Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który tank jest najlepszy

wilku44

który tank jest najlepszy  

115 użytkowników zagłosowało

1. 1. który tank jest najlepszy

• Singed
      2
    • Galio
      1
    • Shen
      22
    • Taric
      2
    • Alistair
      10
    • Amumu
      14
    • Gragas
      3
    • Maokai
      3
    • Rammus
      36
    • Mordekaiser
      20
    • Malphite
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zagłosujcie bo jestem ciekaw waszego zdania, jeśli uważacie że jakiś inny tank jest najlepszy napiszcie jaki, a dodam go do ankiety.

Proszę o uzasadnianie swojej decyzji.

Aktualnie wygrywają:

1. Rammus

2. Shen

3. Amumu

4. Mordekaiser,

5. Alistair

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Najlepszym tankiem jest oczywiście Rammus ponieważ posiada stuna który zmusza przeciwnika do atakowania go + niesamowicie OP skill do zwiększenia obrony zwyczajnej jak i magicznej, osobiście nie polecam do kupna tego chara z prostego powodu - jest banowany na ranked game. Natomiast według mojej opinii najlepszym tankiem jest Amumu z tego powodu, że jest junglerem oraz ma bardzo przydatne ulti przy team fightach.

Opublikowano

Shen - "omgf, stfu wich your fuc**** ult. I hate shen..."

Perma ban na średnim elo. Może nie ma takich dobrych cc jak rammus ale dobrze sprawuje się jako tank/support. Świetny solo laner, kilka razu udało mi się pushnąć lub nawet zabić 2 przeciwników na lane.

Opublikowano

Jeśli chodzi o rankedy to sprawa stoi jasno: Shen - > Rmmus -> Amumu -> Morda -> Alistar.

Ale to gry z Elo 1700 +.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Amu>Shen>Morda>Rammus>Ali

Czemu rammus tak nisko?

Bo według mnie ,jest do dupy i tyle.

Amumu = większośc tfów wygrana.

Epicki dmg z W ,dwa stuny i spam E.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

@offtopic

w ankiecie powinni być tylko: rammus, shen, mumia, galio, alistar, signed i maokai reszta to nie tanki .. nie możemy twierdzić, że każda postać z tank itemami jest tankiem ;)

@topic

oczywiście głos na mumie ze względu na 2 stuny i gud aoe dmg

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Najlepszy jest rammus i amumu poniewaz maja bardzo dobre spelle do wbicia sie do team fight ,ale bardzo czeste bany na rankedach

POMOGŁEM DAJ++++++++++++++++++++

Opublikowano

@offtopic

w ankiecie powinni być tylko: rammus, shen, mumia, galio, alistar, signed i maokai reszta to nie tanki .. nie możemy twierdzić, że każda postać z tank itemami jest tankiem ;)

@topic

oczywiście głos na mumie ze względu na 2 stuny i gud aoe dmg

Lol?

np. Taric jest tankiem,Mord też,Gragas.

Po prostu mają dobre przeliczniki na ap i na tanka...

@Top

A i to że banują rammusa na rankedach(~1200 elo) to nie znaczy że jest najlepszym tankiem -.-`

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Taric jest klasycznym supportem, a gragas ap nukerem .. mord jest po prostu dziwny bo zrobisz mu 2 itemy na ap reszte na tanka i robi wiecej niż Twoi dpsi, a sam nie padnie

Jak pisałem to że ludzie robią coś na tanka nie oznacz, że nim jest bo jak masz rammus, shena, amumu czy galio to widać, że mają tankowe spele (taunty, stuny, speedy, slowy, shieldy), a taki taric co zrobi ? żuci stuna i stanie sie useless, albo gragas zada śmieszny dmg z beczki / body slama przy czym będą w ap robi o wiele wiecej

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Morde czy Mundo to nie tanki... Tank ma ratować dupę carry. Bo takiego czołga bez stuna/taunta, to można po prostu zignorować, bo tylko posmyra. Trójca najlepszych tanków to Shen, Rammus i Amumu. Pierwszy - aoe taunt, shield i tarcza dla sojusznika, drugi ma slow, spamable taunt i oryginalną tarczę. Trzeci stun, snare i zmniejszenie melee dmg. Jako tank jeszcze ujdzie Galio(slow i taunt) oraz Malphite(slow, knock), ale tego drugiego nawet nie ma w ankiecie. Brakuje jeszcze tutaj Cho. Ma silence, podrzut i MOŻE CIĘ ZJEŚĆ. Zaletą Cho jest też jego wielkość. "OMG, znowu nie trafiłem w carry, tylko w tego wielkoluda!"

Opublikowano

No właśnie - dlaczego w ankiecie jest gragas i taric a nie ma Malphite'a? Ma AoE slow i knock, bardzo dobrze inicjuje team fighty i dość dobrze radzi sobie sam na linii.

Opublikowano

nie ma go bo jest gej Taric :D nawet sam o malphie zapomniałem ;o tak mało osób nim teraz gra

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Shen najlepszy. Aoe taunt i ulti dają b. dużo ; )

Powtórzę jedną rzecz- Morde to nie tank. Ani gragas. Morde jest ap tanky championem :)

525ffffff.png
Opublikowano

shen ma ten -, że im dłuższa gra tym on traci bo shield już tak dużo nie daje co w early

35205.jpg

33071.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dodaj dr Mundo bo widze ze ktos o nim zapomnial-.-

Dr.Mundo to offtank/heavy fighter a nie tank

wg mnie to tak leci

Alistar - wkurwia mnie niemiłosiernie ,ale nie raz mi uratował dupę dlatego tak wysoko poprostu teraz jest kosą.

Rammus - jebany taunt 3s dostaniesz takiego pod turretem - frag gwarantowany+jest bardzo mobliny

Shen -OMG JEBANA TARCZA ZNOWU NIE DOSTANE FRAGA KUUURWAAAAAAAAAAA +ta jebana prowokacja.

dodałbym amumu ,ale nim nie miałem okazje grać.

Opublikowano

Rammus - roll for the win, nieziemski dmg jak na tanka i ten survi...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Usuń z ankiety Galio, Tarica, Gragasa, Maokaia i Mordekaisera. To są offtanki.

@top

Imo nie ma najlepszego tanka, każdy jest lepszy w czymś, albo Tank X jest useless na Team A, lecz owy Tank X jest wspaniały na Team B, który jest OP na Tanka Y, który jest dobry na Team A. Myśle że nie pomieszałem. Aczkolwiek w "mojej topce" będa Malphite i Shen. Malphite niszczy odbyt swoją inicjacją, a Shen doprowadza do profesjonalnej kurwicy ze swoim laneowaniem i ulti.

@Down

Fakt, ale miesza się go ze sporą ilością AP, nie buduje się go pod full tanky itemy. Chyba, że coś się zmeniło. Ale tak czy tak imo Galio jest bardziej offtankiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...