Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Plugin Permission by NismonS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pliku jednym lub dwóch [osobnych czyli :groups i users]

groups powinno wyglądać tak :

groups:

Gracz:

default: true

info:

prefix: '&2'

suffix: '&f'

build: true

permissions:

- 'foo.bar'

Mod:

default: false

info:

prefix: '&b'

inheritance:

permissions:

- '*'

HeadAdmin:

info:

prefix: '&4'

suffix: '&0'

permissions:

- '*'

Vip:

info:

prefix: '&5'

inheritance:

permissions:

- 'bar.foo'

to są moje ustawienia xD a oto users:

users:

wstaw nick:

groups:

- HeadAdmin

permissions:

- '*'

jeżeli masz 2 pliki musisz w pliku storageconfig.yml który jest w folderze permissions obok folderu World[nazwa twojego świata]

musisz wpisać to:

plugins/

Permissions/

[nazwa świata]/

groups.yml

users.yml

nether/[swiat nether

groups.yml

users.yml

storageconfig.yml

pozdrawiam :D

ps.sorry ale usuneło spacje ale musisz robić 4 spacje jeżeli chcesz wpisać np. Groups[enter i 4 spacje itd.]

Opublikowano

Tak dzieki :D

Ale mi chodzi o np.

Group: Admin

Cris_:Admin

Czy jakoś tak

Możesz mi to podać?

10[+]

20[+]

30[+]

40[+]

50[-]

100[-]

200[-]

500[-]

1000[-]

Opublikowano

Tak dzieki :D

Ale mi chodzi o np.

Group: Admin

Cris_:Admin

Czy jakoś tak

Możesz mi to podać?

to będzie :

users:

Cris_:

groups:

- Admin (domyślnie jest admins.musisz zmienić)

permissions:

- '*' (jakby co oznacza że możesz wszystko to jest ważne xD)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witajcie Posiadam swojego dedyka mc ale nie umiem skonfigurować prawidłowo permissions.Czy ktoś może zrobić to za mnie ?

Oto pluginy serwera : WorldGuard,WorldEdit,LWC,Permissions,Permissions Plus,AuchMe,Lightvote,MyWarp,Iconomy,IconomyChestShop

Chciałbym aby były rangi : HeadAdmin w kolorze czerwonym , Vip w kolorze niemieskim , Gracz w kolorze białym.

HA miałby wszystkie komendy, Vip mniej , a gracz możliwość głosowania w LightVote,możliwośći LWC, Płatności Iconomy i tyle.

P.S. W jaki sposób daje się ludziom rangi na permissions ?

Za odpowiedzi daje +

Opublikowano

Witajcie Posiadam swojego dedyka mc ale nie umiem skonfigurować prawidłowo permissions.Czy ktoś może zrobić to za mnie ?Oto pluginy serwera : WorldGuard,WorldEdit,LWC,Permissions,Permissions Plus,AuchMe,Lightvote,MyWarp,Iconomy,IconomyChestShopChciałbym aby były rangi : HeadAdmin w kolorze czerwonym , Vip w kolorze niemieskim , Gracz w kolorze białym.HA miałby wszystkie komendy, Vip mniej , a gracz możliwość głosowania w LightVote,możliwośći LWC, Płatności Iconomy i tyle.P.S. W jaki sposób daje się ludziom rangi na permissions ?Za odpowiedzi daje +

Nadal chcesz się ze mną kłócić ?

Opublikowano

@f0kus

Normalnie kocham twoje wypowiedzi czasem

@TOPIC

Zrób sobie sam... To daje więcej satysfakcji, a to nawet nie jest takie trudne jak sądzisz :D

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !

Próbowałem zrobić permissions. Zrobiłem wszystko jak w twoim opisie.Gdy wszedłem na mój serwer ( dedyk ) i wpisałem /plugins to wszystkie pluginy były na zielono oprócz permission.permissions byly na czerwono. POMOŻE MI KTOŚ ???

Opublikowano

Witam !

Próbowałem odpalić permissions na serwie hamachi i w konsoli wyskoczyło to :

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.scanner.ScannerImpl.scanAnchor(ScannerImpl.java:1156)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.scanner.ScannerImpl.fetchAlias(ScannerImpl.java:782)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.scanner.ScannerImpl.fetchMoreTokens(ScannerImpl.java:313)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.scanner.ScannerImpl.checkToken(ScannerImpl.java:183)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.parser.ParserImpl$ParseFlowSequenceEntry.produce(ParserImpl.java:635)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.parser.ParserImpl$ParseFlowSequenceFirstEntry.produce(ParserImpl.java:623)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.parser.ParserImpl.peekEvent(ParserImpl.java:163)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.parser.ParserImpl.checkEvent(ParserImpl.java:148)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeSequenceNode(Composer.java:203)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:158)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingNode(Composer.java:230)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:160)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingNode(Composer.java:230)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:160)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.composeDocument(Composer.java:122)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.composer.Composer.getSingleNode(Composer.java:105)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.constructor.BaseConstructor.getSingleData(BaseConstructor.java:124)

20:28:13 [GRAVE] at org.yaml.snakeyaml.Yaml.load(Yaml.java:264)

20:28:13 [GRAVE] at org.bukkit.util.config.Configuration.load(Configuration.java:82)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.data.YamlUserStorage.performConversion(YamlUserStorage.java:35)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.data.YamlUserStorage.<init>(YamlUserStorage.java:30)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.data.YamlCreator.getUserStorage(YamlCreator.java:33)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.data.StorageFactory.getUserStorage(StorageFactory.java:76)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.permissions.ModularControl.forceLoadWorld(ModularControl.java:95)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.permissions.ModularControl.loadWorld(ModularControl.java:86)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijiko.permissions.ModularControl.load(ModularControl.java:116)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijikokun.bukkit.Permissions.Permissions.setupPermissions(Permissions.java:181)

20:28:13 [GRAVE] at com.nijikokun.bukkit.Permissions.Permissions.onLoad(Permissions.java:133)

20:28:13 [GRAVE] at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:121)

20:28:13 [GRAVE] at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.<init>(CraftServer.java:89)

20:28:13 [GRAVE] at net.minecraft.server.ServerConfigurationManager.<init>(ServerConfigurationManager.java:51)

20:28:13 [GRAVE] at net.minecraft.server.MinecraftServer.init(MinecraftServer.java:132)

20:28:13 [GRAVE] at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:335)

20:28:13 [GRAVE] at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:422)

20:28:13 [GRAVE] [Permissions] Unable to load permission data.

20:28:13 [GRAVE] [Permissions] Shutting down Permissions due to error(s).

20:28:13 [iNFO] [Permissions] (Yeti) was initialized.

20:28:13 [iNFO] [Permissions] (Yeti) disabled successfully.

Nie wiem o co tam chodzi. W pliku groups mam wszystko tak :

groups:

Gracz:

default: true

info:

prefix: '&a[Gracz]'

suffix: ''

inheritance:

permissions:

- 'warpz0r.warp'

- 'warpz0r.home'