Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj kolega mi cos tam wyslal przez GG,ale okazalo sie ze ma to wirusa i w chwile mi calego kompa zawirusowalo.Wiec zfromatwolame kompa(Zostawilem zdjecia i instalki[duzo tego bylo to nie chcialem usuwac]) Teraz juz po 2 reinstallach windowsa ciagle mi wykrywa na dysku C jakies wiry,nazywa sie on tak: W32/Virut.N.DR i jeszcze jeden TR/Crypt.XDR.Gen - Trojan (mam Avira Antivir). Macie moze pomysl jak to gowno wywalic z kompa?

Opublikowano

sprobuj kasperskim.. zainstaluj tylko na moment... i potem usun........ a jak nie to byl taki program do wykrywania i blokowania takich gowien choc byly one na kompie byly blokowane... niestety nazwy nie pamietam

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

nie wiem może to taki pojebany vir że rzucił sie na te pliki co masz i pedał siedzi nie mówie że to jest prawda ja bym na twoim miejscu nagrał te pliki na płyte\płyty i zrobil formata jeszcze raz a jeśli dalej bedzie to nie wiem

Gothic <<<--- moja gra ;)

Opublikowano

Przy reinstallu windowsa fromat robie od razu.Nie ma nigdzie wirusa,przed chwila kasperskim skanowalem i znowu pelno ich jest... chociaz nie tak duzo jak wczesniej bylo.

Kurwa no co ja mam teraz zrobic?

Opublikowano

robisz reinstall windowsa i przy tym formatujesz C, po czym zaraz po instalce masz caly czas wirusy?

zeruj dysk, tylko wsio dane musisz se na plytki ponagrywac czy cus bo po wyzerowaniu nie bedziesz mial zadnej partycjii bez mozliwosci odzyskania

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ojj, Virut-F mialem to samo, wir momentalnie zaraza WSZYSTKIE pliki na kompie, z kazdej partycji, czyli zrobiles formata ale i tak z innej partycji od razu sie przezuca, poprostu psuje ci system plikow, nie wiem czy wytwarza jakies inne szkody poza ciaglym piskiem antywirusa, ale ja musialem przez to robic formmat wszystkich partycji (czyli caly twardziel)

@DOWN

Raczej nie da bo jak wgrasz to na plyte to i tak wgrasz juz zarazone pliki ktore po powrocie na dysk znow sie rozniosa :P Chociaz mozesz sprobowac.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
sprobuj kasperskim.. zainstaluj tylko na moment... i potem usun........ a jak nie to byl taki program do wykrywania i blokowania takich gowien choc byly one na kompie byly blokowane... niestety nazwy nie pamietam

HijackThis, SDFix chyba??

Ostatnio mialem bardzo agresywnego trojana Trojan.Downloader.Agent.erl, skurwi!@#4 sciagal mi jakies syfy na kompa a sam byl nie do usuniecia.

Ale naszczescie SDFix zalatwil sprawe :D