Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Trening] Mięśnie brzucha - Jak skutecznie spalić tłuszcz.

Evasion

Czy przyda się wam ?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy czy skorzystasz ?

• Tak
    • Nie...
    • Wole siedziec ca?y dzie? przed kompem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem napisać ten amatorski poradnik (tzn. trening) na mięśnie brzucha.

Ponieważ z tego co zauważyłem większa ilość osób na wakacje chciała by zrzucić zbędne kilogramy (tłuszcz),i wyrobić sobie ''mięśnie''. - Co też polecam.

Zaprezentuje kilka ważnych informacji, i trening który stosuje - jako początkujący.

Aerobiczna 6-stka Weidera

Aerobiczna 6-stka weidera jest doskonałym ćwiczeniem rozwijającym mięsień prosty brzucha. Ten prosty zestaw ćwiczeń ma bardzo wiele zalet.

1.Jest doskonała dla początkujących i zaawansowanychćwiczenia są proste i zaczynają się od naprawdę podstawowego poziomu, dzięki czemu świetnie nadają się dla początkujących. Natomiast ich szybko rosnąca trudność może wciągnąć i zaawansowanych sportowców.

2.Pozwala nie tylko wyrobić mięśnie, ale także spalić odrobinę tłuszczuDzięki temu, że podczas ćwiczeń, obciążane są nie tylko mięśnie, ale również wykonuje się ruchy nogami i rękoma, oraz dzięki temu, że 6 Weidera opiera się na ilości powtórzeń raczej niż na obciążeniu, pozwala ona nie tylko na wyrobienie mięśni, ale także pomaga spalić nadmierny tłuszcz.

3.Jest prosta w wykonaniu6 Weidera jest niezwykle prostym zestawem ćwiczeń, które można wykonać w zasadzie w dowolnym miejscu, w którym znajduje się kawałek płaskiego podłoża.

4.Daje doskonałe efektyjeśli chcesz mieć płaski brzuch, 6 Weidera jest doskonałym dla Ciebie zestawem ćwiczeń. Efekty widać już po tygodniu a po wykonaniu całej serii są naprawdę olśniewające.

6 Weidera – jak ćwiczyć ?

Pozycja wyjściowa - aerobiczna-6-weidera-1.gif

Leżymy płasko na ziemi. Ręce wzdłuż tułowia.

Ćwiczenie pierwsze. - aerobiczna-6-weidera-2.gif

1.Unosimy do góry prawą nogę, zginając ją w kolanie do kąta 90 stopni

2.Unosimy górną część tułowia, tak aby napiąć mięśnie brzucha, i łapiemy delikatnie rękoma na uniesione kolano

3.Wytrzymujemy 3 sekundy

4.Powracamy do pozycji wyjściowej

5.Powtarzamy z drugą nogą

Ćwiczenie drugie. - aerobiczna-6-weidera-3.gif

1.Unosimy do góry obie nogi nogę, zginając je w kolanach do kąta 90 stopni

2.Unosimy górną część tułowia, tak aby napiąć mięśnie brzucha, równocześnie łapiąc dłońmi za kolana

3.Wytrzymujemy 3 sekundy

Ćwiczenie trzecie. - aerobiczna-6-weidera-4.gif

1.Unosimy do góry prawą nogę, zginając ją w kolanie do kąta 90 stopni

2.Unosimy górną część tułowia, tak aby napiąć mięśnie brzucha, równocześnie unosząc dłonie do skroni

3.Wytrzymujemy 3 sekundy

5.Powtarzamy z drugą nogą

Ćwiczenie czwarte. - aerobiczna-6-weidera-5.gif

1.Unosimy do góry obie nogi nogę, zginając je w kolanach do kąta 90 stopni

2.Unosimy górną część tułowia, tak aby napiąć mięśnie brzucha, równocześnie unosząc dłonie do skroni

3.Wytrzymujemy 3 sekundy

Ćwiczenie piąte. - aerobiczna-6-weidera-6.gif

1.Unosimy górną część tułowia, tak aby napiąć mięśnie brzucha, równocześnie unosząc dłonie do skroni

2.Pozostając w tej pozycji wykonujemy rowerek, unosząc na zmianę jedną i drugą nogę. Wykonujemy od 5 do 20 wymachów (zależnie od kondycji fizycznej)

3.Powracamy do pozycji wyjściowej

Ćwiczenie szóste. - aerobiczna-6-weidera-7.gif

1.Unosimy górną część tułowia oraz obie wyprostowane nogi do góry, tak aby napiąć mięśnie brzucha i dotknąć dłońmi do kolan

2.Wytrzymujemy 3 sekundy

3.Powracamy do pozycji wyjściowej

Harmonogram ćwiczeń.

tabelajz.png

1 - powtórzenie oznacza wykonanie wszystkich 6 ćwiczeń pod rząd.

1 - seria oznacza wykonanie ilości powtórzeń przewidzianej w każdej serii na dany dzień (np. w dniu 6 wykonamy 3 serie po 6 powtórzeń, w sumie wykonamy więc 18 powtórzeń: 6 powtórzeń w pierwszej serii, 6 powtórzeń w drugiej serii, 6 powtórzeń w trzeciej serii).

Nie ćwicz zaraz po jedzeniu

Ćwiczenie zaraz po posiłku nie jest wskazane. Silnie pracujące mięśnie brzucha mogą uciskać na wypełniony żołądek i jelita, utrudniając trawienie oraz wywołując nudności. Najlepiej odczekaj przynajmniej 1-2 godziny po posiłku, zanim zabierzesz się do ćwiczeń.

Przykładowy trening dnia 1 .

Godzina 10:00 - wykonujemy zgodnie z harmonogramem 1 serie po 6 powtórzeń

Godzina 18:30 - bieg na 2km- 5km + (zależy od kondycji)

Jeżeli będziemy wykonywać to systematycznie dojdziemy do celu.

Nie zapomnijmy o diecie.

Na początku ćwiczeń starajmy się unikać takich rzeczy jak:

- Lody

- Słodycze

- Fast Food 'y

- Chipsy

- Majonez

- Tłuszcz

- Napoje wysoko słodzone

Gdy będziemy na wyższym poziomie starajmy się spożywać więcej biała i węglowodanów.

Moja sugestia jest taka:

1.Zacznij od 6 Weidera.

2. Po kilku tygodniach, gdy efekty Twojej pracy będą już widoczne, dodaj do 6 Weidera dodatkowe ćwiczenia rozwijające pozostałe partie mięśni brzucha, np ABS 2.

Powodzenia!!

Proszę uszanuj moją pracę i nie dawaj - bez wyraźnego powodu.

Wszelkie pytania, itp ... proszę pisać w komentarzach. <_<

Źródła:

Moja głowa.

http://www.miesniebrzucha.pl/

google.pl

Opublikowano

6 weidera jest dobra a zeby jeszcze lepiej all dzialalo to by sie przydala dieta + bieganie na czczo z 20-30min.

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Dobre, na 100% skorzystam, ale mam jedno pytanie co do treningu:

Czy jeżeli jest napisane "6 powtórzeń" to czy mam powtórzyć każde z ćwiczeń 6 razy w jednej serii?

1339163822-U301909.png

Opublikowano

@eFFecTuS

Tak, 1powtórzenie oznacza wykonanie wszystkich ćwiczeń (6) .

Czyli 1 x 6 = 6

A 6 powtórzeń :

Czyli 6 x 6 = 36

@Niebieska Erka

Ponieważ nie stosujesz nawet podstaw diety. :unsure:

Spróbuj przynajmniej unikać rzeczy które wymieniłem w temacie to będą efekty.

Opublikowano

Robiłem to 2 tygodnie i efekty były...Ale potem jakoś przestałem i spowrotem dupa xDJak najbardziej polecam jak ktos jest wytrwaly;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ja powiem coś od siebie:

Ćwiczyłem, robiłem 6tke weidera doszedłem do 4 tygodnia nawet, potem znowu robiłem dotrwałem do 11 i teraz jestem dumny ze swojego boilerka :) .

6 Weidera się strasznie nudzi bo to są monotonne ćwiczenia, na początku treningu to nie zajmuje tyle czasu, ale wraz z postępem trwa to strasznie długo.

Efekty miałem już po tygodniu ;).

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

@Czerew

Tak, to są wręcz żmudne ćwiczenia, czasami robię je po prostu ''na siłę'' ale się opłaca bo efekty są duże i opłacalne. :)

Opublikowano

Jeżeli ''czujesz'' to idziesz w dobrym kierunku...ale pamiętaj aby się nie przetrenować.Bo zamiast kaloryfera będziesz miał bojler.

Opublikowano

Zajebisty poradnik, ale szkoda że nie napisałeś go na początku czerwca teraz to ja cały lipiec bd to zrzucać.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Tu nie ma żadnej pracy, a takie coś to można pisać do 6 latka żeby mu coś wytłumaczyć.

Wiesz że coś takiego jak "miejscowe spalanie tłuszczu" nie istnieje?

Bez podliczenia bilansu kalorycznego + ułożenia dieta z kcal na - nic ci z tego nie wyjdzie.

A i notabene - w 15 dni mieśni nie zrobisz to raz, dwa a6w może przyczynić się do spalenia mięśnia. Ale dlaczego tak się może dziać to pewnie wiesz.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...