Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy w Technikum Inf. trzeba dobrze znać matmę?

eFFecTuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście że tak. Cztery to raczej minimalna (Jak chcesz dać rade). Ale jest niż demograficzny więc nawet jak masz dwóję Cię przyjmą ponieważ chcą mieć młodzież to nauczania, a jak jej nie będzie to pół nauczycieli straci Etat/ prace

sygnanu.jpg

Opublikowano

W technikum informatycznym głównym "przedmiotem" jest matematyka, więc musiałbyś ją mieć opanowaną w jednym palcu.

Przyda Ci to się w programowaniu i tworzeniu nowych programów, pisaniu skryptów, itp.

Opublikowano

A co Ty myślisz? Bez matmy programować czy wgl. uczyć się informatyki? Matma to podstawa

Ja mam dwóję z matmy a napisałem ładnego bota w autoicie dawno temu więc nie pierdol że to podstawa i nie da rady bez niej programowac, bo mi np. w ogóle sie nie przydala.

Odp. na pytanie -- Nie, nie trzeba znać.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

Znam podstaawy c++ i autoIT i do nauki(napisania czegoś prostego) nie potrzebna jest matma wgl. Nie wiem jak na wyzszych poziomach zaawansowania.Co do technikum to zalezy jeszcze jak nauczyciele cisną bo jak luzacy to masz spokój a jak nie to nie:DW 1 klasie jest luuz totalny.W 2 zaczynają ccie cisnąć.W 3 tak srednio.W 4 tez tak srednio jest.

Opublikowano

Ja mam dwóję z matmy a napisałem ładnego bota w autoicie dawno temu więc nie pierdol że to podstawa i nie da rady bez niej programowac, bo mi np. w ogóle sie nie przydala.

Odp. na pytanie -- Nie, nie trzeba znać.

Boże, taki autoit to gówno jebane i jeżeli napisałeś takiego botka to jesteś pizda a nie programista. Prawdziwy programista musi umieć obliczyć złożoność swoich algorytmów itd dlatego matematyka do podstawa.

RAsfepN.png
Opublikowano

Angielski i matematykę będziesz miał w stopniu rozszerzonym

Więc szykuj się na przejebaną matmę i siedzenie w szkole do 17 jeżeli nie do 18

s2c77Oa.png

Opublikowano

Boże, taki autoit to gówno jebane i jeżeli napisałeś takiego botka to jesteś pizda a nie programista. Prawdziwy programista musi umieć obliczyć złożoność swoich algorytmów itd dlatego matematyka do podstawa.

Wiem, nie chcę być nawet programistą, bo dla mnie to noł-lajfy i kujony i brzydzę się tego.

Nie wiem co Ty pierdolisz o algorytmach (w ogóle co to ???) . Podaj mi przykład ,chociaż jeden, który mnie przekona, że matma się przydaje w informatyce, bo ja nic nie mogę wymyślić.

A do autora tego tematu.

Koleś, jestes dopiero w 6 klasie, idziesz do gimnazjum , jeszcze długa droga, po co te pytania? Może się okaże że pójdziesz na budowlankę? nic nie wiadomo.

Matma to wszędzie chyba podstawa.

HAHAHAHA to dojebałeś.

Mam dwóję i żyję tak jak każdy inny, nie wiem po jakeigo chuja się dalej tego uczyć, wystarczy tabliczka mnożenia, dodawanie i odejmowanie, nic więcej.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Specjalista
Opublikowano

myślę żebyś znał wzory i ich zastosowanie logiczne !, i to na początek Ci starczy :)

Opublikowano

CHYBA ZNAĆ NIE MUSISZ, ALE OCENĘ MUSISZ MIEĆ, TAK JAK DO GASTRONOMIKA LICZĄ GEOGRAFIE NIE WIEM NA JAKI CHUJ

W OGÓLE TE OCENY NIE POKAZUJĄ NASZEJ WŁAŚCIWEJ WIEDZY I DO CHUJA MOŻNA JE WSADZIĆ

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Bez matmy byś sobie nie poradził w technikum Informatycznym.

Miałem 2 i mam 2 na koniec 1 tech inf. i jakoś sobie radzę

Jeżeli w gim. nie miales przynajmniej 4 z matmy to nawet tam nie startuj...

Miałem 2 z matmy bez problemu się dostałem

s2c77Oa.png

Opublikowano

Po chuja sie wypowiadacie jak nic o tym nie wiecie?Ktoś se ujebał ze matma potrzebna do technikum i pierdolą tak.Matma potrzebna ale dopiero na STUDIACH a nie w technikum.Jezeli w gimnazjum miales to 3 to bez zadnego problemu dasz rade w technikum.

Opublikowano

Czyli pójdziesz do sklepu, kasjerka poda Ci, że za 2 cole płacisz 15 zł (widząc przed sobą cenę 4,5 zł/2l), a Ty zapłacisz jej te 15 i wyjdziesz?

Weź się zastanów.

Potem chodzą tacy i nawet nie potrafią sprawdzić czy dobrze jest wydana reszta.

Matma to podstawa, nawet na kierunkach humanistycznych, nie mówiąc o infie, gdzie na każdym kroku będziesz jej używał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...