Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić mięśnie?

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie siłka!

-14lat

-60kg

Brzuszki robię i daje efekty na klate a reszta? Co robić? Ciężarki?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Sorki, błąd 60kg

@down

Co to kurwa jest?

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

@MR ;P

Dokładnie ;P jeśli mu jeszcze nie wyszły ;)

Ja mam 14 lat wzrost 178-181 xP a waże 75-80 kg ;) i nie jestem gruby ;P hmm chyba dobrze waże :P

Rób pompki ;p ciężarki 5-7 kg na początek xP brzuszki i nie wiem co tam jeszcze ;P na siłke się zapisz ;] jedz więcej xP

Opublikowano

Mam wzrost 170.

Zacznę od 5kg ;) Jutro +

Opublikowano

Doradźcie mi też

waga: 60 kg

dostęp do siłowni: nie :/

Tyle, że podnoszę teraz tylko 35 kg ;/ a chce tak gdzieś 40+

Opublikowano

Jak to Burnejka mówi:

WPIERDALAJ STEKI :D

A tak naprawdę to powiem ci tak, w twoim wieku nie jest dobrą rzeczą podnoszenie (wyciskanie) na klate itd. Twoja masa jest zamała żeby zacząć w ogóle coś podnosić. Moim zdaniem idealny wiek do rozpoczęcia takich ćwiczeń jest 16-17 lat i z 70-75 kg wagi. Teraz wzmacniaj sobie mięśnie brzucha, robiąc brzuszki ( najlepiej z prostymi nogami). Ja mam 15 lat i dzięki robieniu brzuszków przez kilka miesięcy codziennie mam już kaloryferek na brzuchu. Tak samo polecam ci wyćwiczyć łydki i uda. Oczywiście takie ciężary jak 5-10 kg na ręke możesz sobie podźwigać :D.

Ale ciężary o masie 50 kg+ na twój wiek nie wyciskaj bo to jest nie zdrowe ponieważ wszystkie kości są zrośnięte i mocne dopiero po 18 roku życia, a człowiek jest w pełni sprawny fizycznie jak osiągnie dojrzałość.

fs_pc.png

Opublikowano

image005.gif

1.SKŁONY W LEŻENIU PŁASKO:

Kładziemy się na materacu lub ławce. Nogi ugięte, ręce nad głową i unosimy tułów w górę. Pierwsza do góry unosi się głowa, potem barki, a na końcu reszta tułowia. Dla lepszego zaangażowania mięśni skośnych brzucha, w końcowej fazie unoszenia tułowia można wykonywać nim skręty(gif 1a.). Jest to jednak wersja trudniejsza i bardziej narażająca na ewentualne kontuzje(mocniej obciąża dolne partie grzbietu).Nabieramy powietrza przed rozpoczęciem ruchu, a wypuszczamy je w trakcie unoszenia tułowia.

image012.gif

6.”SPINANIE”/UNOSZENIE KOLAN W LEŻENIU PŁASKO:

-wykonanie-Kładziemy się na ławce lub materacu płasko, nogi wyprostowane, ramiona uniesione do góry nad głową(dla lepszej stabilizacji można chwycić nimi za jakiś punkt oparcia- np. ławkę) i z tej pozycji podciągamy kolana do klatki piersiowej. Ćwiczenie to można również wykonywać z dodatkowym obciążeniem w postaci linki wyciągu zahaczonej o nogi.

image007.gif

2.UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA):

Ćwiczenie to można wykonywać zarówno w pozycji stojącej, jak i siedzącej. Bardzo dobre, jako rozgrzewkowe przed ciężkimi seriami ze sztangą, ale również jako samodzielne ćwiczenie rozwijające masę i kształt bicepsów. Polecane wykonanie z „supinacją” nadgarstka. Polega ona na stopniowym obracaniu dłoni w trakcie wykonywania ćwiczenia. W pozycji wyjściowej( ramiona wyprostowane) dłonie zwrócone są ku sobie palcami, a w miarę uginania ramion obracają się tak, by w końcowym momencie ruchu(przy zgiętych ramionach)małe palce były wyżej od kciuków. Daje to dodatkowe napięcie mięśni oraz kształtuje kulistość bicepsów. Prostowanie ramienia kończymy w momencie rozciągnięcia mięśni dwugłowych(nie do pełnej możliwości stawu łokciowego). Ruch można wykonywać na przemian-raz jedna ręka, raz druga(po 1 powtórzeniu), obiema rękami jednocześnie, lub opuszczając jedną rękę- jednocześnie unosząc drugą. Samemu trzeba wybrać, która wersja jest dla nas najefektywniejsza. Ułożenie łokci jak w ćwiczeniu 1-ze sztangą. Można również pominąć supinację nadgarstka, ale zmniejsza to efektywność ćwiczenia.

"A tak naprawdę to powiem ci tak, w twoim wieku nie jest dobrą rzeczą podnoszenie (wyciskanie) na klate itd. Twoja masa jest zamała żeby zacząć w ogóle coś podnosić. Moim zdaniem idealny wiek"

Gówno prawda ma odpowiednią masę do ćwiczeń , załatw sobie hantel nałóż 5kg i rob serie.

To dobrze jak podnoszę 35kg ??

Ja mam 14 lat waga 45kg wzrost 155cm i podnoszę 57 kg , lecz to nie istotne.

Jeżeli chcesz więcej pisz na gg - 22406773.

Źródło - http://www.kulturystyka.pl/

967502.jpeg

Opublikowano

JAK JESTEM W FORMIE TO BIORE 65KG NA KLATE

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

"Tak jak najbardziej, chodzi mi mianowicie o to żebyś nie podnosił 50 kg+. Bo to nie jest zdrowe jak na twój wiek. "

Jeżeli bierze na klatę nic mu się nie stanie , na tym chyba to polega żeby zabrać jak najwięcej , Nie istotnie ile bierzesz , Lepiej podnieś 5kg 100 razy nic 15 kg 30 razy.

967502.jpeg

Opublikowano

na klatę biorę , a na atlasie (szkoła) brałem do 60 kg do 2 razy max. czasami mniej

Opublikowano
Jeżeli bierze na klatę nic mu się nie stanie , na tym chyba to polega żeby zabrać jak najwięcej , Nie istotnie ile bierzesz , Lepiej podnieś 5kg 100 razy nic 15 kg 30 razy.

Chodzi mi o to że w jego wieku i przy takej masie podnoszenie dużych ciężarów

jest niezdrowe, jak nie wierzysz poczytaj, lub spytaj kogoś kto ma w tym doświadczenie.

fs_pc.png

Opublikowano

Jeśli chcesz poćwiczyć mięśnie nóg to zapraszam na rower . Jest teraz ciepło , miło a na rowerze wieje wiaterek jak jedziesz więc cud malina . Tak dziennie 15km bez przerwy jak najszybciej .Pół roku i masz mięśnie nóg jak ze stali

Opublikowano

Kup sobie Hantle i ćwicz jak jest pokazanie na tym obrazku

image014.gif

image008.gif

Nałóż 5kg i rób 10 serii , nie bój się nic ci sie nie stanie bo to na rance , bron boże nie rób na kręgosłup.

"Chodzi mi o to że w jego wieku i przy takej masie podnoszenie dużych ciężarów

jest niezdrowe, jak nie wierzysz poczytaj, lub spytaj kogoś kto ma w tym doświadczenie. "

Ćwiczę 2 lata i wiem swoje , masz racje ze to nie zdrowe lecz nie czytaj głupot , tutaj masz wszystko opisane i doświadczonych ludzi sfd.pl.

Piszesz ze 50kg nie jest zdrowe , przecież on nie będzie tyle brał , To jest tylko spróbowanie czy dźwigniesz , 50kg seriami 14 latek nie ma szans , jeżeli chodzi o branie na sztangę to bierzesz sobie 20kg i pompujesz.

967502.jpeg

Opublikowano

To dzwonimy do Burnejki :DD , ale w co lepiej zainwestować ? w atlas czy sztangę z zestawem

Opublikowano

Kilka osób mi odradza, a to dziwne, ponieważ mój kolega ma 15lat i chodzi na MMA oraz ma takie mięśnie, że szczena opada ma mięśnie jak pudzian :O

Opublikowano

Mięśnie ma każdy człowiek :D Mogłeś napisać w temacie jak wyrobić mięśnie :>

Rób brzuszki, pompki, pomagaj mamie w zakupach jak ja to robie xD

userh.png

25860740.png

Opublikowano

A ja mam pytanie.

Ile takich brzuszków robić dziennie? : D

Nie jestem gruby, ale chcę sobie powoli zacząć robić kaloryfer.

Ile + - robić brzuszków dziennie?

A, i mam dostęp do siłowni, w domu =)

Opublikowano

Jak chcesz tak amatorsko bez siłki to polecam zakupić hantelki (najlepiej regulowane, żebyś mógł stopniowo dokładać ciężar) oraz drążek do podciągania. Ćwiczenia z hantlami wyrobią Ci bicepsy, tricepsy i w ogóle ramiona, podciąganie na drążku pomoże ci rozbudować klatę i też na ręce dobrze robi, i jeszcze możesz robić pompki. Jaki ciężar hantli? Popróbuj różne ciężary, stopniowo dokładaj, ja sam zaczynałem od 5 kg, potem 7,5 kg, 10 kg i tak doszedłem na razie do 15 :) . To samo drążek, początkowo możesz mieć problemy nawet z jednym podciągnięciem, ale w końcu Ci się uda i będziesz miał coraz lepsze efekty. Ja sam na początku ledwo ze dwa razy się podciągałem, teraz 10 razy to spokojnie :D . I jeszcze dieta jest istotna: przede wszystkim pokarmy bogate w białko i węglowodany (z naciskiem na białko): chude mięso, jak drób, jaja, mleko, nabiał, twarożek, ryż, warzywa, pokarmy pełnoziarniste itd. I bądź cierpliwy na efekty trzeba poczekać kilka miesięcy co najmniej. Ja mniej więcej w taki sposób jak Ci opisałem wyrobiłem 34 cm w bicepsie, a jeszcze z rok temu, miałem ze 28 cm i pracuję dalej. Powodzenia w budowie mięśni :)

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...