Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Priv] Rysiu

hoo

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Tak jasne, dodałem wioski barbarzyńskie.

Na razie widzę jeden problem, trochę to dziwne, ale serwer strasznie dużo zużywa uploadu, musiałem go ograniczyć, więc wszystko może chodzić trochę wolniej. W następnej rundzie zwiększe poziom budynków na start.

Uczeń
Opublikowano

Widocznie w tym momencie ktoś wygenerował dużo akcji na sekundę, takich lagów nie da się zaradzić, na żadnym serwerze, jest to uzależnione od szybkości uploadu. Powiem tak, chcecie sobie pograć, to nie generujcie za dużo akcji na sekundę....

Spróbuje zaradzić temu zmieniając prędkość gry oraz szybkość poruszania się wojsk w następnej rundzie.

Uczeń
Opublikowano

fajny serwer :) dobra już nie będę lagował atakami :) wysyłałem dużo bo było 3 graczy na mnie :)

Spoko luz, nie musisz się tłumaczyć :). Możliwe, też że przypadkowo torrent mi się wtedy włączył, który zamulił upload.

P.S. Już mam w planach ciekawy config, na następną rundę.

Uczeń
Opublikowano

Witam, runda I zakończona

Runda II Start 02.07.2011 12:10 , Koniec 04.07.2011 12:10

Myślę, że można zacząć, więc tak szczegóły rundy2:

speed: 2000

kuźnia: od teraz łucznika,zwiadowcę i łucznika na koniu trzeba zbadać, zostały podwyższone koszty badania

start wioski: zwiększony poziom budynków

czas przemieszczania się jednostek zmniejszony.

P.S. w rundzie 3 spróbuje zmniejszyć poziom lagów, jeżeli macie jakieś sugestie także piszcie.

Uczeń
Opublikowano

Ja mam taki problem, że jak chce wejść np. w ratusz to jakby nie było tam linka :P i nie moge nic zrobić w wiosce.

To jakiś bug, który powoduje zamianę spichlerza z ratuszem, po prostu odśwież i powinno być ok.

Opublikowano

To jakiś bug, który powoduje zamianę spichlerza z ratuszem, po prostu odśwież i powinno być ok.

Chodzi o to, że to jest jakby obrazek i tam linków nie ma wcale... :P Używam google chrome.

kot.jpg
Uczeń
Opublikowano

Chodzi o to, że to jest jakby obrazek i tam linków nie ma wcale... :P Używam google chrome.

na razie nie działa pod google chrome, tylko pod firefoxem.

Uczeń
Opublikowano

Serwer ON, naprawiony bug, który uniemożliwiał grę przez przeglądarkę google chrome. Mogą być lagi na początku, gdyż został usunięty cały cache.

Trochę kitowo, bo dwóch graczy ciągle opanowuje serwer i nie da się grać :/

Dlatego są rundy :) , no i protekcja nowych graczy na 150 minut.

Serwer OFF, nie wiem do kiedy, powód taki, że zainstalowałem service packa 1 do win7 i cały server się sypnął, porażka..

Opublikowano

@up

kurwa prostaku czytać nie potrafisz ?! co było napisane jeden post nad twoim ?! ja pierdole, ale natężenie dzieci neo...-_-

Uczeń
Opublikowano

Robię reinstalkę win7 na serwerze, to w ogóle dziwne, serwer cały się zabugował na serwerze i nic nie pomoże(nowy użytkownik, usunięcie temp,templates_c, itp..), a jak te same pliki sprawdzam na innym komputerze , wszystko jest ok. Myślę, że z kilka godzin to może potrwać, sorry.

Opublikowano

toiman krzywy ryju post byl edytowany 8h przed miom wiec pytalem ie bo po takim czasie moze byc juz wiadomo wiec zamknij jape kozaku internetowy

Uczeń
Opublikowano

Ok udało się naprawić, serwer wystartuje dokładnie dzisiaj o 17:15 , pozdrawiam!

Runda II zostaje przedłużona do 07.05.2011 10:00

Opublikowano

toiman krzywy ryju post byl edytowany 8h przed miom wiec pytalem ie bo po takim czasie moze byc juz wiadomo wiec zamknij jape kozaku internetowy

ty kozaku internetowy z krzywym ryjem, jak by coś ruszyło to hoo by coś napisał, nie sądzisz ? o.O

Uczeń
Opublikowano

sorry opcje zasilania się włączyły(bo dopiero co świeżo postawiony system) , a nie było mnie przy komputerze i nie miałem jak sprawdzić, już wszystko powinno działać.

Server ON już działa, ale nie wiadomo co może się znów przytrafić, przywróciłem starszą kopięzapasową, bo całkowicie się baza posypała, przez co musiał być wykonany całkowity reset, więc musicie się zarejestrować od nowa, tym samym rozpoczyna się runda III (te same staty co w rundzie 2).....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...