Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] O Metinie

.Scofield.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra... może gra dobrze dopracowana itp... ale i ja w takie gry nie gram... ile to w ogóle ma GB ?... 10... ?

Dużo razy już metin mi się znudził... ale jak miałem zaczynać grać w inną grę to :huh: po paru dniach przestawałem, takie gry te nudne...

Gram i będę grał w metina...

:)

Póki się nie od uzależnisz. Tak jak i ja i inni :)

113331483371297180698.jpeg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Która gra MMO nie uzależnia ? Inaczej...

My nie jesteśmy uzależnieni od samej gry. Tak naprawdę od naszego wirtualnego odbicia jakim jest nasza postać. W grze czujemy się lepsi, dążymy do czegoś choć sami czasem nie wiemy do czego.

Nie ukrywam - jestem uzależniony. Od pikseli składających się w postać wojownika. Od czego jeszcze? Od ludzi siedzących za monitorem komputera grających innymi pikselami. Grałbyś na serwerze na którym byłbyś sam? Ja nie. W metina grają ludzie szukający znajomości, ludzie niedowartościowani. Nie myślcie, że mówię iż macie zbyt niską samoocenę bo mówiłbym także o sobie. Są ludzie tacy i tacy. Ja gram bo mogę się oderwać od ponurej, nieraz dającej po dupie rzeczywistości. Powinniśmy pamiętać o świecie realnym.

"Nie warto grać u firmy której na graczach nie zależy" GF, bo pewnie tą firmę masz na myśli, nie tyle co jej na graczach nie zależy co po prostu najważniejsza dla niej jest kasa. Wiesz dla czego polski Metek jest tak opóźniony w rozwoju? Bo Niemcy wiedzą, że ciemny, polski lud to kupi bez względu na stan. Niestety, mamy swoją opinię. Ale wracając do tematu. Firmy tego typu właśnie tak funkcjonują. Nie zależy im na nas tylko na pieniądzach, które wydajemy.

Nie znajdziesz gry online, którą prowadzi firma chcąca jak najlepiej dla graczy.

Wniosek?

Nic nie poradzisz. Nie oczerniaj MT2 i graczy bo po prostu to nie my jedyni się uzależniliśmy i nie jedyni wydajemy na gry online realne pieniądze. Nie chcesz grać? Jasne. Nie mam nic do tego jakże i większość graczy. Jednak jeżeli się od uzależniłeś to nie nakłaniaj do tego innych ludzi. Człowiek ma tak, że gdy się go do czegoś namawia, robi odwrotnie. Wielu z nas musi jeszcze zaczekać. Jedni dorosnąć, drudzy zmądrzeć, następni postawić sobie inny cel niż gra.

Moim zdaniem nie uzależnia RoM ;P Fajna gierka jak się zacznie grać to przychodzi moment w którym grać się odechciewa i tak codziennie ;P To chyba jedyna gre przez którą siedziałem na komputerze max 4h ;P I wychodziłem na dwór, ale faktycznie metin nie dość że uzależnia to jeszcze koszty finansowe za tym idą, dajmy jakieś n3o które 48/14 siedzi przy kompie i gada samo do siebie "bderd plo bderd plo (będę pro)" w końcu ktoś go rozwali na pvp nie będzie miał nic kasy w grze pójdzie z tatą do bankomatu luknie sobie co tam tata robi na następny dzień wyjmie sobie kartę zrobi to samo i wyciągnie od ojca 2 koła na głupie smy ^^^

@

Znam taki przypadek z miasta, ale nie w metinie ^^ dzieciak wyjął od taty z konta około 800 zł i kupił gwiazdeczki (sm,klejnoty itp.)

Opublikowano

Moim zdaniem nie uzależnia RoM ;P Fajna gierka jak się zacznie grać to przychodzi moment w którym grać się odechciewa i tak codziennie ;P To chyba jedyna gre przez którą siedziałem na komputerze max 4h ;P I wychodziłem na dwór, ale faktycznie metin nie dość że uzależnia to jeszcze koszty finansowe za tym idą, dajmy jakieś n3o które 48/14 siedzi przy kompie i gada samo do siebie "bderd plo bderd plo (będę pro)" w końcu ktoś go rozwali na pvp nie będzie miał nic kasy w grze pójdzie z tatą do bankomatu luknie sobie co tam tata robi na następny dzień wyjmie sobie kartę zrobi to samo i wyciągnie od ojca 2 koła na głupie smy ^^^

@

Znam taki przypadek z miasta, ale nie w metinie ^^ dzieciak wyjął od taty z konta około 800 zł i kupił gwiazdeczki (sm,klejnoty itp.)

To jest dowód tego, że rodzice nie kontrolują co poniektórych dzieci. Owszem. Dawałem na IS, ale nie żuliłem o kasę od rodziców... godności.

Co do RoM ;d Osoby grające w to także są pewnie uzależnione :)

Opublikowano

Teraz PL to szajs

uzależnić się można wszystkim ,a potem się żałuję , że tyle czasu zmarnowanego było ...

exp jest najgorszy ( chodzi o uzaleznienie )

Opublikowano

ja gram w metina tylko dlatego że czerpie z tego dosc duzo pieniędzy na sprzedawaniu kont ( itemow) gram w to 4 godziny dziennie ii mi sie nienudzi nieexpie ani niedropie... poprostu wykorzystuje głupote ludzi do moich celów i na tym zarabiam wiecej niż moja stara przez 2 miesiace roboty;]

wystarczy tylko pomyslec ;]

Opublikowano

Bo niektorzy zapomnieli juz co to jest gra =) Grac to mozna w fife ale gra MT2 to zupelnie co innego... Tutaj ludziom nie chodzi aby wejsc i sobie pograc , tutaj chodzi o bycie najlepszym mimo wszystko. Jedni graja dla przyjemnosci ( np ja ) ale sa tacy ludzie jak np. fubu ktorzy nagrywaja pojebane filmiki z narracją o ArQuelu i pierdoli pol godziny o tym ze on jedzie na auto jakby to kurwa kogos obchodzilo i wielka katastrofa bo ktos gra na auto. Kolejna osoba jest Xuminnek z S3 czy McMatek ktorzy nagrali film o tym ze kurwa ten ich w grze przezywa i ze w m1 sie kozaczy i ze zgrywa kozaka... Noe ludzie kurwa to tylko gra wiec jak mozna kozaka zgrywac w pojebanej grze ? Chuj mniejsza z tym.

Jezeli chodzi o mnie to nie wyobrazam sobie ze mialbym nagrywac filmik o tym ze ktos do 80lvl-a expil w v2 albo ze gildia tego i tego to kozaki bo po m1 sie wożą xD Ale tak jak pisalem niektorych ta gra pochlonela i zapomnieli juz co to znaczy grac dla przyjemnosci bo przyjemnoscia a zarazem zwykla gra nie jest napierdalanie na laptopie w szkole na przerwach w mt2 jak to robi slynny McMatekk ^^... Jak dla mnie to ta gra jest tylko po to aby wbic lvl zrobic eq i sie napierdalac i nie widze innego sensu tej gry a niektorzy poza tym ustalili sobie w grze zasady typu '' ksujesz mi metina to w realu pewnie cie bija '' '' ksujesz mi metina to nie masz gry '' rozpierdalajace jest takze pisanie na czacie typu '' szukam dziewczyny '' albo stanie przez godzine w m1 i wysylanie serduszek do 2 osoby bo ktos sie zakochal xD ja pierdole... albo św. pamięci MaveR z LtdEdition z S3 ktory ustalil sobie ze czerwony las jest jego i nikt tam nie moze wejsc xD to mnie tacy ludzie rozpierdalaja.

Opublikowano

@ Makys

Dokladnie :) napisales to w 100% co ja mysle :) ja jak pogrywam to tylko dla przyjemnosci :) nie mam tego czegos ze "musze" :D

rendersnewlamborghinimu.png

Opublikowano

Bo niektorzy zapomnieli juz co to jest gra =) Grac to mozna w fife ale gra MT2 to zupelnie co innego... Tutaj ludziom nie chodzi aby wejsc i sobie pograc , tutaj chodzi o bycie najlepszym mimo wszystko. Jedni graja dla przyjemnosci ( np ja ) ale sa tacy ludzie jak np. fubu ktorzy nagrywaja pojebane filmiki z narracją o ArQuelu i pierdoli pol godziny o tym ze on jedzie na auto jakby to kurwa kogos obchodzilo i wielka katastrofa bo ktos gra na auto. Kolejna osoba jest Xuminnek z S3 czy McMatek ktorzy nagrali film o tym ze kurwa ten ich w grze przezywa i ze w m1 sie kozaczy i ze zgrywa kozaka... Noe ludzie kurwa to tylko gra wiec jak mozna kozaka zgrywac w pojebanej grze ? Chuj mniejsza z tym.

Jezeli chodzi o mnie to nie wyobrazam sobie ze mialbym nagrywac filmik o tym ze ktos do 80lvl-a expil w v2 albo ze gildia tego i tego to kozaki bo po m1 sie wożą xD Ale tak jak pisalem niektorych ta gra pochlonela i zapomnieli juz co to znaczy grac dla przyjemnosci bo przyjemnoscia a zarazem zwykla gra nie jest napierdalanie na laptopie w szkole na przerwach w mt2 jak to robi slynny McMatekk ^^... Jak dla mnie to ta gra jest tylko po to aby wbic lvl zrobic eq i sie napierdalac i nie widze innego sensu tej gry a niektorzy poza tym ustalili sobie w grze zasady typu '' ksujesz mi metina to w realu pewnie cie bija '' '' ksujesz mi metina to nie masz gry '' rozpierdalajace jest takze pisanie na czacie typu '' szukam dziewczyny '' albo stanie przez godzine w m1 i wysylanie serduszek do 2 osoby bo ktos sie zakochal xD ja pierdole... albo św. pamięci MaveR z LtdEdition z S3 ktory ustalil sobie ze czerwony las jest jego i nikt tam nie moze wejsc xD to mnie tacy ludzie rozpierdalaja.

Powiem Ci, że tu nie chodzi o pojebane filmiki którymi się szczyci "wietrznie krul FóBó". MT2 dla naszego "koxa" jest całym życiem ( podobno dostaje kaskę od GF za reklamy w formie filmików ), który jest na utrzymaniu mamy. Ten człowiek zniszczył życie sobie jak i wielu ludziom ze swojego otoczenia.

Reszty osób, które wymieniłeś nawet nie znam. Wierzę Ci jednak, że mają ładnie zryte w główce. Wiesz czego mi tylko szkoda? Tych dzieciaczków dla których FuBu jest guru. Oczywiście. Wyrosną z tego ( chyba ).

Oglądałem twoje wiadomości do"wietrznie krula FóBó" i powiem Ci, że co racja to racja :) Mogłem nagrać moją i kumpli rozmowę na temat tego leszcza :)

Ok, odchodzę od tematu. FuBu to nie Metin :D

Jeśli chodzi o to, że Metin zszedł na psy. My sami na to zasłużyliśmy. Polska to ogromny rynek Metka. Stanowimy spory % graczy na świecie. Czasy tamtego metka już nie wrócą... szkoda.

Opublikowano

Fenix ;) to serv " ludzi " którzy nie pozdawali do innych klas , jest pare takich osób kolega mi opowiadał i to była czołówka shinso , "ludzi" którzy po nocach siedzieli i grali aby zdobyć tą pojebaną Aure czy coś innego ... więc game over PL a czasami priv ^^ , a tak z innej beki coś fajnego kombinujecie na wakacje ? ;)

Opublikowano

Fenix ;) to serv " ludzi " którzy nie pozdawali do innych klas , jest pare takich osób kolega mi opowiadał i to była czołówka shinso , "ludzi" którzy po nocach siedzieli i grali aby zdobyć tą pojebaną Aure czy coś innego ... więc game over PL a czasami priv ^^ , a tak z innej beki coś fajnego kombinujecie na wakacje ? ;)

Morze :D Letni podryw ;]

Ale co do Fenka :) Wiesz jako tako na S2 nie grałem :D Więc nie powiem jacy tam są gracze. Myślę, że na Feniksie gra sporo dzieci ze względu na FuBu.

Opublikowano

Może tak

Skoro tyle ludzi gra w głupsze gry np Tibia to chyba już metin jest lepszy od takiej gry =]

Ale z tym uzależnieniem to prawda widzę to po moich 2 kolegach którzy tylko metin i metin ...

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Może tak

Skoro tyle ludzi gra w głupsze gry np Tibia to chyba już metin jest lepszy od takiej gry =]

Ale z tym uzależnieniem to prawda widzę to po moich 2 kolegach którzy tylko metin i metin ...

Trzeba się nieco kontrolować. Nie raz widzę jak dzieciaki z podstawówki na przerwach nawijają co ulepszyli u kowala. Dzieciak czegoś takiego nie zauważy. Nie zrozumie, że jest uzależniony. Trzeba mieć tego świadomość i jakoś to zwalczyć póki będzie za późno. Ja zaniedbałem naukę przez metka. Żałuję. Teraz idę do technikum i Metina ograniczę do minimum. Będzie ciężko...

Opublikowano

Trzeba się nieco kontrolować. Nie raz widzę jak dzieciaki z podstawówki na przerwach nawijają co ulepszyli u kowala. Dzieciak czegoś takiego nie zauważy. Nie zrozumie, że jest uzależniony. Trzeba mieć tego świadomość i jakoś to zwalczyć póki będzie za późno. Ja zaniedbałem naukę przez metka. Żałuję. Teraz idę do technikum i Metina ograniczę do minimum. Będzie ciężko...

Teraz mamy 21 wiek , wiek komputerów i wiele dzieciakow zamienia pilke nozna na gre na komputerze tylko dopiero po jakims czasie taka osoba zrozumie ze marnuje sobie zycie.

Opublikowano

Przestalem grac w metka

Znudzilo mnie juz granie pare lat w ta gre gra jako tako jest fajna zapewne wiekszosc ludzi grajaca w nia jak i ja lubiala ja chocby dlatego ze jest prosta i nie trzeba zbytnio 'myslec'

a co zepsulo ogolnie metka ?

boty,cheaterzy oraz dzieci nie oszukujmy sie teraz na PL jak i na privach 80% ludzi to 10-15 latki ktore poza metkiem nie maja zycia swojego

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Metin2 byl w polowie 2007 kiedy wyszla beta (serwer POLAND) byl zajebisty. Mamy polowe 2011 i wszystko sie zmienilo. Wszedzie pelno botow/hackow. Szmaciane EQ Smoka i bog wie czego jeszcze.

Opublikowano

Teraz mamy 21 wiek , wiek komputerów i wiele dzieciakow zamienia pilke nozna na gre na komputerze tylko dopiero po jakims czasie taka osoba zrozumie ze marnuje sobie zycie.

Zupełnie masz rację. Szkoda tylko, że wielu ludzi zbyt późno to rozumie.

Opublikowano

Gra Neo'sów

Gra monotonna

Gra wciąga

Gra uzależnia

Gra kończy się smutkiem i żalem, ale potem radochą i szczęściem

--------------------------------------------------------------------------------------------------

To ode mnie o tej grze.

JA PIERDOLE

Opublikowano

Ja powiem tyle, nie grałem już rok w tą gre i zawsze jakoś tak wyjdzie że na wakacje gram, wbijam jakis z 60 lv+ i sprzedaje postać żeby mieć kase na wakacje xD I tak prawie jest co rok a ciągle mówie że grać nie będę.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Ja kiedyś grałem jak był jeszcze EasyMetin2 <3 ( To były czasy, wchodzisz rano/wieczorem zostawiasz botka.3tygodnie i 75 mental <3 )

Teraz to bez sens ceny, itp itd.. jak macie grac to dla zabawy na privkach .

@Ps

Yhy zaraz pojawią się obrońcy swojego świetnego MeTineczka 2 którzy będą pisac posty typu:

'' ale noooooob bez chakóf nie umje grac !! zal mi go '' proszę bardzo, śmiech to zdrowie :huh:

Opublikowano

Ja kiedyś grałem jak był jeszcze EasyMetin2 <3 ( To były czasy, wchodzisz rano/wieczorem zostawiasz botka.3tygodnie i 75 mental <3 )

Teraz to bez sens ceny, itp itd.. jak macie grac to dla zabawy na privkach .

@Ps

Yhy zaraz pojawią się obrońcy swojego świetnego MeTineczka 2 którzy będą pisac posty typu:

'' ale noooooob bez chakóf nie umje grac !! zal mi go '' proszę bardzo, śmiech to zdrowie :huh:

Po to są boty żeby ich używać nie? To nie cheat xD To pomoc w grze :PP

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

PL to jak dla mnie jeden wielki syf, neosy kupują yangi na allegro bo chcą być tylko lepsi a nie czerpać przyjemność z gry, przez co zniszczyli prawie wszystko,

w sumie to nie tylko wina tych jebanych dzieci kupujących na allegro, ale też yangsellerów, chociaż gdyby nie kupcy, wszystko byłoby w porząsiu

a teraz są takie ceny, że pro itemki sprzedaje się w kamieniach duchowych (które chodzą już po 1kkk) , limit kasy na handlu bardzo ogranicza,

niektórzy mogliby pomyśleć o zlikwidowaniu tego progu, i w EQ, i w handlu

Teraz najlepiej wybrać się na serwery typu Tiveria, czy niedługo startujący i bardzo fajnie zapowiadający się Stabilis :)

ja przestałem grać na Pl z powodu cen, niby mam pro eq, ale nie ma normalnych ludzi ;|

pozdrawiam graczy hard privów :)

@edit

jeśli ktoś już o tym pisał, to sorry, nie czytałem całego tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...