Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do gier 4k

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Jak w temacie

- Intel

- nVidia

- Możliwości rozbudowy

- Obudowa

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Procesor:

Intel Core i7-2600K /3.4GHz, 8MB, LGA 1155, BOX/

1030 zł

Płyta główna:

AsRock P67 Extreme6 B3 /intel P67/

649 zł

Pamięć RAM:

Geil 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Black Dragon

199 z

Druga pamięć RAM:

Geil 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Black Dragon

199 zł

Dysk twardy:

Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3

Karta graficzna:

Gainward GeForce GTX 570 GoldenSample 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI

1199 zł

Nagrywarka DVD:

LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)

99 zł

Obudowa:

SilentiumPC Brutus 310 Pure Black (bez zasilacza)

125 zł

Zasilacz:

XFX Core 650W 135mm 80+ SLI PSU

320 zł

Razem 4k dokladnie:D

Opublikowano

Daj jakieś ramy 2x4gb, geforca 580 i sklep. zobsczs co wyjdzie wtedy

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

A sklep?

Opublikowano

a nie lepiej i5 2500k ?

Szkoda kasy obecnie na tego I7

Wtedy masz jeszcze jakieś 300zł do wydania np. na cooler do procka i te ramy 8gb jak juz tak nalegasz.

Opublikowano

Kolejny autor tematu co chce miec pro komputer i wszystkie czesci z najnowszym numerkiem serii -.-'. Ale o tym , ze za prad bedziesz placic 600miesiecznie nawet wtedy jak nie grasz to nie pomyslales prawda? Moim zdaniem warto postawic na energoszczedne podzespoly to nie znaczy , ze są gorsze tylko maja lepszy system zasilania ;].

jqeuR.png

Opublikowano

Po co ci 8gb ramu? Lepiej kupić za to lepsze chłodzenie. Więcej niż 4gb ramu do gier nie będzie wykorzystywane w ciągu najbliższych 2-3 lat.

I5-2500K

HD 6950

Asus P55/Asrock extreme6 b3

XFX Core 550W

Geil 4gb cl8

Nagrywarka jaka chesz

Silentium PC 310

Scythe Ninja 3

2x noiseblocker blacksillent 80mm.

Razem około 3200zł.

Innym razem.

Opublikowano

I tak dodam 2x580 w sli i 16gb ram. Zajmuję się grafiką i na kompa wydam ok. 25k

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat zaczyna smierdzieć prowokacją ;) . 25 k na kompa ? Dla grafika to tylko marnotrawstwo, a poza tym grafik nie pytałby się tutaj o takie sprawy tylko na jakimś specjalistycznym forum zajmującym się takimi sprawami :).

Jak chciałeś zaszpanować kasą, której nie posiadasz(25k) to daruj sobie . Jeszcze moze uslyszymy , ze pracujesz nad Crysisem 3 ? :( Bo wypasiony sprzet jest jedynie dla animatorow grafikow zajmujacych sie kreowaniem animacji w 3D na bazie bibliotek DirectX .

Takze z mojej strony za taka prowokacje radzilbym wypierdalac :).

jqeuR.png

Opublikowano

@up

Jak nie wiesz co ja robie, ile mam kasy, jak wyglądam, tylko sobie "wyobrażasz" to wykurwiaj.

@Cheatek

Dzięki za zestaw +

@topic

Można zamknąć i kosz

Opublikowano

I tak dodam 2x580 w sli i 16gb ram. Zajmuję się grafiką i na kompa wydam ok. 25k

Kolejny typek co kupuje kompa za 40k? Jeden już był i został wyśmiany. To był bodajże CoJaNigdy.

Reasumując, wykurwiaj z tą marną prowokacją. Kup sobie lepiej PaintaPro.

Opublikowano

@up

Jak nie wiesz co ja robie, ile mam kasy, jak wyglądam, tylko sobie "wyobrażasz" to wykurwiaj.

@Cheatek

Dzięki za zestaw +

@topic

Można zamknąć i kosz

Jebnięty jesteś nie? Pewnie twoja pro elo elo grafika kończy się na pirackim photoshopie.

Wykurwiaj.

Innym razem.

Opublikowano

@ HeniutX_PL

Taki z ciebie grafik jak z koziej dupy trąbka. Skoncz pierdolic i wykurwiaj stąd. Nie udalo się zaszpanować i zabłysnąć. Avatar całkowicie zjebany jak na mozliwosci grafika.

jqeuR.png

Opublikowano

Tak jasne... chciałbyś być taką osobą i mieć te 25k zł w kieszeni. Jeśli te usebary w sygnie to Twoje to jesteś słabym grafikiem.

Uwaga... naku*wiam salto!

Opublikowano
Wiek 13 lat

Data urodzenia Listopad 23, 1997

No to czym się zajmujesz? Jesteś czołowym grafikiem EA, nie?

A więc po pierwsze nie masz żądnych 25 tysięcy, pewnie 4 też nie masz. Kup sobie gotowca z Allegro, rozwali Ci się za miesiąc, ale pocieszysz się "zajebistymi podzespołami".

Jesteś naprawdę zabawny, ale wolę obejrzeć kabaret na YouTube niż Ciebie na forum.

Jednym zdaniem prowokacja marna.

Wyjdź.

Opublikowano

Nie.

Robię u ojca w te wakacje 100(euro) za dzień. 2 miesiące.

100Euro = 400 zł

400 zł * 50 dni = 20k, a 5k mam uzbierane z poprzednich wakacji. Nie moja wina, że z was takie no-life co nie umieją zapracować na siebie ..

@Edit

A poza tym to moja sprawa. Mogę sobie nawet kupić kompa za 50k (tylko, że aż tyle nie mam). Ja poprosiłem o zestaw który sobie jeszcze sam przerobię. I tylko Cheatek jest tu chyba normalny.. Nie chcesz? Nie wchodź do tematu, zamiast pisać posty bez sensu które potwierdzają, że większość z was to osoby które nie pracowały nigdy "bo im rodzice dają".

Opublikowano

Jestes grafkiem masz 13lat robisz u ojca za 100 euro dziennie z poprzednich wakacji uzbierales 5tysiecy.

KUrwa mac Andeersen wymięka xD

@down

Przepraszam!Nie bij!:D

Opublikowano

Pojedź sobie do włoch i zobacz ile tam zarabiają.

Nawet net 100mb/s jest za 20Euro (=80zł), a w polsce? Za tyle byś miał 10-20Mb

Podobnie z zarobkami.

Każdy następny post raportuje jako spam.

Opublikowano

4k przerobie jeszcze (wyjdzie ok. 10k) + 3 monitory do 3d (ok. 1200zł * 2, a jeden po środku ok. 30Cali ok. 2500zł) do gier

10000+2500+1200+1200=15k a resztę zostawiam na następnego PC

Opublikowano
Nie.

Robię u ojca w te wakacje 100(euro) za dzień. 2 miesiące.

100Euro = 400 zł

400 zł * 50 dni = 20k, a 5k mam uzbierane z poprzednich wakacji. Nie moja wina, że z was takie no-life co nie umieją zapracować na siebie ..

Zadziwiające 13 lat i ma pozwolenie na pracę ? ;) Ciekawe w jakim kraju tyle wyciągniesz, chyba jedynie grając w MONOPOLY TYCOON ;x. Spam to ty robisz wciskając kity innym . Poza tym sam pracuję i znam realia ;) .

Poza tym wyżej napisałeś, że chcesz kupić monitor 30 cali z 3d za 2500 zł ? Pojebało cię w czerep ?

Jak najtańszy LCD 30 cali kosztuje koło 4.000zł ?

Oto dowód:

http://www.ceneo.pl/Monitory_LCD;01730_cali_P1-1368.htm

Pewnie jeszcze nie posiada 3D a ty chcesz z 3D ? Niezły spam.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...