Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyrobić rzeźbę?

PrzemekT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kumpel codziennie przez miesiąc kebaba wpierdalał, przytył 10kg ;].

Ja tam preferuje dietę, po za dietą jesz co chcesz byle mieć uzupełnione białko

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Ćwiczyc CODZIENNIE i brac kreatyne, ale nie nadmiernych ilościach, jeden miesiąc brać, drugi nie brać i tak w kółko.I jeżeli bedziesz , np. podnosił hantle podnoś małe ilości, ale dużo razy.

Opublikowano

Nie słuchaj pana up, nie zna się. Jak bd ćwiczył codziennie to nie pójdzie ci nic masy. Wo gule nie odpowiadam w tym temacie bo ludzie tu piszą durne posty zeby tylko nabić heh

Opublikowano

Moim zdaniem niema nic gorszego niż doping, doping - krótkim słowem idziesz na łatwiznę.Szkodzisz sobie, a w dodatku co z tego ze bedziesz miał szybki przyrost mięśni jak i siły, skoro jak przestaniesz ćwiczyć to zaraz Ci to spadnie.

Lepiej pomęczyć się na sucho, ewentualnie brać jakieś białko, kreatynę, ogólnie legalne środki. Dobrze dobrana dieta i idziesz do przodu. Wiem co sie stało z kumplem, który brał mete, potem pare strzałów. - Odradzam.

ale to tylko moje zdanie.

a co do tematu na rzeźbę , większa ilość powtórzeń mniejsze ciężary.

Opublikowano

Niema nic gorszego ..

jest synthol ale to biora skonczeni idioci co nawet im sie na silke nie chce chodzic lub chodza odwala 2 cwiczenia na partie miesni i koniec na dzis diety nie potrzebuje po co wstrzykne sobie olej pod skore i bedzie hardcore

co do sterydow owszem mozesz brac ale jesli masz pare lat cwiczen za soba dobra diete i juz ci zwykla kreta + dieta + trening nie pomagaja w nabraniu masy

wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem a jak UP Twoj kolega byl durniem i nie wiedzial ile pakuje w siebie tego to tak wyszlo

mam spokojnie ponad 5 kumpli ktorzy brali mete i mi all opowiadali jak bylo GOWNO bylo te efekty uboczne wystepuja jedynie u 5% ludzi

a tak wogole nic ciebie nie bylo po mecie wiadomo masz sile + mase

Ale po co to brac na poczatek jak mozna przez pierwsze 3 mies bialko wcinac i wejdzie ci z 5kg.

potem kretke mono przyjdzie tez z 3-5kg. potem jablczan tez pare kg. w gore i gdy wtedy juz Ci nic nie pomoze kolejny cykl krety to mozna siegnac po mete na upartego ale i tak odradzam

Jak tacy ciekawi jestescie tych 'sterydow' to jak juz pisalem polecam na yt ogladniecie filmu więcej mocniej szybciej

a wypowiedzi takie jak dice89pl sa absolutnie bzdurne nawet profesjonali zawodnicy nie cwicza codziennie bo musi byc przynajmniej 1 dzien na regeneracje organizmu

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

• 3 lata później...
Opublikowano

Bez diety nawet nie zaczynaj cwiczyć, tylko czas tracisz, dieta powinna wyglądać tak:

2g białka na 1kg masy ciała, czyli w twoim wypadku 150g białka, zasadnicze pytanie czy coś trenujesz?

Bo jak nie to nie musisz dbać o to żeby się koncentrować na tym, aby ci nic w nim nie przeszkadzało, ale jak kosza trenujesz to po prostu dokładasz sobie nogi do ćwiczeń, albo coś w ten deseń.

Dieta i ćwiczenia, w ramach uzupełnienia diety dajesz sobie gainera, albo białko jakieś, ale nie kupuj tanich rzeczy, nie przyswajają się po prostu. Pieniądze w błoto, a białko w wątrobie.

Na początek dieta + bcaa jeżeli wcześniej nie ćwiczyłeś.

Żeby rzeźbę wyrobić to musisz mieć masę na początek, a sądząc po twoim wzroście i wadze to do grubszych nie należysz, więc jednak polecałbym Ci trening ogólnorozwojowy na siłę.

Akurat 2g białka na 1kg ciała to bzdura wystarczy 1,3-1,5g. 

Opublikowano

Teraz wiele się słyszy o suplementach które pomagają nabrać właściwej masy i rzeźby, mnie na przykład polecano somatodrol, może ktoś z Was miał okazje już go brać - http://www.warto-kupic.pl/somatodrol-suplement-sportowcow/ ?

To placebo....

Co do tematu to w 2/3 mieś nie zrobisz nic taka prawda.

Ja żeby ,,Wyrobić rzeźbę" w moim znaczeniu formę startową... Potrzebuje ok 4/5 miesięcy, przy czym swój organizm wprowadzam w stan ketozy ( dla gimbazy.../ bez dopingu skutki tego są zgubne) bije propa 100mg ed tren A 75 mg ed (to taki słaby cykl żeby zabezpieczyć mięśnie przed katabolizmem) To tego leci DNP i T3 na przemiennie 4tyg on 4 tyg off. Do tego dochodzą peptydy, synthol, a o inhibitorach nawet nie bd wspominał. Co jest kurewsko drogie.

No ale do czego zmierzam..... żeby mieć fajną ,, rzeźbę" potrzebujesz na pewno diety z której bardzo powoli bd schodził z kcl ok 100 kcl na miesiąc z dobrze zbilonsowanymi makro składnikami, do tego aeroby żeby spalić tłuszcz 60/70 min ?   Nie możesz pd razu zjechać np 500 kcl w przykładowo 2 tyg.

I zapewne większość z was nie wiem że organizm na spalanie tłuszczy przerzuca się po ok 40/50 (zależy od jednostki) ciągłego wysiłku, czyli np biegnąc to 70 min spalamy tłuszcz tak naprawdę tylko przez( w najlepszym przypadku) 30 min, a prze godzinnym biegu z częstotliwością ok 9km/h spalam ok. 550 kcl (zależy od jednostki) czyli w fazie spalania tłuszczy spalimy tylko 275 kcl przy czym i g tłuszczu to 9 kcl wiec:  275: 9 = 30.5g   czyli spalimy około 30 g zmagazynowanego tłuszczu.

Opublikowano

Bez masy szczerze c***a zobaczysz przy tym wzroście będzie naprawdę ciężko ;d

Kup sobie białko Trec jest moim zdaniem c*****y w smaku ale widać efekty z innych polecam Activlab ( czy jakoś tak) no i na pewno dieta musisz przytyć najlepiej do 85 kg by było sam mam 187cm i waże 81/82 myślę, że na razie jest to dobra waga. Co do kreatyny twój wybór ćwiczę z 4 miesiące, ale jeszcze jej nie kupiłem może za pół roku nie brałem więc nie powiem ci nic na ten temat. Najlepiej zaczynaj od ogólno-rozwojówek czyli wszystko na raz na jednym treningu https://www.youtube.com/watch?v=a--XpYKnT2sćwiczyłem według tego treningu 2 miesiące.

logo1.png
  • 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

dokładnie tak jak kolega wyżej wspomniał, śmiało może każdy zacząć robić masę i rzeźbę :) żeby rzeźbić trzeba mieć co ja zacząłem od białeczka potem dietka i bcaa do którego następnie dorzuciłem trochę gainera bo masa nie chciała się robić, a suma sumarum okazało się że za duże odstepy pomiędzy posiłkami, ale w pracy już ciężko tak co 3h dobry posiłek zjeść więc jakby nie patrzeć musiałem się postarać bcaa można pooglądać tuhttps://sklep.kfd.pl/aminokwasy-bcaa-c-3.html

a co do innych odzywek to zapraszam na priv :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...