale mi sie slimy nie respią nawet jeśli poziom trudności jest na normalu . Nawet jeśli odejdę na 30 - 40 kratek poczekam 5 min i wrócę to nie ma ANI JEDNEGO slima

SS:

http://zapodaj.net/dcd324502443.png.html

Proszę o pomoc z góry dziękuje !

Oczywiście kto pomoże leci PLUS !

Opublikowano

Nie ma za co. Tylko pamiętaj, że musisz trochę poczekać aż slimy się zrespią. Najlepiej pójdź gdzieś po drewno itp. a potem wróć i może znajdziesz kilka :)

PS@ Miłego kopania pomieszczenia dla slimów :P

Opublikowano

Ponieważ slimy respia sie od 1-16 y i jak ja robiłem hodowle to robiłem 36x36x16 długość szerokość wysokość.I się respiły spróbuj zwiększyć wysokość.

^

/ \

|

Kopsnij Lubię to

Opublikowano

One respią się także na rożnych chunkach. Nie wiem dlaczego tak jest, ale na niektórych będą, a na niektórych nie.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ponieważ slimy respia sie od 1-16 y i jak ja robiłem hodowle to robiłem 36x36x16 długość szerokość wysokość.I się respiły spróbuj zwiększyć wysokość.

Wysokość nie ma znaczenia. Ja miałem wysokość na 3 kratki i się respiły :)

Opublikowano

Mi się tam Creepery Respią ;(

Oświetl. Slimy respią się nawet w świetle, a potwory tj. Creepery nie będą.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Mi się tam Creepery Respią ;(

Musisz oświetlić hodowlę. Slimy potrafią się respić w świetle :) Wtedy żaden Creeper ci się nie zrespi

Opublikowano

ja mam tak samo 50x50x4

i zaden slim sie nie respi ;(

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Musisz zrobić hodowlę na poziomie poniżej 16. Najlepiej TNT jak grasz z TMI. Potem odchodzisz troszke (25 klocków bodajże) wracasz i są slimy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...