Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Newsy z BFP4F

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie będę zamieszczał newsy ze świata BFP4F oraz jakieś promocje na bronie lub inne przedmioty.

2011/08/13

Tier 3

Chyba najbardziej oczekująca rzecz z tej gry, to był ten update. Dodał on wiele nowych pojazdów, broni oraz umiejętności, przekonać możecie się o tym w pte, lub ew samemu bić lvl'a ;D.

Mapa Drgon Valley jest chyba wam dobrze znana z Bf2 ?

Została nieco udoskonalona, pomniejszona oraz wstawiona do p4f.

Z nowym helikopterem (Mowa tu o Little Bird) każdy inny nie ma szans, oczywiście jeżeli nie zostanie trafiony rakietą ;).

2011/07/26

Nowe bronie !

Dnia 07/26/11 zostały dodane do gry 4 nowe bronie, można je było przetestować.

Są nimi :

BFP4F---an94_en.png

AN-94

BFP4F+-+aks74u_en.jpg

AKS-74U

BFP4F---m110_en.png

M110

BFP4F---qjy88_en.png

QJY-88

Najbardziej udana z nich wg mnie to QJY-88. Ze względu na to że ma daleki zasięg i mały rozrzut.

2011/07/22

Darmowe itemy !

Wbijamy na tą stronę :

http://www.alienwarearena.com/giveaway/bfp4f-item-bundle/

Rejestrujemy się, i klikamy Get Key. Po tym dostaniemy klucz który możemy wpisać w bfp4f. Dostaniemy za to te oto rzeczy :

212119b935d4.jpg

2011/07/5

Druga runda Battlefield Opening Cup !

logo.png

W piątek startuje pierwsza runda turnieju Battlefield Play4Free organizowanego przez Old Guys Gaming Community przy współpracy z Easy Studio i i3D.

Po miesięcznym opóźnieniu wystartował w końcu pierwszy turniej w Battlefield Play4Free. Między 1 a 3 lipca odbyła się rudna wstępna, która miała na celu wyłonienie klanów, które faktycznie mają zamiar wziąć udział w rozgrywkach. Po przesianiu nieaktywncyh klanów w tym dwóch z Polski na placu boju został tylko Klan BFzone.pl i ModernHussary.

Obydwa klany są bardzo dobrze przygotowane, miałem okazje być w jednym z nich. Każdy z tych klanów chce wygrać wspaniałe nagrody ufundowane przez firmę Dell (Alienware).

Nagrody :

Najlepszy gracz drużyny :

1x Alienware M14x Laptop

1 miejsce:

8x Sapphire HD 6670 graphic cards

1x 32 slots Battlefield Play4Free server for 3 months

2 miejsce:

8x Alienware TactX laser mice

1x 24 slots Battlefield Play4Free server for 3 months

8x 1400 Battlefunds

3 miejsce:

1x 16 slots Battlefield Play4Free server for 3 months

8x 700 Battlefunds

prizess.png

Powiem że gra się tu o bardzo drogie nagrody, laptop Alienware kosztuje ponad 5,5 tyś !

2011/06/28

Testuj nowe umiejętności w Bfp4f PTE !

Zapraszam do testowania nowych umiejętności dla postaci w programie pte :

http://pte.battlefield.play4free.com/en/

2011/06/28

Zawody na najlepszy klan

1 Lipca odbędą się zmagania pomiędzy Najlepszymi zespołami w bfp4f, rozkład :

Południowa Ameryka

US.jpg

Europa

EU.jpg

Zapisy na ćwiczenia :

http://www.bfp4fcup.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?395.post

2011/06/23

Nowa mapa

W najbliższym czasie zostanie dodana mapa : Dragon Valley.

Na razie jest testowana na zamkniętym beta serverze do którego się dostałem oraz można se pograć na niej w :

http://pte.battlefield.play4free.com/en/

Opis i zaopatrzenie mapy :

Helikoptery : UH-60, MI-28, 2x Amfibia, 1x Czołg, 3x Pojazdy.

Film przedstawiający 5 minut z gry :

2011/06/22

Bookmarks

Długo oczekiwane Bookmarks zostały dzisiaj tj. 22.06.2011 dodane to Battlefield Play4Free.

Nie jest to jednak lista wszystkich serwerów a lista serwerów ulubionych.

W ten sposób można stworzyć własną listę serwerów (jest ich ok. 200 więc trochę czasu minie zanim dodamy wszystkie).

Jeżeli chcemy otworzyć listę bookmarks przesuwamy myszkę na Play Now i klikamy Bookmarks.

Aby dodać serwer do ulubionych kilkamy podczas rozgrywki TAB+G.

Jeżeli chcemy sprawdzić czy serwer jest w ulubionych kilkamy TAB i na dolnym pasku po prawej stronie powinien widnieć napis: Server is Bookmarked.

Oprócz tego została dodana ,,kolejka,, na serwa - jeżeli chcemy dołączyć do kolegi lub wejść na nasz ulubiony serw a jest full to zostajemy włączenie do kolejki i gdy tylko zwolni się miejsce od razu loguje nas na serwa (wreszcie będzie można pograć z kumplami xD).

Dodano też możliwość wypożyczenia serwa dla siebie i znajomych.

Link do oficjalnego tematu KLIK

Autor : nesz1

2011/06/21

Nowy przedmiot

Info : Easy Spawner

Wymagania : Dostępny tylko dla klasy Medyka

Do czego służy ? : Dzięki tej flarze będziemy mogli informować graczy z naszej drużyny gdzie jest potrzebna pomoc w walce, do tego kiedy w pobliżu flary zostaną zabici nasi żołnierze to zespawnują się obok nas. Dodaje to także 5-10 % HP (Zależy od skilla)

Frontline.png

2011/06/20

Nowa aktualizacja

Info : Radar helikopterowy

Wymagania : Dostępne dla wszystkich klas

Do czego służy ? : Kiedy pilotujesz helikopter otrzymujesz aktualne informacje o zbliżającym się niebezpieczeństwie (Wierzchołki drzew, budynki, rakiety)

Radar wyświetla wszystkie jednostki wroga w twoim zakresie (HUD), nawet te które poruszają sie pieszo, jeżeli zdecydujesz się zwiększyć zasięg radaru wystarczy nauczyć sie umiejętności.

Info : Radar samolotowy

Wymagania : Dostępne dla wszystkich klas

Do czego służy ? : Działa na identycznej zasadzie jak Radar heli, lecz jest jedna witaminka ; Dzięki temu można na cel wyznaczyć sobie drogę bombardowania.

2011/06/17

Nowe przedmioty

Nowymi przedmiotami będą :

C4 i MortalStrike

C4 - Wybuchowy środek eliminowania wrogów, dostępny jest dla klasy Szturmowca (Assault), dzięki C4 możesz zlikwidować nawet 3 wrogów !

C4Explo.png

MortalStrike - Służy do niszczenia pojazdów wroga (Pojazdy, nie amfibia i czołg) ale może posłużyć do zabijania żołnierzy, coś jak rpg.

MortalStrike to samonaprowadzana bomba, którą wystrzeliwujesz w cel.

MStrike.png

2011/06/16

Szkolenie na inżyniera BFP4F

Czołgi są diabłami ziemi w Bf, Są bardzo opancerzone, wytrzymałe oraz mają dużą siłę rażenia. Jeżeli potrafisz wykorzystać możliwości czołga to pokaż je nam !

Zasady i podpowiedzi :

Film musi mieć od 2-10 minut długości.

Musi być wrzucony na www.youtube.com

Instruktaż musi być w języku angielskim.

Tytuł filmu ma mieć nazwę : "Recruit Training 9:Tanks".

Możesz mówić zamiast pisać.

Musisz pozwolić na używanie twojego filmu przez EA

Aby zgłosić się do konkursu już z filmem wystarczy napisać link z filmem tutaj :

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=37804

2011/06/10

Szkolenie na pilota BFP4F

Statki powietrzne są królami nieba, mimo iż są trudne do opanowania. Jeżeli umiesz latać jak profesjonalista pokaż swój lot, jeżeli twój lot spodoba się nam zostaniesz odpowiednio nagrodzony.

Filmiki zamieszczamy na : www.youtube.pl.

A oto 3 najlepszych pilotów :

#1: BadlyBurned

http://www.youtube.com/watch?v=tyYxzdk9Dpc

#2: Shodredux

http://www.youtube.com/watch?v=GpXQy8fLVtc

#3: Schaamteloos

http://www.youtube.com/watch?v=hY3bJFdSDW8

OndteAw.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio dodali parę nowych przedmiotów i nowa 4 mapę. Tutaj nic o tym...

であるSpidoo

Opublikowano

PTE to jakby wersja testowa gierki. Testujesz tam nowe mapy, bronie, dodatki itp. Ciuchy i bronie są bardzo tanie, nawet te za które trzeba płacić BF są na wyciągnięcie ręki ;)

Opublikowano

Próbowałem wczoraj, próbowałem dziś a ta stronka pte cały czas nie działa.

@edit

okazało się, że nie działa tylko na internet explorer a na mozilli pyka :)

であるSpidoo

Opublikowano

Nie chyba

Po prostu masz tą przyjemność testowania nowych rzeczy jako pierwszy :) I z tego co zauważyłem możesz za darmo zrobić ile chcesz slotów na postacie na jednym koncie i prawdopodobnie będą darmowe bronie.

であるSpidoo

Opublikowano

Zostałem zaproszenie do beta testów. Zaakceptowałem, była wypowiedź o sobie, rozmowa, cv....

Przeszłem i się dostałem do tego, za dobre sprawowanie i kandydowanie na przewodniczącego testów (Moderator) Dostanę BF3 w wersji pudełkowej tydzień przed premierą.

OndteAw.png
Opublikowano

Czy Easy Spawner jest dostępne jako umiejętność "wbudowana" do gracza (Poprostu jest w medyku) czy to jest gadżet, który dostajemy po rozwinięciu, któregoś z treningu ?

Opublikowano

Hmm, to czyli w BFP4F można otrzymać jakieś wynagrodzenie za beta testy ? Tak mam to rozumieć ?

Jezeli znajdziesz jakiegos buga ktory moglby szkodzic na dalszy rozwoj gry i zglosisz go adminowi to tak, otrzymasz BF lub jakies akcesoria na BF P4F.
Opublikowano

Nie wierzcie w tą bzdurę, że to rozgrywki między najlepszymi klanami. Ja jestem z modern hussary i nasz przeciwnik nawet nie ma własnej strony. Tam grają ci co się zgłosili, a reszta ma problem. W tym turnieju jest dużo hołoty. A i tak btw. zpraszam do Modern Hussary link:

http://modernhussary.y0.pl/index.php

19416.gif

ŁKS od zawsze, na zawsze

9762.png

Opublikowano

Dzięki za info ale nie musiałeś tak ostro jechać, napisałem że najlepsze bo się zgłosiły do konkursu i wygrały to było na podstawie eliminacji !

P.S to było robione na szybko bo cheata dokańczałem, jutro postaram się to poprawić !

Ej, a mógłbym się jakoś dostać do tych rozgrywek ?

Bo dostałem tylko propozycję do closed testów.

Jestem bardzo dobry z resztą możecie mnie sprawdzić.

OndteAw.png
Opublikowano

Zostałem zaproszenie do beta testów. Zaakceptowałem, była wypowiedź o sobie, rozmowa, cv....

Przeszłem i się dostałem do tego, za dobre sprawowanie i kandydowanie na przewodniczącego testów (Moderator) Dostanę BF3 w wersji pudełkowej tydzień przed premierą.

jaki farciaz lol :D zrob filmik jak dostaniesz przed premiera :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...