Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Czy to jest przeklenstwo ?

Tai-Son

Czy to jest przeklenstwo ?  

122 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy slowo "zajebiscie" jest przeklenstwem ?

• Tak
      41
    • Nie
      69
    • Nie wiem.
      12

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Macie swoja zajebistosc ;)

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090804/POWIAT03/806078731

Zalezy jak to rozumiesz, ze przeklniesz, i bedziesz miec grzech, czy cos, mnie to nie dotyczy bo jestem ateista takze moge (teoretycznie) klnac bez umiaru jak prostak, chociaz tego nie robie bo jest totalnym nonsensem.

logo_black3.png

Opublikowano

Te słowo już nie jest "przekleństwem" wg prawa, ale w uszach wielu ludzi pozostaje jako przekleństwo... poczekaj 200 lat <3

Dla mnie mniejszym przekleństwem jest "chuj" aniżeli "zajebiście"

Oddajcie minusy! :(

Specjalista
Opublikowano

Zajebiście nie jest przekleństwem dla młodszego pokolenia , a dla naszych dziadków jest ,spokojnie możesz używać w miejscach publicznych.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

A czy przekleństwami są słowa: "dupa", "pierdoły", "rzyganie", "sraczka", "kurde", "nawalić się", "zasrany", "zjeb" itd.? Po prostu są takie słowa, które nie są przekleństwami, takimi jak "kur*a", czy "ch*j", ale w niektórych sytuacjach ich nie użyjemy np. do przełożonego itp. :D . A co do cenzury to zależy w niektórych programach, filmach, kreskówkach "zajebiście" ocenzurują, a w niektórych nie, tak samo jest ze słowem "dupa" itd.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Nauczycielka od polskiego nam to kiedyś tłumaczyła :D

Jeśli określasz jakaś rzecz, sytuacje czy coś podobnego np. "Zajebista bluza" to nie.

Ale jeśli bez powodu mówisz "Zajebiscie" to już tak.

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

Opublikowano

zajebiście to nie przekleństwo :)

acz kolwiek mama kumpla kazała mu usnąć piosenke " nasze bloki są zajebiste " xD

OndteAw.png

Opublikowano

http://www.sjp.pl/co/zajebisty

Jak widać, przekleństwo.

Niektórzy nie rozróżniają wulgaryzmów od przekleństw.

Dajmy na to dwa słowa:

Dupa, kurwa.

Teraz dopasujcie je do:

Wulgaryzmów :

Przekleństw :

Jak będzie poprawnie?

Dupa jest wulgarnym słowem, tak samo jak kurwa.

Z tym że kurwa jest przekleństwem, a dupa nie.

Wszystko na ten temat.

Zajebiście jest wulgaryzmem (bo do kulturalnych słów nie należy), ale nie przekleństwem (bo nie jest aż tak wulgarne)...

Nie wiem dlaczego nie jest przekleństwem, no ale tak jest i tyle. Po co dyskutować więcej na ten temat?

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Kiedyś w jakimś serialu typu "M jak Miłość" "barwy szczęścia" słyszałem to słowo i nie było ocenzurowane . Oraz było słowo "kur**" , ono było ocenzurowane . Także mamy dowody ;)

Opublikowano

Np, Moi rodzice nie pozwalają mi mówić "zajebiście" bo do nich to przekleństwo, natomiast "Ja Pierdziele" , "Kuźwa", itp. to problemu z tym nie mają :]

@Topic

W sumie ja uważam słowo "zajebiście" za przekleństwo, bo jak już któryś użytkownik napisał pochodzi ono od słowa "jebać"

Przepraszam za wulgaryzmy ;]

Opublikowano

Ciekawa Dyskusja osob na nie a na tak

Jakbyscie mogli powiedziec dlaczego Zajebiscie Jest/Nie jest przeklenstwem by bylo jeszczcze lepiej smile.gif

Do czego w ogóle zmierzasz??

Powiesz zajebiście do profesora który ma 50 lat to dla niego będzie niedopuszczalne,a powiesz to samo do kolegi 14 letniego i nie zrobi na nim to żadnej różnicy bo ma z tym słowem styczność na co dzień i nie bierze pod uwagę ze to jest wulgaryzm.

Opublikowano

Gdyby było przekleństwem to na antenach telewizyjnych na pewno cenzurowali by to słowo a tego nie robią w różnych show itp. Lecz jak powiedza jakieś typowe przekleństwo to tak. Słowo "zajebiście" nie jest przekleństwem ale na pewno nie jest zwrotem oficjalnym.

Opublikowano

To ne jest przkleństwo ostatnio babka od polskiego nam mówiła,ale nie pozwoliła nam go tak "rzucać" bezkarnie

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...