Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]Pierwszy polski escape - Weloce To Hell.

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wthnr.png

Siema! po wielu trudach, testach, failach oraz przygotowaniach... Mamy wam do zaprezentowania PIERWSZY POLSKI TERRARIA ESCAPE!

Krótko o mapie:

Nazwa: Welcome To Hell.

Autorzy: MaTeX & Suchy. (yrokinu121 & Suchy113)

Czas tworzenia mapy: 5 dni.

Poziom trudności: Medium - hard.

Mapa została stworzona, ponieważ nikt nie wpadł na ten pomysł. Nie jesteśmy do końca pewni, ale możliwe że zapoczątkowaliśmy modę na tworzenie ESCAPE MAP.

ZASADY:

- Nie wolno stawiać ani niszczyć nie wskazanych bloczków.

- Aby przejść przez drzwi trzeba mieć wymaganą ilość aniołków (Angel Statue)

- Nie używamy invedita ani bugów.

- Na początku mapy przeczytaj wszystkie zasady.

- Możesz postawić klocki tylko w jednym miejscu! W wodnym tunelu woda przy platformie czasami się buguje, wiec możesz postawić 2-3 klocki w wodzie i je zniszczyć aby móc przeskoczyć z platformy na wyższy poziom.

- Jeżeli zginiesz w miejscu do którego w późniejszym czasie nie ma dostępu, zacznij wszystko od nowa.

- Pokoje z łóżkami są oznaczone jako check pointy.

SCREENY:

- Brak. Nie chcę psuć niespodzianki po wejściu na mapę ;-)

DOWNLOAD:

http://www.speedyshare.com/files/29117889/WelcomeToHell.zip

SKAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=5904845e322bd8dcfbd218dfc82b9f258a2f6ef6b44934dce0ca7e464cd1037e-1308853414

Zapraszamy wszystkich serdecznie. Wersja mapy to 1.0 .. to jeszcze nie koniec! :)

OPS. literówka w temacie proszę zmienić nazwę z Weloce na Welcome.

graphic.png

Opublikowano

Dobra mapka, nie mam ochoty teraz przechodzić do końca później się potrudze.

Mam jednio "ALE" to nie jest pierwsza Polska mapka escape grałem już na innych :D

Opublikowano

Pracujemy już nad ogromnym zamkiem :) Możecie dać sugestie co ma się w nim znajdować ( pułapki etc. ) Jego wielkość być może będzie sięgać połowy mapy. zadanie w tym zamku będzie odnalezienie 10 skrzyń ( będzie ich około 200 ) i w tych 10 skrzyniach będzie 10 artefaktów dzięki którym Będziecie mogli przejść dalej. Lecz wyjście też będzie mocno zamaskowane i nie będzie je łatwo znaleźć :)

To na razie tyle, testujcie aktualną mapkę i oceniajcie.

graphic.png

Opublikowano
Opublikowano

@Cados16

Masz okropne lagi ale szczerze powiem.. Nie wiedziałem że mapa sprawi czasami takie trudności. PS. ta tabliczka co mówi że w skrzynce nad piaskiem coś jest ma zmuszać gracza do myślenia, czy ma zniszczyć ten piasek czy nie. Ale bez tego byś nie przeszedł dalej.

A i postawiłeś mud block i wskakiwałeś z niego na wyższy poziom, nie... Tak być nie miało, miałeś postawić mud block i go zniszczyć aby obniżyć poziom wody :D.

To an tyle z moich sugestii :P

graphic.png

Opublikowano

Aha, to nie wiedziałem ^^' a klatkowanie jest najpewniej winą niskiego FPS'a ;/ musze to zmienić a filmik skasuje bo takie klatkowanie to żenada.

Opublikowano

Jeżeli masz problem z klatkowaniem to polecam ci Camtasia Studio 7.0 (najlepsza)

Już zbudowaliśmy trochę zamku, w nim też będą pokoje z pułapkami w których sekundy będą was dzieliły od przegranej.

graphic.png

Opublikowano

fajne, gierka na 3 minuty i to banalna :D. i to jest pierwszy escape opublikowany w Polsce (tez mam, tylko dla znajomych) ;)

Opublikowano

Przeszedłem ją w 13 min. xD

Jest fajna, trochę ciężka, ale wszystko da się przejść, o ile do przejśćia jest.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...