Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Photoshop vs Gimp

Który lepszy program  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który program jest lepszy do robienia sygnatur?

• Photoshop
    • Gimp
    • Inny (napisz jaki)
      0
  2. 2. Który program jest lepszy do robienia avatarów ?

• Photoshop
    • Gimp
    • Inny (napisz jaki)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I do tego i do tego polecam Ci w 100% photoshopa.

Trochę skomplikowany program, ale da się ogarnać, chodź by z tutkami duds :D

Mi najlepiej przypasowała wersja CS5 <3

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PS - ale jest płatny ;f

P.S. nie ma różnicy czy do sygnek czy do avków...

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Adobe Photoshop

Jak by nie byl taki dobry jak sie na niego mowi to by nie byl najbardziej znanym programem do tworzenia grafiki na swiecie. (Paint sie nie liczy lol)

Opublikowano

Najlepszy jest photoshop mam zamiar się na niego przerzucić gdyż cały czas robię w Gimpie który też jest niezły :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Nie mam dobrego kompa, lecz GIMP w ogóle mi się nie tnie w przeciwieństwie do PSa. Nie używam dużo GIMPa... Jedynie do robienia grafiki na własne strony WWW... W PSie nei zrobiłem ani jednej grafiki. Powód? Co chwile wyłączało PSa (5-10min). GMP działa wolniej, lecz stabilniej... GIMP 0zł - 3,5k zł PS... 3,5k różnicy za prawie ten sam efekt? Szkoda kasy...

Crevan

Gimpa odpalam co dzień, robię sygnaturki ze światłem, PS nie uważam za gówno, uważam go za wspaniały program, ale nie do grafiki rastrowej, do foto manipulacji, owszem

@PedoÐres

n/c

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

PhotoShop... Po udręce jaką przeżywałem z gimpem, przerzuciłem się na PhotoShopa :)

Przykład pracy w gimpie??:

barcawr.png

Przykład pracy w PhotoShopie:

1303749740-U198706.png

Nothing to do here.

Opublikowano

Dałem już swój głos ale chce się zapytać skąd mogę mieć tuta do PS 7.0 proszę o pomoc bo PS jest skomplikowany moim zdaniem albo ja nie obczajam go proszę na pw mi napisać stronę z tutem do PS !!!

Photo jest dobry i polecam ale jeszcze go nie obczaiłem

Opublikowano

Spytaj się duds i Creative01 :P

Photoshop lepszy wg mnie

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Żeby rozkminić gimpa musisz trochę przy nim posiedzieć. Nie wystarczy zapoznać się z kilkoma tutorialami.

Ps jest dużo lepszy i łatwiejszy. Ale biorąc pod uwagę cenę i możliwości obu programów... Jest remis.

Jeżeli masz kasę, kupuj śmiało Ps.

Jeżeli nie masz, lub szkoda Ci na niego kasy, zassaj gimpa.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Oczywiście, że Gimp.

Żartowałem, PhotoShop.

g0Tef.jpg

Opublikowano
PhotoShop... Po udręce jaką przeżywałem z gimpem, przerzuciłem się na PhotoShopa :)

Przykład pracy w gimpie??:

Dołączona grafika

Przykład pracy w PhotoShopie:

Dołączona grafika

Kpisz ? To porownanie swiadczy o autorze prac, nie o poziomie programu, w sygnie 2 ja widze tylko stock + tekstura na jakimstam kryciu nie pamietam jakim + zmaina koloru, a to ze ktos nie umie sie obslugiwac Gimpa i na niego psioczy, jak pedodres biedak ktory przez 2 lata nic nie potrafil zrobic to tylko i wylacznie jego wina.

167161466687770313241.png

Opublikowano

pedodres biedak ktory przez 2 lata nic nie potrafil zrobic to tylko i wylacznie jego wina.

nie moja wina tylko programu . Jest zbyt skomplikowany.

Każdemu nowemu , co chce rozpocząć zabawę z grafiką polecam PhotoShopa, nie wiesza się i jest łatwy do ogarnięcia.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jakos mam PS CS5 pirata i gimpa i szczerze powiem że PS nie zaciął mi sięani razu a Gimp może z 5x.

W każdym razie to zalezy od gustu.

PS jest niby lepszy, chociaż niektórzy ludzie wolą gimpa. Sciągnij dwa programy i wybierz to co ci najbardziej odpowiada... Bez sensu się wykłócać który program jest lepszy.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...